Vapaaehtoisille


Aukioloajat


Tavaranjakelu, Birger Jaarlin katu 6, Hämeenlinna (pääkirjaston vastapäätä, Lyseon alarakennus)


ma ja ke 12:00-17:00


Sosiaalista toimintaa on myös jakeluaikojen ulkopuolella:


ma-to klo 12:00-18:00 välisenä aikana.


Viikkopalaveri vapaaehtoisille maanantaisin klo 14-15, kokemusten vaihtoa, sana on vapaa, ongelmien esilletuomista, tulevaisuuden visiot, kehitetään yhdessä Ukraina-keskusta.


Vapaaehtoiset ovat tervetulleita auttamaan jakeluaikojen ulkopuolella. Katso ajankohtainen tapahtumakalenteri sekä ajankohtaista -osio tältä sivulta!


Pyydämme kaikkia tilastoimaan tekemänsä vapaaehtoistyön. Alamme kirjata vapaaehtoisten työtunteja, jotta voimme näyttää työmme laajuuden. Kirjaa tekemäsi tunnit päiväkohtaisesti infopisteessä olevaan kansioon. Huom! Käytä pelkkää etunimeä tai valitsemaasi lempinimeä.

Toiminta-alueemme

Hämeenlinnan Ukraina-keskus palvelee pääasiassa Hämeenlinnassa, Hauholla, Tuuloksessa, Lammilla, Hattulassa, Iittalassa, Rengossa ja Janakkalassa asuvia ukrainalaisia.

Kaikki ukrainalaiset ovat lämpimästi tervetulleita sekä ovat oikeutettuja tavara ja vaatelahjoituksiin.

Український центр міста Хямеенлінна працює на цій території: Хямеeнлінна, Іітала, Хаттула, Хаухо, Туулос, Ламмі, Янаккала та Ренко, але ми будемо раді бачити усіх українців. Товари та одяг для усіх українців.

Hämeenlinnan Ukraina-keskuksella on erilaista sosiaalista toimintaa niin lapsille kuin aikuisille.

Maanantaisin ja keskiviikkoisin lapsille järjestetään toimintaa lasten leikkihuoneessa klo 16-18. Toimintaa järjestävät vapaaehtoiset.

Aikuisille järjestetään vapaaehtoisten avulla joogaa, karatea sekä torstaisin kokoontuu ruoanlaittoryhmä. Käsityöluokka, jota voi vapaasti hyödyntää, on avoinna keskuksen aikaoloaikoina ma-to klo 12-18. Ukraina-keskuksesta on tullut ukrainalaisten kohtaamispaikka, jossa voi tavata muita vaikkapa kahvittelun merkeissä. Lisäksi ukrainalaisille on erilaisia tapahtumia tulevan kevään aikana.

Viime vuoden aikana olemme toteuttaneet kolme palautekyselyä ukrainalaisille keskuksen toiminnasta, miten sitä voisi kehittää ja millaisia toiveita heillä on. Kyselyjen avulla keskus on voinut toteuttaa erilaisia retkiä, kehittää toimintaa sekä saada ukrainalaisia vapaaehtoisia mukaan keskuksen kehittämiseen ja toimintaan. Viime syksyn aikana ukrainalaisten naisten kuoro on esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa Hämeenlinnan alueella, ukrainalaiset naiset valmistivat ruokia useampiin tilaisuuksiin sekä he muuttivat lasten leikkitilat yläkertaan.

AJANKOHTAISTA

Vuoden 2022 vapaaehtoistoiminta Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan seudun vapaaehtoistoiminnan verkoston myöntämän tunnustuksen saaja vuonna 2022 on Hämeenlinnan Ukraina-keskus ry. Kiitos tästä kuuluu kaikille vapaaehtoisille sekä toiminnan mahdollistaville yhteistyötahoille.


Kielitaitoisia kaivataan

Keskuksessa työskentelee tällä hetkellä vain yksi kielitaitoinen henkilö vastaanotossa, Inna innahiraci@gmail.com. Inna on töissä klo 11-15 ja hän puhuu ukrainaa ja myös venäjää. Lisäksi meillä työskentelee yksi ukrainalainen lasten toiminnassa. Tarvitsemme keskukselle ukrainaa tai venäjää osaavan vapaaehtoisen kello 15-17. Mikäli pääsisit joskus päivystämään, ilmoittaudu Sarille 040 6107887. Keskuksen tiedotus pyritään jatkossa tekemään ensisijaisesti ukrainan ja suomen kielellä.

