SESSIÓ 3

SEQÜENCIACIÓ DE LA SESSIÓ 3 (APLICACIÓ)

  1. ESCOLTEM I OBSERVEM LES PRESENTACIONS ORALS ENVERS LA LITERATURA DE DIFERENTS ORÍGENS, LITERATURA MULTILINGÜE I LITERATURA DE TEMÀTICA INTERCULTURAL.

2. FEM LA DINÀMICA DEL PETIT PRÍNCEP.

  • Ens dividim en grups.

  • Varietats de joc o dinàmica:

      • Cada grup té el conte en una llengua i associa les paraules proporcionades en català. Després les col·loca a la cartolina gran en gran grup amb totes les llengües treballades.

      • Cada grup treballa diferents llengües i associa totes les paraules. Després les col·loca a la cartolina del grup. Augmentem el temps de l'activitat.

      • Es poden treballar més llengües i amb diferents alfabets sempre i quan podem observar les lletres que corresponen a l'alfabet. Augmentem el nivell de complexitat i el temps de l'activitat.


L'activitat de la formació és la següent:

  • Fareu grups de 4 persones aproximadament. Cada grup tindrà una cartolina en format taula amb les diferents llengües (en vertical) i les paraules concretes de "El Petit Príncep" (en horitzontal). Les llengües seran les següents: esperanto, italià, portuguès, euskera, francès, alemany, darija i xinès. Per tant, hi ha llengües que tenen un altre alfabet i donarem un full amb l'alfabet i les lletres que representen. També tindreu els llibres en les diferents llengües per poder comparar les paraules.

COL·LECCIÓ DEL LLIBRE "EL PETIT PRÍNCEP" TRADUIT EN DIFERENTS LLENGÜES:

3. Avaluació: cas pràctic

https://www.youtube.com/watch?v=7OXudGKJ6p0

Després de visualitzar el vídeo d’un exemple d’activitat poètica intercultural, tot fent servir la biblioteca de l’escola, a l’Institut Montserrat, llegeix aquest cas i respon les preguntes:

Arribes com a docent de primària a un aula de quart on et trobes que acaben d’arribar alumnes de diferents nacionalitats (4 alumnes de la Xina, 3 del Marroc, 3 d’Ucraïna i 2 de la República Dominicana). S’observa que els quatre alumnes xinesos només es relacionen entre ells fora de l’escola i els tres nens ucraïnesos es mostren inquiets i insegurs.

1. Quines actuacions faries per facilitar la seva inclusió i relació amb la resta de companys i companyes?

2. Com utilitzaries la literatura infantil per cohesionar el grup i potenciar aquesta multi i interculturalitat?

3. Dissenya una activitat amb perspectiva intercultural, on s’utilitzi la biblioteca d’aula o de l’escola. Cal tenir en compte: temporització, material, objectius, àmbits curriculars, curs, explicació de l’activitat.


Respon de manera individual les 3 preguntes en el següent enllaç: