Mijn naam is Elke, bezielster van geHart.

 

Van kinds af aan ben ik al zeer gevoelig voor de zorgen van andere mensen. Leed van anderen gaat recht naar mijn hart. Voor mij is het dan ook altijd een vanzelfsprekendheid geweest om anderen te helpen, een opleiding binnen de zorgsector een logisch gevolg.  

 

Nieuwsgierigheid en leergierigheid typeren me. Mijn leven is constante zoektocht naar betekenis, naar antwoorden. Ik geloof niet in toevalligheden. Vroeger nam ik pas dingen aan als ik ze helemaal kon begrijpen.

Het is dan ook niet voor niets dat ik uiteindelijk voor de opleiding Psychologie heb gekozen, maar dit was nog maar het begin van het verhaal. Een postgraduaat Systeemtherapie volgde. Dit is een keuze waar ik tot de dag van vandaag nog steeds heel dankbaar voor ben. Niet alleen op therapeutisch vlak, maar in eerste instantie is dit op persoonlijk vlak voor mij een eyeopener geweest.


Daar heb ik onder andere geleerd dat er heel wat meer bestaat (en vooral ook MAG bestaan) dan zwart of wit, dat ieder persoon zijn waarheid mag spreken, iedere stem gehoord mag worden en ieder zijn eigen (grijs)tint mag kiezen. Dat je als individu zoveel aangereikt krijgt (bewust en onbewust) van hoe je moet of hoort te zijn, maar dat jij de actor van je leven bent en je meer vrijheid hebt dan je denkt in de keuzes die je maakt zolang je maar rekening houdt met het systeem waar je in zit. Sindsdien besef ik dat ‘rekening houden met’ niet betekent dat je met de norm hoeft samen te vallen (wit) maar ook dat je deze niet kunt verwerpen (zwart), maar dat het gaat over jouw positie kiezen op een bewuste manier (grijs).


Zo ben ik de laatste jaren heel bewust gaan zoeken naar mijn positie; naar wie ik ben en wie ik wil zijn en vooral ook wat ik hierin kan en wil betekenen voor anderen.  Mijn interesse bleef het welzijn van mensen met verbinding (zowel met jezelf, als met anderen) als centraal concept. Tegelijkertijd ontdekte ik dat er meer was dan enkel het mentale, emotionele en lichamelijke aspect. Vanuit een verdieping in het energetische en spirituele vond ik de (voor mij) ontbrekende puzzelstukken. 

Vanuit deze leerrijke ervaring is geHart ontstaan...

"Volg je hart; want dat klopt" - Auteur onbekend