Sidan består av ett arbetsläge, inom vilket sidan kontinuerligt utvecklas, samt tre undersidor: Vad, var och när?

Arbetsläget består av ett öppet dokument för anteckningar och en Padlet, vars lösenord du får då du ansluter dig till nätverket. I det öppna dokumentet samlar vi kontaktuppgifter till organisationerna som tillhör nätverket samt beskrivningar av deras verksamhet och idéer och önskemål till nätverket. Med hjälp av kontaktuppgifterna upprätthåller Kaisa Kukkola och Minea Taivalaho nätverkets kommunikation. Fyll alltså i din organisations kontaktuppgifter i dokumentet, så får du info om kommande nätverksmöten och nyheter. Padlet fungerar som verktyg för sidans Vad, Var och Hur undersidor och därifrån lyfts aktuella nyheter fram.

I detta delområde kartläggs organisationerna som erbjuder filmfostran samt det material som finns till förfogande.

Här kan du, med hjälp av kartan, bekanta dig med den filmfostran som verkställs i Finland och de organisationer som erbjuder den. Fyll också i din organisations uppgifter på kartan och lägg till en beskrivning av er verksamhet.

Här hittar du en kalender, med hjälp av vilken du kan följa med evenemang inom filmfostran under hela året och också marknadsföra din egen verksamhet. Du kan länka till evenemangens program och annat material.

LIVE-delen erbjuder dig möjligheten att i realtid följa med olika tillställningar, såsom skolningstillfällen och festivaler. Här finns också NYT-delen, där du i realtid kan följa med olika organisatörers uppdateringar på sociala medier och diskutera med andra som jobbar med filmfostran i sidans CHAT.

FILM - FILMFOSTRAN

FILMFOSTRAN

Det är svårt att föreställa sig musikstudier utan att bekanta sig med konstartens historia, att lyssna till nyckelverk och själv skapa musik. Då man studerar litteratur, hör det till att man, vid sidan om att lära sig olika stilarter, även bekantar sig med nyckelverk och utvecklar sitt eget skrivande.

Enligt samma tanke består också filmfostran av tre delområden: Att se på film, att göra film och att bekanta sig med filmhistorien.

FILM

Filmen är en konstart, som alla har föreställningar och åsikter om. Filmens kraft är enorm.

De föreställningar om gott, ont, rätt, fel, könsroller, relationer, lycka o.s.v. som filmen förmedlar, definierar redan väldigt små barns tankar om hur de berättar sina egna historier.

Ett mångsidigt urval filmer, berättelser och bildmaterial gör att barn, unga och vuxna får bekanta sig med olika sätt att vara god, bli lycklig och leva klokt.

NÄTVERKET FÖR FILMFOSTRAN

Filmfostran, filmpedagogiken, har sin egen plats inom mediefostran och flera av de instanser som erbjuder filmfostran är också aktiva mediefostrare. Vi har ändå lagt märke till, att det kan vara utmanande för bl.a. lärare, ungdomsledare samt musei- och bibliotekspersonal att se vad filmen skulle kunna tillföra deras verksamhet. Vår målsättning är att på dessa sidor samla ett så heltäckande infopaket som möjligt om de organisationer som erbjuder filmfostran, de material som erbjuds samt evenemang och skolningstillfällen, som skulle kunna tjäna dem som är intresserade av filmfostran.

Om du eller din organisation är verksam inom filmfostran och skulle vilja berätta om er verksamhet här på sidorna, ska ni kontakta xxx