Hallo!

Je gaat binnenkort naar de theatervoorstelling Freedom Club kijken, gemaakt door theatergezelschappen Het Kwartier en ARSENAAL.

De voorstelling gaat over een man die de wereld wil verbeteren en die - op zijn manier - vecht tegen de klimaatcrisis. Maar hoe ver kan je gaan in je activisme? En wat als dat ten koste gaat van je eigen gezin? De makers verwerkten heel wat actuele thema's in deze verbeeldende theatervoorstelling.

Met deze website willen je graag inspireren en voorbereiden op een leuk theaterbezoek. We schotelen je verschillende elementen en thema's voor die aan bod komen in de voorstelling. En je komt meer te weten over hoe de voorstelling gemaakt werd. Kies zelf maar wat je interessant vindt om te lezen of te bekijken.

Waarom maken we deze website voor jou?

 • Om je zin te doen krijgen in de voorstelling natuurlijk!

 • Om je te helpen bij het begrijpen van de voorstelling en er een gesprek over te hebben met je medeleerlingen, je leerkracht, je vrienden, je lief, je ouders,...

 • Om samen te onderzoeken wat je moet doen om gehoord te worden. Dat doen we aan de hand van 3 thema's:

   • Gevoelens

   • Klimaat

   • Activisme


We zijn heel benieuwd naar wat je denkt en voelt nadat je de voorstelling gezien hebt. We horen het graag! Post een foto op Instagram en tag @arsenaallazarus of stuur een mailtje naar scholen@arsenaallazarus.be.

We wensen je een fantastische theaterervaring!

ARSENAAL & Het Kwartier

SPEL: Joris Van den Brande TEKST: Freek Mariën, naar een idee van Timme Afschrift, Carl von Winckelmann en Freek Mariën REGIE: Freek Mariën en Carl von Winckelmann VORMGEVING: Timme Afschrift KOSTUUM: Lotte Boonstra UITVOERING: Mien Kuppens en Lotte Boonstra LICHT: Bas Banen GELUID: Dieter Lambrechts PRODUCTIELEIDING: Marjolijn Hectors EEN PRODUCTIE VAN: ARSENAAL/LAZARUS en Het Kwartier/Mariën & von Winckelmann MET STEUN VAN: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Literatuur Vlaanderen COPRODUCTIE: Perpodium

"Wie houdt er het meest van dieren? Hij die ze verzorgt, aait, kamt? Of hij die hun leefgebied probeert te redden?"