Het seizoen loopt langzaam ten einde, maar onze trainers hebben besloten te trainen tot en met donderdag 13 juni. Daarna gaan we genieten van onze zomervakantie. Na een welverdiende vakantie starten onze trainingen opnieuw op donderdag 5 september om 18u00 in de sporthal van Berlare!

Het volgende seizoen voegen we ook een Fit werking voor +14 en volwassenen toe aan onze handbal. Deze gaat door elke donderdag van 20u00 tot 21u00 in de sporthal van Overmere. Geïnteresseerden zijn steeds welkom!

U6-U8-U10-U12-U14 trainen elke dinsdag en donderdag van 18u00 - 19u00 

in de sporthal van Berlare, Dorp 37d, 9290 Berlare

*** NIEUW vanaf 5 september 2024 ***

FIT handbal traint elke donderdag van 20u00 - 21u00

in de sporthal van Overmere, Molenstraat 1, 9290 Overmere

Foto's 2023-2024

Handbal, een toffe sport!

Handbalclub Groot Berlare vzw | Kruisstraat 45 9290 Overmere | 809.032.161 | RPR,  afdeling Dendermonde

www.handbalberlare.be , handbalberlare@gmail.com

Contact: Kruisstraat 45, 9290 Overmere, wim.arbijn@gmail.com, 0486/421324


Steun onze handbalvereniging!

Doe jij soms online aankopen? Kijk dan even of de winkel waarbij je aankoopt niet op onze pagina staat. Wanneer je via deze link naar de webwinkel gaat steun je onze vereniging, terwijl het jou niets kost!

Handbalclub Groot Berlare ontstond in 1986 na een initiatie georganiseerd door het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen.

De eerste trainer van de ploeg was Wim De Proft, welke nu hoge ogen scoort als toptrainer in de Belgische handball. Na 2 seizoenen verliet Wim Berlare na vice-kampioen gespeeld te hebben met Berlare. Hij werd opgevolgd door Willy Verlé. Hierna volgde een periode zonder trainer. Na enkele jaren werd Floris Impens aangetrokken als trainer. Door omstandigheden diende hij de ploeg te verlaten na slechts één seizoen. Opnieuw werd verder gewerkt zonder trainer.

Het eerste seizoen verliep nogal moeilijk, maar toch boekten we reeds twee overwinningen en een gelijkspel. Het tweede seizoen was het topseizoen. Na een heel spannende strijd, met onder meer memorabele overwinningen op Denderbelle en Eeklo dienden we toch de duimen te leggen voor Denderbelle dat (verdiend) met de titel ging lopen.

De volgende seizoenen waren veel wisselvalliger, maar belangrijk was dat er gestart werd met een jeugdwerking. Dankzij een zeer geslaagd scholentornooi kon de jeugd warm gemaakt worden voor handbal. Velen van hen vonden uiteindelijk hun weg naar ons seniorenteam. Ook de jeugd speelde twee seizoenen competitie. Gebrek aan spelers van dezelfde leeftijd en de verre verplaatsingen zorgden er voor dat wij hiermee jammer genoeg niet verder konden.

Ondertussen bleef het handbal in Berlare bestaan, oudere spelers stopten en verlieten de club, jongere spelers kwamen er bij. Blijkbaar had de club toch ook enig succes buiten onze gemeentegrenzen, want spelers uit Zele, Lebbeke en Dendermonde sloten bij onze club aan en bleven er meestal.

Zo ging het ene seizoen over in het andere en werd het 25ste seizoen afgewerkt, wat (misschien voorlopig) het laatste van het seniorenteam. Een gebrek aan spelers noopte ons om een samenwerking aan te gaan met onze collega's uit Lokeren en Waasmunster. Samen gaan we volgend seizoen met 2 teams in de Regiocompetitie spelen. Op deze manier blijft het handbal in Berlare bestaan.

Wim Arbijn

Handbalclub Groot Berlare vzw, Kruisstraat 45 9290 Overmere | 809.032.161 | RPR, afdeling Dendermonde