klik op foto om artikel te openen

klik op foto om artikel te openen

klik op foto om artikel te openen

vrouwenthrillers in gesprek met ... Jozef Hoek (klik op foto om artikel te openen)

Door: Diane Kooistra op 22 december 2022

Diane las Ontzet van Jozef Hoek en legde daarna de auteur een aantal vragen voor.

De totstandkoming van ONTZET

Het verhaal is ontstaan naar aanleiding van gesprekken die ik voerde met een aantal rechercheurs in het kader van mijn werkzaamheden als herstelbemiddelaar voor Slachtofferhulp NL / Ministerie van Justitie en Veiligheid.

De rechercheurs gaven daarin aan dat er bij het publiek een hardnekkig beeld bestaat ten aanzien van het politieonderzoek; namelijk het idee van de who-done-it – waarin pas op het einde de clou wordt prijsgegeven over dader, motief en modus operandi.

Echter, over de ware toedracht van een delict ontstaat bij politie en justitie regelmatig vlot duidelijkheid en veel recherchewerk bestaat vooral uit het vergaren van bewijsmateriaal; de zaak moet immers voor de rechter standhouden. Precies op dat snijvlak ontstaat een spanningsveld met het OM – de officier bewaakt immers de grenzen van de wet bij het rondmaken van het bewijs.

In ONTZET wilde ik juist die realiteit de alle ruimte geven. Al moet ik toegeven dat ik het politieonderzoek en het gevangenisregime heb geromantiseerd ten behoeve van de spanning en leesbaarheid van het boek.

Gesigneerd exemplaar?

Wil je een gesigneerd exemplaar van een boek ontvangen? Neem dan contact met me op via sociale media of het contactformulier. Ook een persoonlijke tekst regel ik graag voor je. Zowel VUURVOGEL als ONTZET kosten €18,95. De verzending is gratis.

Recensenten

Binnen een week na de release ben ik al door mijn recensie-exemplaren heen geraakt! Op termijn hoop ik er echter nog een paar beschikbaar te stellen. Heb je tijd en zin om een recensie te schrijven van een spannende psychologische thriller? Neem dan contact met me op via sociale media of het contactformulier. Het Hebban-logo is gelinkt aan mijn profiel. Ik zet je dan op de lijst om t.z.t. een exemplaar te ontvangen.

FacebookInstagram