Google Slides, presentasjonsverktøyet til Google, er et av de mest brukte Google-verktøyene. Mye av tiden i skolen brukes Slides til å presentere for et passivt publikum, og skaper derav en atmosfære med lite engasjement. Det som ofte mangler savner med en presentasjon er interaktivitet. Med noen enkle triks kan man gjøre en presentasjonen interaktiv for sine elever.

Tips nr. 1: Koblinger

Det er virkelig enkelt å sette inn koblinger i Google Slides. Alt du trenger å gjøre er å markere ordene / objektene du vil koble til, klikke på "Sett inn" og deretter på "Link". 

Du kan koble studenter til andre nettsteder (1) der de kan fortsette læringen utover innholdet ditt. Det er også mulig å sette inn lenker til andre lysbilder (2) i samme presentasjon. Dette gjør det mulig for elevene å gå en ikke-lineær vei gjennom din presentasjon. Det kan gi elevene en følelse av eierskap over egen læring, og skaper på sin side en engasjerende opplevelse. Se hvordan denne lange lysbildefremvisningen er organisert med en innholdsfortegnelse, og gir publikum en sjanse til å velge hvordan de får tilgang til innholdet og hvilken ordning man ønsker å vise innholdet.. Dette er bare en av mange måter å øke engasjementet ved å koble til andre lysbilder i en lysbildefremvisning.

Tips nr. 2: Tillegg (Addons)

For ikke så lenge siden la Google til tillegg til Google Slides. Tillegg utvider brukerens mulighet til lysbilder, noe som tidligere var umulig og mulig To av mine absolutte favoritter er Pear Deck og Unsplash Images 

Tips nr. 3: Engasjer ditt publikum

Hvis du presenterer en god, gammeldags lysbildefremvisning uten mye interaksjon, må du vite at Google har et alternativ for deg: Google Slides presentasjonsvisning. (visning for foredragsholder) Når du er i visning for foredragsholder-modus av lysbildene (Du finner dette alternativ under trekanten ved siden av “Start presentasjonen”), har du muligheten til å starte en spørsmål og svar-økt fra publikum som kan kjøres mens du presenterer. Denne funksjonen lar publikum stille spørsmål via en lenke uten å avbryte flyten i presentasjonen. Seere kan også like andres spørsmål og kommentarer, slik at du raskt kan prioritere hvilke oppføringer du adresserer. Dette er en fantastisk innebygd interaktiv funksjon i Google Slides!

For mer informasjon om de tre interaktive tipsene ovenfor, kan du gå til et raskt utdrag på Google Slides ved å klikke her .

GCET - Google Slide

En nyhet i Google er nå muligheten for å legge til lyd i en presentasjon. Man trenger ikke lengre trikse med å sette inn gjemte YouTube-videoer for å få in lyd på en presentasjon i Google Slides. 

"Når vi lærere kan snakke mindre, kan elevene gjøre mer"

Gjennom å opprette interaktive Google presentasjoner der elevene kan klikke på et ikon for å lytte til instruksjoner eller en muntlig melding kan være med på å øke aktiviteten.

For å sette inn lyd til et lysbilde klikker du på menyen Sett inn og velger Lyd 

Da kan du bla gjennom din disk for å finne riktig lydfil. Etterpå så kommer avspillingsverktøyene frem når du beveger musepekeren over lydikonet.



Oppgradere dine presentasjoner med "nye maler"

Google Slides er et utmerket verktøy (ofte kalt Google sin "Swiss army knife") ikke bare for å lage presentasjoner, men også for å lage e-bøker, animasjon, egne eventyrhistorier, tegneserier og mye mer. Et aspekt som litt mangler i Slides er imidlertid mengden maler som er tilgjengelige som standard.

Når du oppretter en presentasjon i Google slide får du en enkel liste med 23 grunnleggende maler å velge mellom. Disse har en generell stilen på presentasjonen og kontrollerer for eksempel farger, skriftvalg og . Dette er et flott sted å begynne og det fungerer bra for de fleste presentasjoner. 

Hva om du vil ha et annet utseende og preg? Du kan forandre manuelt på skrift, sidelayout, skriftfargene, bakgrunnsfargen med mere.

Hvis dette ikke er nok så er det heldigvis mange nettsteder som har laget og delt hundrevis av maler som kan brukes til din Google Slides-presentasjonene.

Herunder kommer et utvalg av  ressurser som gir deg tilgang på mange hundre maler 

I de fleste tilfeller trenger du bare åpne malene - lag en kopi til eget bruk - og begynne å bruke den. Når du har fått kopien din, kan du redigere malen. Som regel inneholder alle maler mange lysbilder med varierte utvalg og design

100+ designmaler, inkludert en hel kategori dedikert til utdanningstema 

Enda mer fra Google 

(åpne fra Disk - Ny - Fra mal --)

Eksempel på maler: Bokrapport, Flash Cards, Naturfagsprojekt, Fotoalbum, Portfolio og mer.