EtCetera kuoro & Pekka Simojoki

EtCetera on riihimäkeläinen gospelkuoro, jonka taiteellisena johtajana on Pekka Simojoki.

Kuorossa laulaa joukko tavallisia, eri aloilla työtä tekeviä ihmisiä. Mukaan mahtuu niin opiskelijoita kuin perheenäitejä ja -isiäkin.

EtCetera on mukava harrastus ja samalla luonteva yhteys kristilliseen seurakuntaan. Kuoro tahtoo viedä evankeliumia eteenpäin ja palvella yleisöään laadukkaalla musiikilla.

EtCeteran lauluissa kummastellaan elämän ihmeitä, ajan kulkua, arkipäivän ilonaiheita ja kyyneleitä - ja sitä, kuinka Jumala on mukana ihmisen arjessa. Laulut ovat suurelta osin Pekka Simojoen ja Anna-Mari Kaskisen käsialaa, mutta kuoron ohjelmistosta löytyy myös afrikkalaista musiikkia ja perinteistä gospelia. Keikoilla kuoroa säestää bändi, jossa soivat mm. kitara, basso, rummut ja perkussiot.

EtCetera kuoro syntyi Riihimäen seurakunnan lauluryhmästa 1990-luvun alussa. Lauluryhmän laulajat etsivät itselleen johtajaa ja soittivat Pekka Simojoelle, joka oli juuri päättänyt luopua kuorojen johtamisesta. "Lupasin tulla puoleksi vuodeksi, mutta tässä sitä vielä ollaan", sanoo Pekka Simojoki.

"Kuoron kautta voimme saada yhteyden pienten lasten vanhempiin ja uraansa luoviin aikuisiin, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa kirkossa. Juuri tämänikäiset puuttuvat yleensä seurakunnasta."

Kuoron ja Riihimäen seurakunnan yhteistyönä ovat syntyneet joka toinen vuosi järjestettävä Big Light-tapahtuma. Lisäksi kuoron on järjestänyt Little Light-iltoja yhdessä seurakunnan kanssa.

Pekka Simojoen luotsaamana EtCetera on kustantanut kuusi äänitettä,kuudes on nimeltään Hola´M kwneni julkaistiin 24.9.2011. Lisäksi EtCetera on mukana Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen Mysterion-cd:llä (2004).