FIP 16/17

Program (materiale på Mulernes Legatskole https://1drv.ms/o/s!AuK35cN8zr4fgQNWUgelQEyZkAPG)

9.30-10.00 Kaffe og morgenbrød 

10.00-10.35 Velkomst og præsentation af nye elementer i læreplanen for NF 

Introduktion af nye elementer i læreplanen. Mulighed for afklarende spørgsmål. Link til læreplanen fremsendes, når de sendes i høring. Deltagerne sidder i deres netværksgrupper ved borde i salen.  Lars Andersen, Keld Nielsen og Kresten Torp, fagkonsulenter 

10.45-12.15 Diskussion af nf-læreplanen, skitser til forløb i nf samt erfaringsudveksling i netværksgrupper 

Deltagerne udveksler erfaringer fra de indsatser, der er arbejdet med på skolerne i faggruppen og i netværk siden sidste FIP-kursus, og etablerer samarbejder i forhold til det næste år. Der skal i arbejdet især lægges fokus på den fælles tilrettelæggelse i nf af den interne prøve på baggrund af skitse til et forløb. Deltagerne medbringer meget gerne en skitse til et forløb, som I har arbejdet med på egen skole. Medbring ca. 10 kopier til fordeling i netværksgruppen. Aftaler om fremadrettet samarbejde i netværksgrupperne.  

I netværksgrupperne drøftes endvidere nf’s nye læreplan, især med henblik på punkter, som ønsker omtalt i en kommende vejledning. Disse punkter noteres i fællesdokumentet under netværksgruppens side. 

12.15-13.15 Frokost 

13.15-14.15 Workshops – runde 1 

A. Faglig læsning: Eleverne skal lære at læse faglige tekster. Det er en væsentlig forudsætning for at lære det man skal. Hvordan får vi alle med?   

Der bliver tale om en fælles workshop for alle deltagere, som ikke deltager i ledernes workshop. Af praktiske gruppe kan denne workshop være delt i to.   

Signe Søndergaard Irminger, Nyborg Gymnasium  

B. Ledelsesworkshop: Erfaringsudveksling blandt deltagende ledere om hvordan faggruppernes arbejde kan understøttes. Afholdes kun i første workshoprunde.    

14.15-14.25 Kaffe og skift mellem workshops 

14.25-15.40 Workshops - runde 2: I henholdsvis biologi, geografi og kemi 

Deltagerne deles i hvert fag. I de enkelte workshops skal der være fokus på, dels hvordan man kan arbejde det korte opsamlende forløb, som lægger op til en eventuel mundtlig prøve i det enkelte fag, og dels diskussion af eksamensopgaver og –forløbet i det enkelte fag kan foregå inden for den fælles ramme beskrevet i nf’s læreplan.  

Der skal samles op i fællesdokumentet, således at det kan benyttes videre frem på skolerne som inspiration. Til hvert fag vil der være en tovholder for fagets workshop. 

Biologi: Anette Nielsen, Randers HF og VUC 

Geografi: Morten Winther Ravn, Frederikssund Gymnasium 

Kemi: Søren Dahlin Larsen, Egedal Gymnasium og Hf 

15.45-16.00 

Fælles opsamling og online evaluering 

Kort opsamling på dagen. Husk at notere i fællesdokumentet områder, som ønskes fokuseret på en kommende vejledning.