Els Autobusos

Darrera Novetat 14/09/2019


Història de la línia BD0


Sabíeu que va existir una línia circular a Can Ruti? Es tractava de la BD0, que va ser creada l'any 2006 amb la finalitat d'unir els terminals de les línies de bus que arribaven amb l'Hospital amb el Tanatori i l'Institut Guttmann. L'ampliació de la línia B12, va suposar la seva desparació l'any 2011.

BD0 Tanatori Can Ruti.pdf


Novetats als Transports PúblicsBus Metropolità: Canvi d'horaris de les línies E30, E81 i E86


A partir del dia 12 de setembre, les línies exprés E30, E81 i E86 variaran lleugerament els seus horaris amb noves primeres i darreres sortides. Aquests canvis consistiran en:

  • E30 (L'Illa-Sant Just): La darrera sortida de Barcelona es produirà cinc minuts més tard- en aquest cas a les 22:50.
  • E81 (Pl. Espanya - Gavà): En aquest cas, les modificacions són de les sortides de Barcelona, que ara seran 06:08-21:38.
  • E86 (Pl. Espanya - Viladecans): Es modifiquen les sortides de Barcelona i quedaran 06:23-21:23.

Totes les modificacions fan referència als dies feiners.


Bus TMB: Canvi d'itinerari de la línia 116 de TMB


A partir del dia 7 de setembre, la línia 116 de Bus de Barri, canviarà el seu itinerari a la zona de La Salut. Aquesta modificació consisteix en un canvi de sentit en els carrers Larrand i Marianao.


Bus TMB: Canvi d'itinerari de la línia D50 de TMB


Des del dia 8 d'agost,la línia D50 fa un nou recorregut a la zona del Paral·lel. Substitueix el terminal origen/final situat a Viladomat i el trasllada a l'Av. Paral·lel, a l'alçada de la Pl. dela Bella Dorita on tindrà el seu nou origen. Des d'allà, girarà per la Ronda de Sant Pau i continuarà tenint allà el seu final/espera.Bus Metropolità: Nou recorregut de la línia B14

Des del dia 7 d'agost i, un cop finalitzades les obres el Passeig de la Salzereda de Santa Coloma, la línia B14 continuarà el seu recorregut pel Passeig de la Salzereda fins a l'Av. Pallaresa, incorporant tres noves parades en sentit Can Franquesa. Pel que fa al sentit Sant Adrià, girarà pel Passeig Llorenç Serra fins al Passeig de la Salzereda, incorporant dues noves parades.Nitbús: Nou recorregut definitiu de les línies N16 i N17

A partir del proper dia 23 de juliol, les línies N16 i N17 recuperaran el recorregut per Verge de Montserrat a El Prat de Llobregat així com per Lo Gaiter del Llobregat. El recorregut definitiu serà Coronel Sanfeliu, Verge de Montserrat, Carretera de la Marina, Lo Gaiter del Llobregat, Les Moreres i Av. Josep Anselm Clavé. La tornada es farà pels mateixos carrers. Cinc noves parades donaran cobertura a la zona.


Bus Metropolità: Nous horaris de la línia L70

La línia L70, operada per Oliveras Baixbús, i que uneix Barcelona amb Sant Boi, ha modificat els seus horaris en dissabtes i festius des del passat 1 de juliol. Des de Sant Boi, les sortides s'allarguen fins a les 22:15 en comptes de les 22:10 com fins ara. Continuarà tenint 40 minuts de freqüència. Pel que fa als festius, els horaris s'amplien amb sortides des de Barcelona de 6:45 a 22:30 i des de Sant Boi de 6:25 a 22:15. La principal novetat és la millora de freqüències que passen de ser de 60 a 40 minuts.


Bus Metropolità: Novetats a les línies L72, L77 i L78

A partir del proper dia 1 de juliol, les línies L72, L77 i L78 modificaran el seu recorregut de la següent manera:

  • Línia L72: Modificar el seu itinerari, passant per Ronda de Sant Ramon de manera directa. Aquest canvi, suposa la supressió del bucle que feia per Francesc Macià (Jacint Verdaguer en sentit invers), Eusebi Güell (Pi i Margall i Rubió i Balaguer en sentit invers) suposant un estalvi de temps de recorregut força considerable. Aquest canvi suposa l'eliminació d'un total de 19 parades substituïdes per quatre (dues per sentit).
  • Línia L77: S'ampia fins a Gavà Mar tots el dies de l'any fins a Gavà Mar des de l'Aeroport. A més de permetre una millor connexió amb les platges, l'ampliació suposa una connexió directa amb l'Aeroport pels veïns de Gavà Mar. L'ampliació suposa un canvi en els horaris de la línia que, ara sortirà de Sant Joan Despí des de les 05:15 a les 22:15 i des de Gavà Mar des de les 6:30 a les 23:00 amb intervals de pas cada 30 minuts.
  • Línia L78: La modificació consisteix en realitzar el mateix recorregut que abans feina la L72. D'aquesta manera, passarà per Ronda Sant Ramon, Baldiri Aleu, Francecsc Macià (Verdaguer en sentit invers), Eusibi Güell (Rubió i Balaguer i Pi i Margall en sentit invers) i Ronda de Sant Ramon. D'aquesta manera, deixa de circular per Av. Onze de Setembre.

