Kees

folksinger

troubadour

shantyman

Kees is de leider van de band. Hoewel hij geboren is in 'die mooie stad achter de duinen', woont hij al sinds zijn studietijd (70-er jaren) in Leiden. Zijn muzikale loopbaan is toen eveneens begonnen, waarbij hij al snel kennis maakte met Peer van der Burgh, met wie hij sindsdien een muzikaal partnerschap is aangegaan.

Steeds werden zij echter muzikaal versterkt door aantal musici. Sinds halverwege de jaren 80 is dit Hendrik-Jan Teerink. Kees is zanger en entertainer in hart en nieren. Met zijn volle, warme en zware stem weet hij menig toehoorder te verblijden, zichzelf begeleidend op de gitaar. Daarnaast beschikt Kees over de nodige dosis humor, die hij ook vaak gebruikt in de manier waarop hij zijn publiek benadert.

Het repertoire van Kees omvat vooral de Ierse balladen, Ierse, Schotse en Engelse pub- en sailorsongs, echte sea-shanties maar ook het nederlandstalige cabarateske lied. Kees schrijft zelf ook liederen en vertaalt af en toe een lied. Meestal zitten deze liederen vol met humor, hoewel er soms ook een serieuze noot in te vinden is. Verder kent Kees ontelbaar veel "klassiekers" en zal hij daarom een verzoeknummer uit het publiek altijd proberen te zingen.

Troubadour, shantyman en folksinger Kees Ouwejan, snaren-specialist Hendrik (banjo, mandoline) en accordeonist-zanger Peer brengen muziek, humor en sfeer op uw feest, diner, receptie, boottocht, bedrijfsparty of bruiloft.