Tussen kerst en nieuw is er geen training!


Wij vernamen het overlijden van mevrouw Mieke Heirman moeder van onze spelers Sam en Jutta.

Langs deze weg willen het bestuur en de leden van Handbalclub Groot Berlare hun medeleven aanbieden aan de familie en hun veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijden.

Trainingen

U8 - U12: dinsdag van 18u -19u

donderdag van 18u - 19u

U14 - U18: dinsdag van 19u - 20u

donderdag van 18u -19u (optioneel)


Er is geen training op 27 en 29 december.

Opnieuw training op 3 (en 5) januari!

Handbal, een toffe sport!

In memoriam Jo Thibau


Tot onze grote spijt vernamen wij het overlijden van oud-speler Jo Thibau.

Jo was jarenlang een gewaardeerde speler en ploeggenoot in onze handbalclub. Zowel als veldspeler als doelwachter wist Jo zijn mannetje te staan. Velen zullen zich Jo ook herinneren als onze onvermoeibare afwasser tijdens meerdere van onze steakfestijnen. Een man waar je als het nodig was steeds kon op rekenen!

Handbalclub Groot Berlare leeft mee met zijn familie en vrienden en wensen hen alle sterkte toe bij dit veel te vroege heengaan.

Handbalclub Groot Berlare vzw | Kruisstraat 45 9290 Overmere | 809.032.161 | RPR, afdeling Dendermonde

www.handbalberlare.be , handbalberlare@gmail.com

Contact: Kruisstraat 45, 9290 Overmere, wim.arbijn@gmail.com, 0486/421324


Steun onze handbalvereniging!

Doe jij soms online aankopen? Kijk dan even of de winkel waarbij je aankoopt niet op onze pagina staat. Wanneer je via deze link naar de webwinkel gaat steun je onze vereniging, terwijl het jou niets kost!

Handbalclub Groot Berlare ontstond in 1986 na een initiatie georganiseerd door het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen.

De eerste trainer van de ploeg was Wim De Proft, welke nu hoge ogen scoort als toptrainer in de Belgische handball. Na 2 seizoenen verliet Wim Berlare na vice-kampioen gespeeld te hebben met Berlare. Hij werd opgevolgd door Willy Verlé. Hierna volgde een periode zonder trainer. Na enkele jaren werd Floris Impens aangetrokken als trainer. Door omstandigheden diende hij de ploeg te verlaten na slechts één seizoen. Opnieuw werd verder gewerkt zonder trainer.

Het eerste seizoen verliep nogal moeilijk, maar toch boekten we reeds twee overwinningen en een gelijkspel. Het tweede seizoen was het topseizoen. Na een heel spannende strijd, met onder meer memorabele overwinningen op Denderbelle en Eeklo dienden we toch de duimen te leggen voor Denderbelle dat (verdiend) met de titel ging lopen.

De volgende seizoenen waren veel wisselvalliger, maar belangrijk was dat er gestart werd met een jeugdwerking. Dankzij een zeer geslaagd scholentornooi kon de jeugd warm gemaakt worden voor handbal. Velen van hen vonden uiteindelijk hun weg naar ons seniorenteam. Ook de jeugd speelde twee seizoenen competitie. Gebrek aan spelers van dezelfde leeftijd en de verre verplaatsingen zorgden er voor dat wij hiermee jammer genoeg niet verder konden.

Ondertussen bleef het handbal in Berlare bestaan, oudere spelers stopten en verlieten de club, jongere spelers kwamen er bij. Blijkbaar had de club toch ook enig succes buiten onze gemeentegrenzen, want spelers uit Zele, Lebbeke en Dendermonde sloten bij onze club aan en bleven er meestal.

Zo ging het ene seizoen over in het andere en werd het 25ste seizoen afgewerkt, wat (misschien voorlopig) het laatste van het seniorenteam. Een gebrek aan spelers noopte ons om een samenwerking aan te gaan met onze collega's uit Lokeren en Waasmunster. Samen gaan we volgend seizoen met 2 teams in de Regiocompetitie spelen. Op deze manier blijft het handbal in Berlare bestaan.

Wim Arbijn