Elämää Ranskassa

Sivuston tarkoituksena on toimia valmennusmateriaalina kansainväliseen vaihtoon valmistautuessa. Valmennuksia on useita, tämä valmennus koskee Ranskaa. Tarkoituksena on, että opiskelija perehtyy etukäteen kansainvälisen vaihdon kohdemaan kulttuuriin, kieleen ja arkeen.

Eurooppalaiset opintopolut sivuilta löytyy kielivalmennus ranskan kieleen. Siihen on hyvä tutustua myös.

Valmennusmateriaalista saat tietoja maan kulttuurista. Osaamismerkkejä varten siirry kunkin aihesivun alaosaan tai sivulle https://www.eurooppalainenopintopolku.fi/kulttuurivalmennus/, tee siellä annetut tehtävät ja palauta ne. Saat osaamistasi todentavan osaamismerkin, jolla saat osaamispisteitä omaan tutkintoon. Oma oppilaitos ohjeistaa eteenpäin, käytännöt vaihtelevat oppilaitosten välillä.

Ranska on euroopalaisittain suuri valtio. Euroopan Ranskan pinta-ala on 551 500 neliökilometriä, noin puolitoista kertaa Suomen pinta-ala.

Ranskan lippu eli Trikolor on Ranskan tasavallan kansallistunnus. Lipussa on nimensä mukaisesti kolme saman levyistä pystypalkkia: sininen, valkoinen ja punainen. Lipun värit kuvaavat Ranskan suuren vallankumouksen ihanteita vapautta, tasa-arvoa ja veljeyttä. Ranskaksi ne tunnetaan Liberté, Égalité, Fraternité.