Sekundærlitteratur

I dag har vi god informasjonstilgang digitalt og analogt. Det krever lite å skaffe seg relevant faglitteratur. Det enkleste er å gå innom skolebiblioteket, fortelle hva man jobber med, og be bibliotekaren hjelpe til med å finne. Det er krav om å ha med minimun 2 sekundære kilder i oppgaven. Dette kan f.eks. være:

  1. artikler

  2. intervjuer

  3. masteroppgaver

  4. bøker

  5. Nettsider

  6. Leksikon

osv...

Sekundærlitteraturen gir deg informasjon du kan bruke i oppgaven, slik at du kan drøfte og argumentere. I tillegg bruker du den til å finne sitater som bekrefter argumentene du har brukt i oppgaven din. Det er lurt å finne flere synspunkter og det du skriver om.

(Harboe, 2017)


Det forutsetter at dere som elever vet forskjellen på primær- og sekundærlitteratur og ellers henviser til kilder etter APA stilen.

  • Primærlitteratur er hovedtekstene du skal jobbe med (romaner, filmer, skuespill, osv.).

  • Sekundærlitteratur er andre tekster, informasjon og kilder som belyser hovedtekstene (f.eks. læreboka, fagbøker, avisartikler, statistikk, anmeldelser, litteraturhistorie, leksikon, fagartikler på nett m.m.)


Vær tydelig og eksplisitt i kildebruken. Når du presenterer, skal du vise til kildene du har brukt. Marker når du bruker andres resonnement og ideer, det er et krav til oppgaven at du skal ha med kilder i teksten og litteraturliste til slutt i oppgaven.


F.eks.:

Skal du skrive om malerkunsten i nasjonalromantikken, bør du selvfølgelig sette deg inn i emnet og finne informasjon på forhånd. Ønsker du å sammenlikne Ibsens En folkefiende med en moderne roman, kan det jo være en idé å se hva flinke folk har skrevet om nettopp dette Ibsen-stykket.

Bildet er hentet 25.04.2018 fra: http://travelbloggerpro.com/getting-started/where-to-travel-next/

Kilder:

Harboe, L. (2017). Fordypningsemne i norsk - Norsk Vg2 og Vg3 SF - NDLA. Hentet 2. mai 2018, fra https://ndla.no/nb/node/142731