Wanneer is een overeenkomst een rechtsgeldige contract?

Rechtsgeldige overeenkomst


Eigenlijk moeten we de vraag anders stellen: Wanneer ben je gebonden aan een contract? Hoe je het went of keert dat is wat je wil weten. Een grote kans dat je op deze pagina bent gekomen omdat je in een situatie zit waarbij iemand anders vindt dat je aan bepaalde afspraken vast zit. Het kan ook zijn dat je informatie zoek om te weten tot hoe ver je kunt gaan totdat je aan afspraken vast zit vast zit. Hoe het ook zij, in dit artikel vind je meer over geldige en niet geldige contracten.

Rechtsgeldig contract


Belofte maakt schuld wordt vaak wel gezegd. Maar is dat ook altijd zo? In het dagelijks leven is het vrij simpel. Je collega belooft in de pauze een ommetje met jou te maken Alle betrokkenen weten dat er wat van elkaar wordt verwacht. Dat wat er is afgesproken. Maar is er dan nu een rechtsgeldige contract?

Geldig contract


Het is niet zo dat bij alle afspraken die je maakt ook een geldig contract ontstaat. In dit artikel laten we zien wanneer een contract rechtsgeldig is, op wat voor manier een overeenkomst kan ontstaan en wanneer een contract ongeldig is.

Geldige overeenkomst

Voorwaarden voor een geldige overeenkomst

Zoals gezegd ontstaat er bij lang niet alle gemaakte afspraken een rechtsgeldig overeenkomst. Om van een geldige overeenkomst te kunnen spreken moet er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden zijn het aanbod en de aanvaarding daarvan, de wilsverklaring van de partijen en eventueel gerechtvaardigd vertrouwen. Wil je weten wat dit inhoudt? Lees dan via de link verder.