DATA EIGENAAR

Opgepast: Als je gegevens wijzigt, vergeet dan niet om deze wijzigingen ook door te voeren in Paragon!

Een migratie van ICMS gegevens werd gedaan naar Paragon

Het nog steeds mogelijk zijn om gegevens (noodplannen en contacten) aan te passen in ICMS, maar deze wijzigingen zullen niet meer zichtbaar zijn in Paragon.

Vergeet dus niet om eventuele aanpassingen ook te maken in Paragon! 

Sinds juni 2019 werd het concept ‘data (of gegevens-) eigenaar ingevoerd. 

Voor elke contactentiteit, infrastructuur of persoon wordt nu een organisatie aangeduid die de ‘eigenaar’ van de gegevens is. Dat is standaard de organisatie van de persoon die de gegevens invoerde (meestal de noodplancöordinator of verantwoordelijke van een hulpverlenings- of politiezone) maar dit kan ook aangepast worden. 

Om aanpassingen aan de gegevens te kunnen doen moet een gebruiker data admin rechten hebben. Alle data admins van een organisatie hebben toegang hebben tot de gegevens van hun organisatie en kunnen er wijzigingen aanbrengen. 

Deze organisatie is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gegevens, en ook enkel zij kunnen de aanpassingen doen.  De gegevens van de eigenaar staan bij elke contactentiteit vermeld. 

Naast deze “primaire” data eigenaar wordt ook een secundaire data eigenaar aangeduid. Deze kan dienen als backup of ondersteuning.

Je kan de primaire en secundaire data eigenaar zien met een data admin login. 

In het data admin overzicht kan je deze, niet standaard geselecteerde, kolommen selecteren en toevoegen in het menu.

Aanpassen van gegevens van contactentiteiten

Enkel de gegevenseigenaar kan gegevens wijzigen (zie pagina contactentiteiten). 

Wel is het zo dat elke gebruiker aanpassingen kan doorgeven. Als die bij een zoekactie bvb vaststelt dat bepaalde gegevens niet meer kloppen, kan hij dit melden (zie Zoekfunctie).

Dit kan via de knop 'aanpassing vragen' die zich rechtsboven op de pagina bevindt: 

Dan verschijnt een scherm waarop de betrokkene de rechtzetting kan neerschrijven. 

Naast de naam van de betreffende contactentiteit verschijnt in de lijst van de contactentiteiten dan een rood driehoekje : 

De gegevenseigenaar wordt hiervan ook verwittigd per mail. 

Bij het openen van de contactentiteit wordt de gevraagde wijziging bovenaan de pagina getoond. Eens de aanpassingen werden gedaan, verdwijnt het driehoekje.

Opgelet : het driehoekje verdwijnt bij elke wijziging die aan de contactentiteit wordt gedaan

Bij het ingeven van een andere aanpassing moet er dus voor gewaakt worden ook de gevraagde wijziging door te voeren, anders gaan deze gegevens verloren bij het opslaan.