FeldenkraisCatalunya


cursos del Mètode FeldenkraisTM a Catalunya
El Mètode FELDENKRAISTM està basat en l’exploració dels moviments del cos i en el

desenvolupament d’una atenció i una percepció fina del vostre esquema corporal.


És una estratègia suau d’autoaprenentatge que millora les vostres habilitats,

el vostre confort a la vida quotidiana i que us guia en la vostra maduresa personal.
L'impossible esdevé possible,

allò possible esdevé fàcil,

allò fàcil es torna agradable

i allò agradable es torna elegant

(M. Feldenkrais)


Els nous cursos del Mètode FELDENKRAISTM amb Carles Mas Garcia

(professor certificat IFELD IV 2015/2019)

comencen a Barcelona d'octubre del 2019 a juny del 2020

a l'Escola Luthier de Música i Dansa (carrer Balmes 53 baixos)

Informeu-vos per les inscripcions per correu electrònic o per telèfon

(cal reservar plaça abans d'anar al curs)

i trieu entre totes aquestes opcions de cursos col·lectius

de Presa de Consciència mitjançant el Moviment (PCM)

organitzats per FeldenkraisCatalunya i l'Escola Luthier a BarcelonaAtenció! FeldenkraisCatalunya i Escola Luthier us convidem a un primer curs de presentació

del Mètode FELDENKRAISTM gratuït el 21 de setembre 2019

per a que comenceu sense compromís la vostra descoberta del Mètode FELDENKRAISTM .

Aprofiteu aquesta ocasió per a començar el vostre camí de creixement personal i de millora en molts espais i moviments de la vostra vida.

El curs de descoberta serà pràctic, com tots els altres, a partir de lliçons de Presa de Consciència mitjançant el Moviment (o Autoconsciència per l'experiència del Moviment),

són accessibles a tothom,

i seran impartits pel professor Carles Mas Garcia, diplomat de la Federació Internacional FeldenkraisTM.

També us podeu inscriure més tard, encara que els cursos ja hagin començat.

Si ja coneixeu els beneficis del Mètode FELDENKRAISTM i voleu organitzar un curs més a prop vostre, demaneu-nos informació, sisplau.

Cada lliçó pot ser rebuda de manera independent de les altres.

Reserveu la vostra plaça!

Els espais són d'aforament limitat i cal confirmar abans la vostra intenció d'anar-hi.Actualment també podeu escollir entre aquests dos centres de formació:

poseu-vos en contacte amb FeldenkraisCatalunya per a saber els horaris corresponents

tel: +34639174434 (Carles)al centre Soma:

carrer Ortigosa, 3 (entl.)

08003 Barcelona (metro Urquinaona)

dimarts i dijous


a FeldenkraisCatalunya:

carrer Congost 49 (bxs.)

08014 Barcelona (metro Joanich)

dimecres i dijous


A qui s'adreça el Mètode FELDENKRAISTM? Qui pot millorar la seva vida amb aquesta experiència senzilla i fàcil dels moviments?

Prevenció de patologies, salut, reeducació

Acompanyament de la persona en el seu protocol de reeducació i de salut, en col·laboració amb els professionals de la medecina i les teràpies convencionals.


Dificultats psicològiques


Saber escoltar les pròpies necessitats i reaprendre a conèixe’s per tal d’ajustar-nos a nosaltres mateixos.


Potencial esportiu

Esportistes de tots els nivells, del més modest fins als d’alt nivell

Millorar el rendiment i les marques preservant la seva integritat física. Harmonitzar i ajustar l’esforç i el plaer.


Nadons, infants, adolescents en situació d’hàndicap

Ser i esdevenir: Infants i adolescents

Desenvolupar la capacitat d’atenció aprenent a gestionar el propi moviment, etapa essencial per tenir una bona gestió de l’energia, de les emocions i de la concentració.

Benestar dels adults

Per alliberar la vitalitat quotidiana i equilibrar-la aprenent també a aturar-se i reposar-se. Per retrobar-se a gust en plena acció i viure millor.

Rendiment artístic

A les arts visuals, musicals, de dansa i teatrals

Alliberar el moviment, millorar la imatge de si mateix, obrir en ventall la imaginació, expressar la pròpia creativitat.


Tercera edat i dificultats post-traumàtiques


Aprendre a conservar una bona mobilitat sense forçar-la, alleujar els dolors.


Consciència i desenvolupament personal

Directius, executius, treballadors

Reforçar el propi potencial professional i humà, ser capaç de copsar les situacions complexes amb consciència, amabilitat i benvolença. Millorar les pròpies capacitats de lideratge.

El Mètode FELDENKRAISTM va ser desenvolupat des de començaments del segle XX per Moshe Feldenkrais, que va ser un científic d’alta volada, doctor en física i també un gran expert en arts marcials.

El Mètode FELDENKRAISTM us permet de retrobar la manera de tenir gestos fàcils, confortables, lleugers i elegants, perquè en els cursos sempre els fareu de manera adaptada a les necessitats i als límits del vostre cos.

Molt sovint cada persona ha anat adoptant al llarg de la seva vida maneres de fer les coses i moviments molt repetitius o automàtics.

Sense saber-ho, aquests gestos generen tensions inútils i moltes menes de dolors.

Aquest mètode us ajudarà a prendre’n consciència i a alliberar-vos-en.

Amb el Mètode FELDENKRAISTM tornareu a aprendre a dosificar i a ajustar els esforços, a retrobar les posicions naturals, la flexibilitat i l’agilitat que teníeu a l’infantesa i que sovint heu perdut.

Donar-se el temps per a escoltar el vostre cos i per a sentir-ne cada moviment, és aprendre per vosaltres mateixos que podeu descobrir noves maneres de moure-us, de pensar, d’actuar, d’interactuar i de reaccionar.

També representa accedir a un benestar físic i mental mitjançant les noves sensacions que els moviments us provocaran, gràcies a la plasticitat del cervell, que és capaç a qualsevol edat (contràriament al què es creu) d’aprendre nous esquemes d’organització i per tant, noves i millors maneres d’actuar a la vida.


Construir, nodrir i adaptar el vostre repertori disponible de moviments és descobrir que, despertant la vostra curiositat, s’eixamplen les nostres possibilitats d’acció i ens adaptem amb facilitat als canvis de tota mena.

Tothom pot guanyar en qualitat i en fluidesa dels propis moviments, en motricitat, en flexibilitat, en dinamisme, en equilibri, tot i progressant cap a una major autonomia...

Una millora en la nostra confiança, en respecte i autoestima…

Una florida de serenitat i de desenvolupament.

¡El moviment, és vida!El Mètode FELDENKRAISTM és un treball molt concret que proposa una experiència sensible de moviments que ja coneixeu o d'altres que us poden sorprendre! Els cursos són col·lectius o individuals, impartits únicament per professionals diplomats per la Federació Internacional Feldenkrais, que vetlla per a que els professors validin una llarga formació de quatre anys d'estudis especialitzats.

En el Mètode FELDENKRAISTM no ens ocupem mai de temes espirituals o emocionals. Els beneficis que podreu sentir són concrets i us serviran a la vostra vida de cada dia. En Feldenkrais ja va afirmar fa molts anys (també com a científic), la unitat fonamental de la persona, com a ésser viu dotat d'un sistema nerviós capaç d'aprendre, més enllà de la tradició de pensament que manté per raons culturals la separació del cos i de l’activitat mental, o la del cos i l’ànima…


La pràctica del Mètode FELDENKRAISTM és apta per a persones amb tot tipus de condició física i us acompanya en qualsevol etapa de la vida adaptant-se a les vostres necessitats.