οι Συντελεστές

η Χορωδία 

Les Vocalistes de Kalamari

Η χορωδία Les Vocalistes de Kalamari ιδρύθηκε το 2014 στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί. Είναι μικτή τετράφωνη (SATB) και αποτελείται από 35 χορωδούς, απόφοιτους, καθηγητές, γονείς μαθητών και φίλους της Σχολής Καλαμαρί. Στην έως τώρα διαδρομή της έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο διοργανώνοντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε χορωδιακά φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις. Συνεργάστηκε με την Μικτή Χορωδία του Ωδείου Λάρισας, με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκου. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει έργα προκλασικά, κλασικά, μπαρόκ, έντεχνα ελληνικά, δημοτικά, σύγχρονα ξένα τραγούδια, έργα μιούζικαλ. Μαέστρος της χορωδίας είναι η Ευφημία Χατζηγιάννη-Τουμπεκτσή και πιανίστας ο Γιώργος Κοκκινάκης. 

----------

Soprano: Μαριάννα Βαντσίδου, Ελένη Βαφειάδου, Ιουλία Κακουλίδου, Μαριάννα Καμπέρη, Αθανασία Κάργα, Βασιλική Κτίστη, Νατάσα Κύρου, Μαρία Μπασματζίδου, Ντέπυ Παπαχρήστου, Άννα Σολδάτου, Ερμίνα Συρρή.

Alto: Όλγα Άγγου, Μαρία Καμηλιέρη, Πόλυ Κοπατζίδου, Ανδριάνα  Κουγιτέα, Ιφιγένεια Μαυροματάκη, Νατάσα Πασχαλίδη, Νικολέττα Σιδηροπούλου, Έλπη Σιταρά, Ντορέτα Σπουτοπούλου, Βάσω Στεφάνου, Ανδρονίκη Τσίτσκου.

Tenor: ​​Σοφοκλής Κάλτσιος, Άκης Μπατάλας, Γιάννης Νομικός, ​Αντώνης Ορφανός, Νίκος Παλάζης, Φύλλης Σολδάτος, Σωκράτης Τουμπεκτσής.

Bass: Δημήτρης Βαβάτσης​, Μιχάλης Γεράκης, Νίκος Γιούρης, Κωνσταντίνος Δημητριάδης, Διονύσης Θεοχαρίδης, Μιχάλης Καρυδάς, Χρήστος Μούτσης.

η Μαέστρος

Ευφημία Χατζηγιάννη-Τουμπεκτσή

Η Ευφημία Χατζηγιάννη-Τουμπεκτσή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε μονωδία, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ίδρυσε και διηύθυνε τέσσερις χορωδίες (παιδικές, γυναικείες και μικτές) έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις. Το 1980 ίδρυσε την Χορωδία Κοριτσιών του Ι.Ν. Αναλήψεως Θεσσαλονίκης, το 1983 την χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί,  το 1998 την πανεπιστημιακή χορωδία "Φωνόλιθοι" της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τέλος το 2014 την χορωδία "Les Vocalistes de Kalamari", την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα. 

Ως μαέστρος έχει ερμηνεύσει με τις χορωδίες και τις ορχήστρες με τις οποίες συνεργάστηκε ένα ευρύ φάσμα χορωδιακών έργων όλων των εποχών καθώς και των σύγχρονων χορωδιακών τάσεων, διευθύνοντας περισσότερες από τετρακόσιες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Τουρκία κλπ.). Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ακαδημαϊκή Χορωδία του Πανεπιστημίου Lomonosov Μόσχας, την Συμφωνική Ορχήστρα Aalter (Βέλγιο), τη Χορωδία "Γιάννης Μάντακας" Α.Π.Θ., την Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κ.ά. Το 2001 με την χορωδία "Φωνόλιθοι" εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Χορωδιών EURO CAROL CHRISTMAS FESTIVAL (Bilbao, Ισπανία) για τον εορτασμό της καθιέρωσης του Ευρώ ως ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Συμμετείχε σε εκπομπές στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε ηχογραφήσεις δίσκων. Έχει συγγράψει το βιβλίο "Μουσική, εισαγωγή στη θεωρία" για νέους σπουδαστές της μουσικής. Υπηρέτησε στην μέση εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί.

