Kerhotoiminta

Fibulan kerhot:

Fibulan alla toimii kolme aktiivista kerhoa: panokerho, maalauskerho ja YouTube-kerho sekä yksi opintopiiri: Takymetri-opintopiiri. Kaikki kerhojen ja opintopiirien tapahtumat ovat avoinna kaikille kiinnostuneille eikä kerhoihin tarvitse liittyä erikseen. Tiedotus kerhojen tapahtumista tapahtuu Fibulan sosiaalisissa medioissa sekä sähköpostilistalla. Panokerholla on lisäksi oma Facebook-ryhmä ja YouTube-kerholla oma Facebook-sivu.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai ideoita kerhoihin liittyen tai olet kiinnostunut osallistumaan kerhojen vetotoimintaan, ole yhteydessä kerhojen vastuuhenkilöihin. Vastuuvetäjien yhteystiedot löydät alta!

panokerho

Löytyykö hiivaa? Entä panovehkeet? Hyvä! Liity siis joukkoon toteuttamaan kaikki panotarpeesi!

Fibulan panokerho tarjoaa toimintaa kaikille panotuotteista ja panemisesta kiinnostuneille. Kerho kokoontuu erilaisten panohommien merkeissä ja järjestää mm. oluenmaisteluiltamia, panotoimintoihin liittyvää oheistoimintaa sekä ekskursioita.  Panokerhon kunniatehtävänä on myös vuosittain valmistaa Fibulan perinteiset vappusimat, joista juhlamenoin uhrataan vappuröksän esi-isille alkavan panovuoden hedelmällisyyden takaamiseksi.

Perustettu: 23.3.2017

Viestintä: perustuu panovitseihin

Panomestari 2024:

Daniel Dekker daniel.dekker(at)helsinki.fi


Liity panokerhon Facebook-ryhmään tästä!

Manuliina Mammutti maistelemassa happamia olouita panokerhon Panokerho goes sour -tapahtumassa 13.11.2019. (c) Fibula ry
Panokerhon panemia vappusimoja vuosikertaa 2019. (c) Fibula ry

maalauskerho

Fibulan maalauskerho tarjoaa paljon erilaista taiteeseen liittyvää maalaus- ja askartelutoimintaa kaikille taiteilustasta kiinnostuneille. Kerho järjestää taideterapiaa, maalausiltoja ja jopa taidenäyttelyitä, joissa kerhon tuotokset pääsevät näytille. Jos taiteen teko kiinnostaa, tule ihmeessä mukaan rentoutumaan ja toteuttamaan itseäsi muiden fibulistien ja taiteen parissa!

Perustettu: 6.11.2018

Viestintä: sähköpostilista ja muut tiedotuskanavat 

Vastuuvetäjä 2024:

Ei toimintaa tällä hetkellä

Maalauskerholaisten tuotoksia Taidetta, kauhua ja YouTube-videoita! -illasta 23.10.2019. (c) Fibula ry
Maalauskerhon taidenäyttely 27.3.2019. Taidenäyttely oli osa Fibulan 50v. vuosijuhlaviikkoa ja maalauskerholaisten töiden myynnistä saadut tuotot käytettiin 50v. vujujen tukemieen.  (c) Fibula ry

youtube-kerho

Jos tarvitset elämääsi enemmän kissa-videoita, niin Fibulan YouTube-kerho is the place for you! 

Fibulan-YouTube kerho aloitti toimintansa keväällä 2015 ja on siitä pitäen tuonut iloa ja ajoittain-traumaattisia videokokemuksia kaikelle kansalle. YouTube-kerho pitää huolen säännöllisistä tekosyistä YouTube-videojen katselulle ja järjestää YouTuben katseluiltoja vaihtelevilla teemoilla. Yksi YouTube-kerhon huippuhetkiä oli Fibulan 50v. vuosijuhlien sillis, jonne kerho järjesti krapula-teemaista video-ohjelmaa. Kaiva esiin lemppari YouTube-videosi ja liity joukkoon!

Perustettu: 11.5.2015

Viestintä: Facebook-sivu ja muut tiedotuskanavat 

Vastuuvetäjä 2024: 

Kerho on tällä hetkellä jäissä :(


Seuraa YouTube-kerhon Facebook sivua tästä!

Kuva YouTube-kerhon tapahtumasta Elämäni eläinvideot! 10.3.2016. (c) Fibula ry
Kansikuva YouTube-kerhon ja maalauskerhon yhteistapahtumasta Taidetta, kauhua ja YouTube-videoita! 23.10.2019 (c) Fibula ry

arkeologiakerho

Arkeologiakerho eli entiseltä nimeltään Takymetri-opintopiiri perustettiin vuonna 2018 Helsingin yliopiston arkeologian oppiaineen henkilökunnan avustuksella tukemaan opiskelijoiden kenttätyötaitojen itsenäistä opiskelua ja harjoittelua. Tapaamisten tavoitteena on tutustua erilaisiin kenttätyö-laitteisiin kuten takymetriin, vaaituskoneeseen ja muihin mahdollisiin laitteisiin, joita arkeologian laitoksen henkilökunta lainaa jäsenistölle. Kerhon on tarkoitus myös laajentaa toimintaansa mm. Gis- ja paikkatieto-ohjelmien harjoitteluun, esineiden piirtämiseen ja tunnistamiseen, kivi- ja maalajien tunnistamiseen sekä muihin olennaisiin arkeologisten jälkityötaitojen harjoitteluun.

Perustettu: 12.10.2018

Viestintä: sähköpostilista ja muut tiedotuskanavat

Vastuuvetäjät 2024: 

Inka Salmelainen, inka.salmelainen(at)helsinki.fi

Dilara Schakir, dilara.schakir(at)helsinki.fi

Mies käyttämässä takymetriä. (c) Wikipedia/ Takymetri