ACHTER DE SCHERMEN

Hoewel je op het podium maar één acteur zult zien, zorgen veel meer mensen achter de schermen er voor dat de voorstelling kan worden gespeeld.

Joris Van den Brande is acteur en speelt de tekst die Freek Mariën heeft geschreven. Hij werd geregisseerd door Carl von Winckelmann én Freek Mariën

Het decor werd bedacht en gemaakt door Timme Afschrift en daarbij kreeg hij de hulp van 2 technici en een stagiaire. Het kostuum van Joris werd dan weer ontworpen en gemaakt door Lotte Boonstra.

Ben je nog mee? Want het is nog niet gedaan.

HET TEAM VAN THEATER ARSENAAL

PRODUCTIE

Marjolijn doet de productieleiding. Zij zorgt dat iedereen alles heeft wat hij nodig heeft: materiaal voor het decor, een draaiboek, eten en drinken,…

Huub is onze verkoper. Hij gaat als een soort marktkramer bij verschillende cultuurcentra langs om Freedom Club aan de man te brengen.

Inge maakt een planning en zorgt ervoor dat alle agenda’s op elkaar zijn afgestemd zodat Freedom Club op al deze plekken in Vlaanderen kan spelen.


TECHNIEK

Bas en Dieter zijn de 2 technici die het licht en het geluid hebben ontworpen. Een heel belangrijk element dat mee de sfeer bepaalt van de voorstelling. Zij bouwen ook elke keer het hele decor op en breken het nadien terug af. Gelukkig krijgen ze regelmatig de hulp van collega’s Jasper en Rutger.

 

COMMUNICATIE

Er kan alleen maar publiek komen kijken als dat publiek ook weet dat er een voorstelling gespeeld wordt. We gebruiken verschillende kanalen om dat kenbaar te maken: affiches, flyers, sociale media, website, een brochure, schermen in de stad, een nieuwsbrief….

We hopen ook om in de krant of op televisie te komen, want dan heb je meteen veel mensen bereikt. Omdat deze voorstelling over klimaatactivisme gaat contacteerden we verschillende mensen en organisaties die met dit thema bezig zijn, met de vraag om mee reclame te maken. Om de scholen te bereiken maken we een aparte brochure en mailen we regelmatig met leerkrachten. Dit grote takenpakket wordt in handen genomen door Kim, Lina, Melissa en Inge.


ARTISTIEKE EN FINANCIËLE STURING

Willy en Sarah kiezen welke schrijvers, acteurs en regisseurs een theatervoorstelling mogen maken bij theater arsenaal. Manu en Renske zorgen er dan weer voor dat iedereen correct betaald wordt. Zo ook bij Freedom Club.


ONTHAAL EN CAFE

Een ticket kan je tegenwoordig snel en gemakkelijk bestellen via onze website. Maar Laura zorgt er met een glimlach voor dat je effectief een plaatsje krijgt toegewezen in de zaal. Na een avondvoorstelling is ons café open om gezellig na te praten. Onze barman Jef schenkt de lekkerste drankjes uit en zet een sfeervol muziekje op.  


ONDERHOUD EN GEBOUW

Er komen iedere dag heel veel mensen over de vloer en toch zijn onze vloeren en toiletten steeds spik en span. Martine en Carine zijn de beste poetsdames die we ons kunnen wensen. En Jonas, die zorgt ervoor dat het gebouw (brand)veilig is en dat alle computers naar behoren werken.


EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN

Tijdens het repetitieproces organiseerden we drie try-outs voor publiek. Zo konden we van de mensen in de zaal horen welke stukken van de voorstelling al goed waren en waar we nog aan moesten werken. We deden ook één try-out enkel voor jongeren tussen 14 en 18 jaar.

Freedom Club ging deze zomer in première op Theater Aan Zee in Oostende. Dat is één van de grootste theaterfestivals van België. We trokken met onze hele ploeg naar zee en genoten vol spanning van de generale repetitie.

Als aanmoediging voor de hele ploeg liet Marjolijn tatoeages maken van Freedom Club.

Op Theater Aan Zee hadden ze een leuke festivalbar waar we bleven plakken tot in de vroege uurtjes.

Er kwamen heel wat journalisten kijken naar de voorstelling. 

Altijd fijn om een mooie recensie te lezen in de krant achteraf. En zelfs Het Journaal van VRT NWS kwam een reportage draaien.


Omdat Cinema Lumière gelijktijdig met Freedom Club een docu vertoonde over de klimaatcrisis, besloten we om voor elkaar reclame te maken. Wij maakten een pancarte met een quote uit de voorstelling en stempelden zelf onze flyers op de achterkant van oude affiches. Zo konden we op een ecologische manier aan de mensen laten weten waarover de voorstelling gaat.  

In september speelde de voorstelling voor het eerst in onze zaal in Mechelen. Met de hele ploeg maakten we het gebouw klaar om het publiek te ontvangen.