ο Πιανίστας

Γιώργος Κοκκινάκης

Ο Γιώργος Κοκκινάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρός συνεργάζεται ως πιανίστας και ως χορωδός με διάφορες χορωδίες της Θεσσαλονίκης (Παιδική Χορωδία Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων, Χορωδία Ι.Ν. Αναλήψεως, Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής "Καλαμαρί", Χορωδία και ορχήστρα των εκπαιδευτηρίων "Μαντουλίδη", Χορωδία "Φωνόλιθοι" της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.). Διετέλεσε μαέστρος στην Ορχήστρα Ι.Ν. Αναλήψεως και στην Ορχήστρα της Ελληνογαλλικής Σχολής "Καλαμαρί". Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως συνθέτης και ως πιανίστας στη Θεσσαλονίκη και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές από το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Συμμετείχε ως εκτελεστής πιάνου και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε πολλούς δίσκους που ηχογραφήθηκαν τα τελευταία χρόνια, σε κάποιους δε από αυτούς και ως ενορχηστρωτής. Μαζί με τον Αντώνη Κουμανδράκη και τον Γιώργο Λίζο δημιούργησαν το 2004 - και συμμετέχουν εφεξής - το μουσικό σχήμα "συνΩΔΗποροι". Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στην εκπαίδευση.

η Ορχήστρα

Χριστίνα Γεωργελή (βιολί)

Η Χριστίνα Γεωργελή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και έλαβε το Πτυχίο της (Ιούνιος 2004, "Άριστα παμψηφεί", τάξη Ειρήνης Ντράγκνεβα). Στη συνέχεια φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στην τάξη του Franc Shestani και τον Ιανουάριο του 2007 έλαβε το Δίπλωμά της με βαθμό "Άριστα Παμψηφεί, Β’ Βραβείο". Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση Μουσικολογία/Μουσικοπαιδαγωγική με βαθμό "Άριστα". Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου. Διδάσκει βιολί από το 2008 μέχρι και σήμερα κυρίως σε Ωδεία, αλλά και Μουσικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Επί σειρά ετών έχει υπάρξει μέλος συμφωνικών ορχηστρών, ενώ επίσης συμμετέχει τακτικά σε μουσικά σύνολα διαφόρων ειδών μουσικής. 

Δέσποινα Σκέντου (βιολί)

Η Δέσποινα Σκέντου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε μαθήματα βιολιού με τη Zlateva Zlatka στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2003 πήρε το δίπλωμα του βιολιού, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις σπουδές της στα θεωρητικά μουσικά μαθήματα. Κατά τη διάρκεια των μουσικών της σπουδών πήρε μέρος σε διάφορες συναυλίες, διαγωνισμούς και σεμινάρια είτε μόνη είτε συμμετέχοντας σε ορχήστρες και χορωδίες του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Από το 2003 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική παίζοντας βιολί και τραγουδώντας σε μουσικά σχήματα της πόλης, τόσο σε επίπεδο κλασικής και τζαζ μουσικής όσο και σε επίπεδο ροκ, έντεχνων και λαϊκών μουσικών διαδρομών. Συνεργάστηκε κατά καιρούς με διάφορους δημιουργούς και τραγουδιστές από το χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, ενώ έχει συμμετάσχει ως βιολίστρια σε αρκετές δισκογραφικές παραγωγές. Παράλληλα με τη μουσική της πορεία ολοκλήρωσε τις σπουδές στις Νομικές Επιστήμες και από το 2008 εργάζεται ως δικηγόρος.

