Om oss

Om oss

Gården Hammar ligger vid sjön Solgen, mitt mellan Eksjö och Vetlanda, strax utanför samhället Värne i Mellby socken. På gården drivs skogsbruk och ekologiskt lantbruk med kor som går med sina kalvar i beteshagar runt gården hela sommaren och håller landskapet öppet. Lantbruket med köttdjursproduktion drivs av en arrendator medan vi sköter skogsbruket och våra två hästar (en nordsvensk och en islandshäst), höns och kaniner. Gården ägs i femte generationen av mig, Cathrine Jansson med god hjälp av min man som "dräng" !

Verksamhet

Jag är hemvändare till min föräldragård Hammar, och bor här med familjen som består av maken Kenth och barnen Lovisa, 15 år och Gustav 17 år. Sedan 15 år tillbaka hyr vi ut vårt fritidshus "Kullahuset", som ligger mycket vackert på gården, på en kulle med utsikt över Solgen. Under 2013 helrenoverades huset för att erbjuda vecko- och helguthyrning året om med hög standard. Under några år hyrde jag även ut kajaker för turer på Solgen och båt/fiske, detta är dock vilande för tillfället. Förutom jobbet som landsbygdsföretagare jobbar jag även som anställd eller konsult med uppdrag inom projektledning, koordinator, marknadsföring, administration, landsbygds- och företagsutveckling. Från 2018 är fokus mest på uppdraget som projektledare inom landsbygdsutveckling med leaderprojekt inom Leader Astrid Lindgrens Hembygd.

Exempel på uppdrag och erfarenheter:

- projektledare på Leaderföreningen Astrid Lindgrens Hembygd inom landsbygdsutveckling (nuvarande)

- koordinator på Coompanion Jönköpings län för utvecklingsprojekt inom mat & dryck

- projektledare på LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) för satsningen Landsbygdsturism i Jönköpings län

- marknadskoordinator/turismsamordnare på Höglandets Turism/Höglandets kommunalförbund (regional marknadsföring av Småländska höglandet)

- regionansvarig södra Sverige för STF Vandrarhem (Svenska Turistföreningen)

- turistintendent Hylte kommun

- turistinformatör och guide, Eksjö turistbyrå

- fil kand-examen från Turismvetenskapliga programmet, Mitthögskolan Östersund

- föreningsengagemang inom Södra skogsägarna (förtroendevald), Solgens fiskevårdsområdesförening, Mellby samhälls- och hembygdsförening m m.

Kontakta mig gärna för mer information :-)

Cathrine Jansson, enskild firma

Innehar F-skattsedel och ansvarsförsäkring

Momsreg nr: SE701113242501

Adress:

Hammar 4

575 94 Eksjö

Tel: 070-518 47 57

E-post: jansson@hammarvidsolgen.se