Om oss

Om oss

Gården Hammar ligger mitt mellan Eksjö och Vetlanda, strax utanför samhället Värne i Mellby socken. På gården drivs skogsbruk och ekologiskt lantbruk med kor som går med sina kalvar i beteshagar runt gården hela sommaren och håller landskapet öppet. Lantbruket med köttdjursproduktion drivs av en arrendator medan vi sköter skogsbruket och våra tre hästar (två nordsvenska hästar och en islandshäst), höns och kaniner. Gården ägs i femte generationen av mig, Cathrine Jansson och min bror, och vi bor båda i Hammar med våra familjer.

Verksamhet

Jag är hemvändare till min föräldragård Hammar, och bor här med familjen som består av maken Kenth och barnen Lovisa, 14 år och Gustav 16 år. Sedan 13 år tillbaka hyr vi ut vårt fritidshus "Kullahuset", som ligger avskiljt på gården, på en kulle med utsikt över Solgen. Under 2013 helrenoverades huset för att erbjuda vecko- och helguthyrning året om med hög standard samt att turistverksamheten utökades med fiske- och båtuthyrning och framförallt en satsning på kajakuthyrning på sjön Solgen. Förutom jobbet som landsbygdsföretagare jobbar jag även som anställd eller konsult med uppdrag inom projektledning, koordinator, marknadsföring, administration, landsbygds- och företagsutveckling. Från 2018 ändras turistverksamheten till främst stuguthyrning vid sidan om min ordinarie anställning som projektledare.

Exempel på uppdrag och erfarenheter:

- projektledare på Leaderområdet Astrid Lindgrens Hembygd

- koordinator på Coompanion Jönköpings län för utvecklingsprojekt inom mat & dryck

- projektledare på LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) för satsningen Landsbygdsturism i Jönköpings län

- marknadskoordinator/turismsamordnare på Höglandets Turism/Höglandets kommunalförbund (regional marknadsföring av Småländska höglandet)

- regionansvarig södra Sverige för STF Vandrarhem (Svenska Turistföreningen)

- turistintendent Hylte kommun

- turistinformatör och guide, Eksjö turistbyrå

- fil kand-examen från Turismvetenskapliga programmet, Mitthögskolan Östersund

- föreningsengagemang inom Södra skogsägarna (förtroendevald), Solgens fiskevårdsområdesförening, Mellby samhälls- och hembygdsförening m m.

Kontakta mig gärna för mer information :-)

Cathrine Jansson, enskild firma

Innehar F-skattsedel och ansvarsförsäkring

Momsreg nr: SE701113242501

Adress:

Hammar 4

575 94 Eksjö

Tel: 070-518 47 57

E-post: jansson@hammarvidsolgen.se