Θοδωρής Παπαδημητρίου (βιολοντσέλο)

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., κάτοχος Διπλώματος Διεύθυνσης από το Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη Βλαδίμηρου Συμεωνίδη) και έχει Master of Music (MMus) με ειδίκευση στη Μουσική Εκτέλεση - Διεύθυνση (Performance - Conducting) από το University of Hull (τάξη Dr Lee Tsang). Είναι Διπλωματούχος Βιολοντσέλου (τάξη Μιχάλη Λιάτσου), Πτυχιούχος Πιάνου (τάξη Θανάση Μπιλιλή), καθώς και Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Dominique Rouits, Manuel Hernández-Silva και Michael Dittrich. Ασχολείται ενεργά με το εκπαιδευτικό κομμάτι της διεύθυνσης ορχήστρας τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην ωδειακή μουσική εκπαίδευση. Έχει διευθύνει ορχήστρες και σύνολα των Μουσικών Σχολείων Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κατερίνης, διευθύνει τις ορχήστρες του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και τακτικά συνθέτει πρωτότυπα έργα, καθώς και διασκευές και folk settings για τα σύνολα που διευθύνει. Παράλληλα γράφει μουσική για θέατρο και για κινηματογράφο. Ως τσελίστας έχει συνεργαστεί και έχει ηχογραφήσει με διάφορους δημιουργούς και σχήματα της Θεσσαλονίκης. Από τον Ιούνιο του 2015 είναι Βοηθός Αρχιμουσικού της MOYSA - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε την τακτική της προετοιμασία. Από τον Οκτώβριο του 2020 διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο)

Ο Τραϊανός Αλμπανούδης σε ηλικία 10 ετών έκανε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην τρομπέτα και το φλικόρνο, ενώ στα 16 του ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Βαγγέλη Κοντόπουλο, τα οποία συνέχισε μέχρι και το 1999. Το 2001 ξεκίνησε μαθήματα κλασικού κοντραμπάσου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου φοίτησε μέχρι το 2008. Από το 2009 και μετά συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα κοντραμπάσου του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη Ηρακλή Σουμελίδη) και τον Ιανουάριο του 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την απόκτηση του διπλώματος κλασικού κοντραμπάσου. Από το 2001 μέχρι σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα της πόλης, σε κλασικά μουσικά σύνολα και ορχήστρες, αλλά και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Επιπλέον διδάσκει ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο σε νέους μουσικούς. Συνεργάστηκε κατά καιρούς με διάφορους δημιουργούς και τραγουδιστές ενώ συμμετείχε και συμμετέχει ως μπασίστας και κοντραμπασίστας σε δισκογραφικές παραγωγές. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκά/διεθνή φεστιβάλ μουσικής.

Αντώνης Κουμανδράκης (κιθάρα/μπουζούκι)

Ο Αντώνης Κουμανδράκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Υπό τη σκιά του μουσικού πατέρα του μπαίνει από πολύ νωρίς το μικρόβιο της μουσικής μέσα του. Σε ηλικία 15 δημιουργεί την rock band «fire Ball» και συμμετέχει με αυτή έως το 1979 σε αρκετά «live» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο φεστιβάλ νέων το 1978 στο θέατρο «Χατζώκου» όπου και αποκομίζουν το 1ο βραβείο κοινού. Μεγάλωσε ακούγοντας και μελετώντας τους καλύτερους rock κιθαρίστες στις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980. Αργότερα συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς δημιουργούς και τραγουδιστές όπως: Γιώργο Καζαντζή, Κώστα Πρατσινάκη, Παντελή Θεοχαρίδη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Βασίλη Λέκκα, Θωμά Κοροβίνη, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Μανώλη Ρασούλη, Βούλα Σαββίδη, Πέτρο Γαϊτάνο, Μανώλη Μητσιά κ.α. Μεγάλο σχολείο θεωρεί το πέρασμα του από διάφορα «λαϊκά μαγαζιά» (σκυλάδικα) της πόλης από το 1988 έως το 1993. Σήμερα είναι διορισμένος στη Δ/θμια εκπαίδευση και εργάζεται ως μουσικός στο 1ο γυμνάσιο Χαριλάου. Στον τομέα των μουσικών του σπουδών αποκτά το πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας από το «Αλεξάνδρειο Ωδείο» και της Αντίστιξης από το «Ωδείο Κώστα Ματσίγκου». Εκτός από τις μουσικές σπουδές αποκτά το δίπλωμα του Γ΄ μηχανικού εμπορικού ναυτικού και ταξίδεψε με αυτήν την ιδιότητα σε πλοία τη διετία 1983-1985.