Tavaroita voivat hakea vain ukrainalaiset asuinpaikasta riippumatta. Mikäli suomalainen hakee jonkun puolesta, tarvitaan lupa Jannelta tekstiviestillä tai whatsapilla ennen tavaroiden ottamista.

Keskuksella on erilaisia vapaaehtoistehtäviä


Keskuksella on tarve pienten kertaluonteisten asioiden hoitamisessa. Ajatuksena on, että voit vapaaehtoisena kertaluonteisesti osallistua vapaaehtoistyöhön. Osallistua voit ilmoittautumalla tehtävään. Tiedotuskanavana toimii keskuksen WhatsApp ryhmä vastaanottotiimi, johon pääsee liittymään lähettämällä WhatsApp-viesti keskuksen numeroon ja Sari liittää teidät ryhmään: 040 610 7887.


Vastaanotossa tarvitaan vapaaehtoisia. Sari kutsuu vapaaehtoisia eri tiimeistä vastaanottoon avustaviin tehtäviin maanantaista torstaihin pääsääntöisesti klo 12-15 välisenä aikana. Lisäksi vapaaehtoisilla on mahdollisuus itse ilmoittautua vapaaehtoislistaan omien mahdollisuuksien mukaan. Tervetuloa rohkeasti mukaan!


Keskuksella on WhatsApp-ryhmä, joka on perustettu sitä varten, että tavoitamme kaikki vapaaehtoiset yhdellä viestillä. Siihen pääsee liittymään lähettämällä WhatsApp-viesti keskuksen numeroon ja Sari liittää teidät ryhmään: 040 610 7887.Lasten ja nuorten toiminta kaipaa vapaaehtoisia!

Pääsetkö auttamaan lasten toiminnan järjestämisessä?

maanantaisin klo 16.00-18.00

keskiviikkoisin klo 16:00-18:00

Toiminta voi olla esim. liikuntaa, leikkiä, askartelua, leipomista, maalausta, retkiä...

Voit itse vaikuttaa siihen, minkälaisen roolin toiminnan toteuttamisessa otat sekä kuinka paljon toimintaan sitoudut!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Riikka, 045 1720582

riikka.ukrainakeskus@gmail.com


Hämeenlinnan Ukraina-keskuksella on vastuu- ja talkoovakuutus vakuutusyhtiö Turvassa.


Päivitämme tälle sivulle vapaaehtoisille tarkoitettua ajankohtaista tietoa.

Sanakirja ladattavissa!

Nyt sinulla on mahdollisuus ladata sanakirja

ukraina-suomi-englanti-venäjä

Suomi-ukraina-englanti-venäjä

Lämmin kiitos Lion Arja Koiraselle!

Harjoittelijaksi Ukraina-keskukselle?

Hämeenlinnan Ukraina-keskus toimii pitkälti vapaaehtoisvoimin. Tehtäviä on monia päivystäjästä siivoojaan ja työpajan vetäjästä koordinaattoriin. Otamme myös mieluusti harjoittelijoita (esimerkiksi sosionomi, yhteisöpedagogi, viestintä) eri pituisiin harjoitteluihin. Varsinkin järjestöpuolelle suuntautuville lupaamme todella hyvää kokemusta toiminnan kehittämisestä, uuden luomisesta ja ketterästä järjestöhallinnosta.

Ota yhteyttä: ukrainakeskushameenlinna@gmail.com

Etsimme vapaaehtoisia!

Mukaan toimintaan voi tulla yhdistyksen arvot (yhteisöllisyys, osallisuus, rasisminvastaisuus, avoimuus, oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus ) hyväksyvä henkilö. Tehtäviä on monia, joten jokainen löytää varmasti sopivaa tehtävää. Tarvitsemme myös materiaalista apua, joten tässäkin jokaisen panos on tärkeä! Lue myös meidän vapaaehtoisen huoneentaulu täältä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täältä!

Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi puhelimella p. 040 610 7887

Ota yhteyttä!

ukrainakeskushameenlinna@gmail.com

p./тел. 040 610 7887

https://www.facebook.com/ukrainakeskushml

Birger Jaarlin katu 6, Hämeenlinna (pääkirjaston vastapäätä, Lyseon alarakennus)