Majatalo

Majatalo 

Majatalo auki!

Odotettavissa on ilta täynnä iloista musiikkia, lämmintä yhdessäoloa ja koskettavia sanoja. Illan isäntänä toimii ja musiikista vastaa monesta laulustaan tutuksi tullut Majatalo- idean isä, gospelmuusikko Pekka Simojoki, yhdessä EtCetera-kuoron kanssa. EtCetera- kuoron tavaramerkkejä ovat afrikkalaisvaikutteinen, vauhdikas musiikki sekä rento tapa esiintyä.

Illan puhujavieraana on evankelista Ilkka Puhakka, joka tunnetaan kohtikäyvästä ja värikkäästä tyylistään puhua. Mukana on myös pastori Jukka Jämsen, joka avaa uusia ikkunoita rukouksesta. Monenlaiset yllätykset kuuluvat myös Majatalojen luonteeseen.


Majatalo- illat lähtivät liikkeelle alunperin yli 15 vuotta sitten Riihimäeltä, jossa ne tunnetaan nimellä ’Little light’. Myös Kangasalla on vastaavia tilaisuuksia pidetty jo usean vuoden ajan. Ne ovat molemmilla paikkakunnilla saaneet suuren suosion ja saavat liikkeelle paljon myös sellaista kuulijakuntaa, jota ei kirkossa kovin usein nähdä. 

”Lähdimme Majatalon kanssa tien päälle, koska sitä on kyselty paljon eri puolilla enkä panisi pahakseni, jos tämä ’tauti’ leviäisi muuallekin. Tämä ovat vähän erilainen tapa kokoontua, kokea yhteisöllisyyttä ja puhua hengellisistä asioista ihmisten kielellä. Uskon, että jotain tällaista tämän maan kirkoissa tarvitaan tänään”, kertoo Pekka Simojoki.

Ennen Majataloiltaa on mahdollisuus kaikkien kiinnostuneiden osallistua myös Majatalo- seminaariin, jossa on opetusta, rukousta, musiikkia ja hengellistä varustamista.