Gemeentebestuur

Spiere-Helkijn

SPIERE-HELKIJN

Spiere-Helkijn is een kleine landelijke gemeente met faciliteiten, gelegen op de taalgrens. Het afwisselende en panoramische landschap nodigt uit tot wandelen, fietsen of paardrijden langsheen de vele veldwegels, de oude spoorwegbedding en de groene oevers van het Spierekanaal en de Schelde.

Spiere-Helkijn is tegelijk ook een zeer dynamische gemeente. De gemeente ligt in Zuid-West-Vlaanderen, in de driehoek Kortrijk, Rijsel en Oudenaarde en dichtbij de grens met Wallonië en Frankrijk. Het moderne complex ‘Nieuw Centrum’ herbergt het gemeentehuis, de post, de politie, het OCMW, de kinderkribbe, de school, de sporthal, de zaal SpieHel, de tennis- en voetbalvelden. Het industriepark ‘Ijzeren Bareel’ aan de N50 Kortrijk-Doornik en niet ver van de opritten naar de A19, E17 en E42.

Kortom: het is idyllisch wonen in een kleine, groene, sportieve gemeente die tegelijk toch vlakbij alle uitvalswegen ligt.

Van harte welkom!

Het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn helpt je graag op weg.

Wij brengen u in contact met bedrijven, verhuurders, eigenaars, huurders en overnemers.

Op deze site vindt u gronden, bedrijfspanden, winkels, cafés, restaurants, cafetaria’s, boerderijen te koop, te huur of over te nemen:


Te koop

Over te nemen

Te huur


Wij geven u alle inlichtingen en de nodige begeleiding bij de aanvragen voor bouwvergunningen, milieuvergunningen en uitbatingsvergunningen.

Bel, mail of maak een afspraak met de verantwoordelijke van de technische dienst:

Mariska Debaene - 056/27.01.54 - mariska.debaene@spiere-helkijn.be - Oudenaardseweg 71 - 8587 Spiere-Helkijn