TERVETULOA ELOKUVAKASVATUSVERKOSTON DEMO-SIVUILLE.

....

   ....   

Sivut ovat vielä kehitysvaiheessa. Valmis julkinen sivusto julkaistaan vuoden 2020 lopulla osoitteessa: elokuvakasvatus.fi Tämä sivusto koostuu työtilasta, jolla sivustoa kehitetään sekä viidestä alasivusta: live (nyt) , toimijat, materiaalit , kartta ja kalenteri. Tarkemmat kuvaukset kustakin osiosta näet linkin alapuolella.  Tiedota mahdollisista sivuston ongelmista tai  vanhentuneista linkeistä ylläpidolle (yhteystiedot sivun alalaidassa).  Tervetuloa testaamaan ja kehittämään uutta palvelua.

Työtila koostuu avoimesta muistiosta sekä Padletistä, jonka salasanan saa liittymällä verkostoon. Avoimeen muistioon kerätään yhteystietoja toimijoista, toiminnan kuvauksia sekä ideoita ja toiveita verkostolle. Muistion pohjalta verkoston Kaisa Kukkola ja Minea Taivalaho ylläpitävät verkoston tiedotusta. Täytä  siis edustamasi organisaation yhteystiedot muistioon ja varmista tiedon tulevista tapaamisista ja uutisista. Padlet toimii Mitä, Missä ja Milloin osioiden työkaluina ja sieltä nostetaan esille ajankohtaisia uutisia. 
Linkki ja tiedot, miten verkostoon voi osallistua. Lisätietoja .... (Minea, Kaisa?)
LIVE-osio tarjoaa mahdollisuuden reaaliaikaiseen seurantaan tilaisuuksista, koulutuksista tai vaikka festivaaleista. Tässä reaaliaikaisessa NYT-osiossa on myös mahdollisuus seurata eri toimijoiden päivityksiä sosiaalisessa mediassa ja keskustella toisten elokuvakasvatuksen kanssa työskentelevien kanssa CHATissä. 
Mitä-osioon kartoitetaan toimijoita sekä tarjolla olevaa materiaalia elokuvakasvatukseen. 
Kartan avulla voit tutustua Suomessa toteuttavaan elokuvakasvatukseen ja alan toimijoihin. Lisää karttaan myös omat tietosi kuvauksineen.  
Osioista löydät kalenterin, jolla voit seurata elokuvakasvatuksen tapahtumia ympäri vuoden ja mainostaa myös omaa toimintaa. Kalenteriin voi linkittää mm. tapahtumien ohjelmat ja materiaalit. 

ELOKUVA JA ELOKUVAKASVATUS

kuva 1 VALVE-elokuvakoulu (Oulu)

ELOKUVAKASVATUS

Musiikin opiskelua on vaikea kuvitella ilman taiteen historiaan tutustumista, merkkiteosten kuulemista ja itse musiikin tekemistä. Kirjallisuuden opiskeluun kuuluu erilaisten tyylilajien tuntemuksen ohessa myös merkkiteoksiin tutustumista sekä omaa kirjoittamista.

Näin elokuvakasvatuksessakin on kolme erilaista osaa: elokuvien katsominen, elokuvien tekeminen ja elokuvahistoriaan perehtyminen


ELOKUVA

Elokuva on taiteenlaji, josta jokaisella on mielikuvia ja mielipiteitä. Elokuvan voima on valtava. 

Sen kuvastot hyvästä, pahasta, oikeasta, väärästä, sukupuolirooleista, parisuhteista, onnesta jne. määrittävät jo hyvin pienten lasten ajattelua sekä sitä, miten he omia tarinoitaan kertovat. 

Mahdollisimman monenlaiset elokuvat, kertomukset ja kuvastot tutustuttavat lapset, nuoret ja aikuisetkin erilaisiin tapoihin olla hyvä, tulla onnelliseksi ja elää viisaasti.


kuva 2 VALVE-elokuvakoulu (Oulu)

ELOKUVAKASVATUSVERKOSTO

ELOKUVAKASVATUSVERKOSTO

Elokuvakasvatuksella on oma sijansa mediakasvatuksen kentässä ja monet elokuvakasvatustoimijat ovat myös aktiivisia mediakasvattajia. Olemme kuitenkin huomanneet, että liian usein opettajilla, nuorisotyöntekijöillä, museoväellä, kirjastoilla jne. on vaikeuksia hahmottaa mitä kaikkea elokuva voisi juuri heidän toimintaansa tuoda. Tavoitteenamme on koota tälle sivustolle mahdollisimman kattavat tiedot niistä elokuvakasvatuksen toimijoista, materiaaleista, tapahtumista ja koulutuksista, jotka voisivat palvella nimenomaan elokuvakasvatuksesta kiinnostuneita.

Jos sinä tai taustajärjestösi toimii elokuvakasvatuksen parissa ja haluaisit kertoa omasta työstäsi tällä sivulla, ota yhteyttä xxx

ILMOITUSTAULUT  - voit muokata omia lisäyksiäsi -  palvelua moderoidaan 

ELOKUVAKASVATUS - LIVE           suora linkki kanavalle