הסבר

נערך מתוך  הספר "עושים סרטים", משרד החינוך, הפיקוח על מגמת טכנולוגיה ותקשורת:

 

צפייה משותפת של כל חברי הצוות בחומרי הגלם, והדיאלוג עם הבמאי, יעזרו מאוד לפיתוח יחי העבודה. על הצוות והבמאי, בפרט, לא לערב את החוויות מסט הצילומים בתהליך הצפייה, מכיוון שיש לחוות את חומרי הגלם באופן האובייקטיבי והנקי ביותר.

לוגינג- במהלך הצפייה המשותפת, סמנו במחברת הלוגינג את השוטים הטובים ביותר, ורשמו הערות לגביהם (איכות הצילום, מתי המשחק טוב, אילו חלקים בשוט טובים,  באיזה חלק של השוט הקומפוזיציה מעניינת ו"עובדת" טוב יותר, וכדומה).

 

בסרט דוקומנטרי -

עברו על חומרי הגלם, וסמנו את האירועים החשובים ביותר, המקדמים את הסיפור, ומדגישים את הרגש המוביל, או את הרגע, בו הרצון / המכשול / הקונפליקט/ רגע השיא/ התרה, באים לידי ביטוי. סמנו בדף הלוגינג מה חשוב באירוע המצולם, את מה הוא משרת, לאן שייך כל שוט, והחליטו מהו מיקומו: האם הוא יכנס לתחילת הסרט, לאקספוזיציה, להכרת הגיבור והבעיה? האם הוא שייך להתמודדות/ לקונפליקט, או לדילמה? האם הוא שייך לשיא, לפתרון, או להתרה, או אולי לסיום הסרט?

# חשוב לציין, כי כבר בשלב הזה, הצוות ידע האם עליו לצאת ליום השלמה. יש להדגיש, כי רק אחרי גרסת העריכה הראשונית, "האסמבלי", הצוות ידע מה בדיוק חסר, ויצא לצילומי השלמה, במידת הצורך.