JOAN   ISAAC

Joan Isaac  és el nom artístic de Joan Vilaplana i Comín. Compositor i intèrpret en llengua catalana, poeta i músic, Isaac és una de les grans veus de la cançó. 

Defensor de la cançó d'autor, exerceix l'ofici de cantautor, imprimint-li a les seves composicions una extraordinària bellesa i sensibilitat. En elles es parla de l'amor, del desamor, de la vida, reflectint i denunciant, alhora, la incomunicació i la solitud de les persones en una societat cada vegada més deshumanitzada.

2023

50 ANYS DE CANÇONS

70 ANYS DE VIDA

Aquest 2023 ha estat l'any "JOAN ISAAC".  Ha celebrat 50 anys  d'ofici en el món de la música i 70 anys de vida.

Per commemorar aquesta doble efemèride s'han celebrat una sèrie d'esdeveniments.

El 21 de març es va celebrar a L'Ateneu Barcelonès  els 50 anys de carrera artística on va explicar els actes previstos per aquest 2023.

... Davant seu, una platea plena d'amics que no han volgut perdre's la presentació de 50 anys de cançons. 70 anys de vida, una doble commemoració que comença aquest divendres 24 de març a la sala Luz de Gas de Barcelona amb l'estrena en directe del disc Tinc una casa al mar (Discmedi, 2023), dins de la programació del Festival Barnasants. El punt culminant arribarà el 28 de novembre amb un concert antològic al Palau de la Música amb convidats especials. Discmedi també publicarà la integral discogràfica, una capsa dissenyada per Daniel Sesé amb tot el material que Joan Isaac ha enregistrat des del 1973. I Llibres del Segle editarà un llibre amb les lletres de 101 cançons, fotografies de Colita, Juan Miguel Morales i Francesc Fàbregues i textos de diferents personalitats culturals i polítiques. "El dia que no tingui res a dir, ho deixaré", ha dit.

...

https://www.ara.cat/cultura/musica/joan-isaac-fonamental-tothom-defensi-llengua- cultura_1_4656578.html

L’edició integral de tota l’obra discogràfica de Joan Isaac és un regal pels amants de la cançó, i un esdeveniment discogràfic amb majúscules. Una caixa dissenyada per Daniel Sesé que conté totes les cançons i els enregistraments que des del 1973 i de dècada en dècada han publicat EDIGSA, ARIOLA, PHILIPS, STRESMUSIC, SONY MUSIC, PICAP i DISCMEDI. Un cançoner únic i sencer que comprèn l’obra d’una vida dedicada a la composició.

EL LLIBRE DE L'ANIVERSARI

L’edició d’un volum antològic amb els textos de 101 cançons agrupades per temàtiques, que ha publicat Llibres del Segle, editorial amb seu a girona dirigida per Marta Costa-Pau i Roger Costa-Pau. El llibre conté fotografies realitzades al llarg de cinquanta anys per Colita, Juan Miguel Morales, Frances Fàbregues... L’estructura i compaginació és a càrrec de María Gracia Correa, experta en cançó d’autor. Il.lustrat i dissenyat per Daniel Sesé i David Gutiérrez, el volum inclou en les seves 250 pàgines, textos que signen diferents personalitats del món de la música, la literatura, la política, el periodisme i la societat civil.

CONCERT AL PALAU DE LA MÚSICA

La gran cloenda d’aquest any de celebracions, el 28 de novembre al Palau de la Música Catalana. 

Un concert basat en un repertori de cançons de cada un dels seus treballs. Una vetllada musical amb convidats epecials,.

JOAN ISAAC 2023 50 ANYS DE CANÇONS.pdf