Foredrag

Jesper Stensig Tange, Viceskoleleder, Østerhåbskolen:

”Vi havde besøg af Katrine Quorning i vores udskoling, hvor hun holdt foredrag for vores 8. og 9. klasse elever. Både Katrines oplæg samt de medfølgende illustrationer skabte stor indsigt og eftertænksomhed hos eleverne. Det var utroligt givende for vores elever at blive præsenteret for tanker og følelser forbundet med et tema, der snakkes for lidt om i den dansk folkeskole, og jeg kan derfor varmt anbefale Katrines foredrag til øvrige folkeskoler og lignende.”

Anne Tanggaard Schmidt, Gymnasielærer, Viby Gymnasium:

"D. 19/11-2019 havde 186 psykologielever på Viby Gymnasium fornøjelsen af Katrine Quornings foredrag. Katrine fortalte om sin opvækst på en medrivende og troværdig måde, som engagerede eleverne gennem hele foredraget, og de efterfølgende mange uddybende spørgsmål, som eleverne stillede til Katrine, vidner ligeledes om hvilket stort indtryk, foredraget gjorde. Vi anbefaler på det varmeste Katrine Quornings foredrag til andre gymnasier."

Minder fra en rødvinsplettet opvækst

Forfatter Katrine Quorning sætter i dette foredrag fokus på alkoholisme i hjemmet, og de konsekvenser det har for børn, der vokser op med en far og/eller mor med alkoholproblemer.

Med udgangspunkt i sin egen opvækst som barn af en alkoholafhængig mor fortæller hun om at skjule og skamme sig, om at tælle flasker i kælderen og at tage sig af sine søskende, men også om at få hjælp og at bryde tabuet.

Foredraget er ikke kun en mundtlig beretning, men også en visuel oplevelse, hvor forfatterens tegninger viser mange af de dilemmaer, følelser og tanker, som børn af alkoholikere oplever.

Foredraget har som udgangspunkt en varighed på 60 min.

Både varighed og indhold kan dog tilpasses den enkelte målgruppe.

Nina Fog Jürs, Centerchef, Headspace Helsingør:

”Katrine holdt en times oplæg for medarbejdere og frivillige i Headspace Helsingør. Hun er en god formidler, som let og ubesværet fastholder tilhørernes opmærksomhed. Katrines historie er barsk og rørende og giver et godt indblik i hvilke dilemmaer og forskellige former for reaktioner børn og unge, der vokser op i familier med alkohol, kæmper med.”

Kirstine Svansø Iversen, Lærerstuderende, VIA Campus:

”Oplægget var særdeles relevant og godt tilrettelagt. Der var en præsentation af Katrines personlige fortælling om sit eget liv, som skabte en god ramme om resten af oplægget. Derudover var de udvalgte steder fra Katrines bog, som blev gennemgået særdeles relevante og repræsenterede flere forskellige elementer af problematikken. Det, som virkelig tilførte et godt element til oplægget, var den klare kobling, der blev lavet til det konkrete arbejde ude i skolerne. Det var yderst relevant som lærerstuderende at få et indblik i nogle af de muligheder, man har for at håndtere problematikken hensigtsmæssigt.”

Er du også sober curious?

I dette foredrag destilleres den danske alkoholkultur og blandes op med en sjat sund skepsis og krads kritik. Vi ser også nærmere på, hvilke permanente rødvinspletter et stort alkoholindtag sætter på samfundet, klimaet og på vores sundhed.

Sidste ingrediens i dette foredrag er en række råd til, hvordan du kan skære ned på dit forbrug og få et mere reflekteret forhold til alkohol.

Alt sammen serveres med humor og sjove illustrationer, der får indholdet til at glide lettere ned.

Foredraget har som udgangspunkt en varighed på 60 min.

Både varighed og indhold kan dog tilpasses den enkelte målgruppe.


Ønsker du at booke et foredrag, så skriv til: booking@katrinequorning.dk