Bus TMB: Canvi definitiu a la línia 126

El canvi de recorregut de la línia 126 que es va produir el 5 de novembre de 2018 i que va comportar el desviament de la línia per Palomar i Passeig de Torras i Bages, passarà a ser definitiu a partir del dia 26 de juny de 2019. Recordem que aquest canvi suposava la supressió de tres parades al carrer Gran de Sant Andreu i que eren substituïdes per quatre de noves, una al carrer Palomar i tres al Passeig de Torras i Bages.

Nitbus: Nova línia N26

El dia 19 de juny neix una nova línia nocturna a la Xarxa d'Autobusos Nocturns Nitbus. Es tracta de la N26 que unirà la Pl. Catalunya de Barcelona amb Diagonal-Mar fent el mateix recorregut que la línia N6 a la qual reforçarà. Com la resta de línies Nitbus, tindrà un interval de pas de 20 minuts que, combinada amb la N6 suposarà tenir un autobús cada 10 minuts en el tram comú i, d'aquesta manera, donar resposta al sector que més demanda té.

La N26 circularà entre les 22:40 (22:35) i les 5:20 (05:15).

L'operador serà TUSGSAL

N26 Pl Catalunya - Diagonal Mar.pdf

Bus TMB: Canvis a les línies 21, 65 i 165

A partir del dia 14 de juny, les línies 21, 65 i 165 modifiquen el seu recorregut de manera definitiva a El Prat. Les tres línies deixaran de circular per la Carretera de la Marina en el tram comprès entre l'Av. Mare de Déu de Montserrat i el carrer Lleida i passaran a fer-ho per Av. Mare de Déu de Montserrat i Coronel Sanfeliu fins al carrer Lleida. El nou tram suposa la supressió de 7 parades (6 en cada sentit, una en sentit Sant Cosme) i l'inclusió de 5 noves parades (quatre en cada sentit, una en sentit Barcelona).Bus Metropolità: Millores a les línies B5 i B82

Des del dia 11 de maig les línies B5 i B82 milloraran els seus horaris de la següent manera:

  • B5: en aquest cas la línia tindrà uns intervals de pas de 30 minuts en comptes dels 40 fins ara els dies festius.
  • B82: Ara la línia B82 també passarà a circular els dissabtes amb el mateix horari que els dies feinres i la mateixa freqüència de pas de 30 minuts.

Informació a www.tusgsal.cat


Bus TMB: Nova línia de Bus de Barri 135

El proper 6 de maig començarà a circular una nova línia de Bus de Barri. Es tracta de la 135, que unirà diversos punts de la Vall d'Hebron i el barri de Sant Genís, especialment la zona més propera a la muntanya que, fins ara, no disposava de cap servei de bus i que ara tindrà una nova connexió amb les línies NXB H4 i V21 i amb la L3 del Metro.

La línia sortirà de l'Av. Jordà, prop de l'Hospital de Sant Rafael i continuarà pel Passeig de la Vall d'Hebron, Pare Mariana, Arquitecte Moragas, Jorge Manrique, Berruguete, Pg. de la Vall d'Hebron, Arquitectura, Àngels Marquès, Harmonia, Joan Sales, Poesia, Roig Solé, Camí de Sant Genís i Av. Jordà.

La línia tindrà un total de 25 parades, tal i com veiem a l'esquema i circularà cada 45 minuts els dies feiners i 50 minuts els dissabtes i festius, amb horaris que aniran des de les 7:30 a les 21:00, 8:00 -21:00 els dissabtes i 9:00-21:00 els festius.Esquemes cortesia de TMB (www.tmb.cat)

Darrers dossiers de línies afegits al web


Història de la línia N0


Ja podeu consultar la història de la línia nocturna de TUSGSAL N0, una línia circular que uneix la Pl. del Portal de la Pau amb la Ronda General Mitre, Travessera de Dalt, El Guinardó, La Sagrada Família i la Vila Olímpica. Aquesta línia es va crear l'any 1998 i no ha patit gaires modificacions. La circumval·lació interior es fa pels carrer Entença i Lepant l'exterior pels carrers Marina, Rosselló, Cartagena i Numància.

N0 Portal de la Pau Portal de la Pau.pdf

Història de la línia B23

B23 Diagonal Mar Montigalà.pdf

Ja es pot consultar la història de de la línia B23 de TUSGSAL. Aquesta línia data dels anys 60 i era operada per TUSA. Tenia l'objectiu d'unir l'estació de rodalies de Sant Adrià amb el Mercat i posteriorment amb el barri de Llefià. Amb el temps, va anar evolucionant fins al recorregut actual.Guia TMB Metro

Guia TMB Bus. Novembre 2018