HAKKINDA

Genel Bilgiler

The Directed Reading Program (DRP) Türkiye gönüllü lisansüstü öğrenciler ve genç araştırmacılar tarafından yürütülen bağımsız, çevrimiçi bir projedir. Program, Türkiye'deki üniversitelerde matematik alanında lisans öğrenimi gören öğrencileri, farkı ülkelerde eğitim gören lisansüstü öğrenciler ve genç araştırmacılar ile eşleştirerek kendi seçtikleri matematik kitapları veya makaleler üzerinde birlikte çalışmalarını sağlar. 

Projeler

Eşleştirildikten sonra, mentörler ve mentiler birlikte ortak ilgi alanlarına göre bir konu seçerler. İkili gruplar, tipik lisans derslerinde bulunmayan konuları seçmeye teşvik edilirler, böylece lisans öğrencilerine deneyimli bir mentörun rehberliğinde yeni konuları keşfetme fırsatı sunulur. Daha detaylı bilgi edinmek için lütfen, DRP Türkiye 2023, 2022 ve 2021'deki sunum ve raporlara bakınız.

Gereksinimler

Mentör ve mentilerin  program süresince haftada bir veya iki kez bir saat buluşması gerekmektedir ve program süresince toplamda en az 12 saatlik bir buluşma yapılmalıdır. Lisans öğrencilerinin her buluşmada öğrendiklerini sunması beklenir, bu nedenle lisans öğrencilerinin buluşmalar arasında en az 4 saatlik bir ön çalışma yapmaları gerekmektedir. Programın sonunda, her katılan lisans öğrencisinin program aracılığıyla öğrendikleri hakkında kısa (yaklaşık 20-30 dakika) bir sunum yapacağı bir sempozyum düzenlenir. Mentilerin sempozyuma fiziksel olarak katılmaları beklenmektedir.

Diğer Etkinlikler

Program ayrıca, öğrencilerin akademik veya kişisel ilgi alanlarına dayalı ilişkiler kurabilecekleri çevrimiçi sosyal etkinlikler de içermektedir. Ayrıca, program davetli konuşmacılar tarafından yapılan sunumları ve mentörlerimiz tarafından düzenlenen ofis saatlerini içermektedir.

Neden katılmalısınız?

Program lisans öğrencileri için: 

Lisansüstü öğrenciler ve genç araştırmacılar için:

sunmaktadır.

DRP Hakkında

Tarihsel olarak, ilk DRP, Chicago Üniversitesi matematik bölümü tarafından 2000'lerin başlarında başlatıldı. O günden beri, bu tarz programlar ABD'deki birçok matematik bölümüne başarıyla tamamlandı. ABD'deki DRP programlarından ve çevrimiçi öğrenme ortamından esinlenen Feride Ceren Köse, Şefika Kuzgun ve Oğuz Şavk, lisans öğrencilerine farklı ülkelerde eğitim gören lisansüstü öğrenci ve genç araştırmacıların rehberliğinde çevrimiçi birebir öğrenme fırsatı sunmak amacıyla DRP Türkiye'yi başlattılar.