Demokrativeckan på Marks gymnasium

2017

18 oktober - 25 oktober

2017-10-26

"Skolval 2017" slutgiltigt valresultat

Skolvalsresultat 2017-10-25 MG

Ett år kvar till valet - Delta i vår opinionsundersökning

Hur blåser valvindarna på MG?

Om det var val idag, vilket parti skulle du rösta på? Delta i vår opinionsundersökning.

Demokrati och mänskliga rättigheter angår oss alla. Varje år arrangerar vi därför en debatt- och föreläsningsvecka för att belysa olika politiska frågor. Marks gymnasieskola är ett kommunalt gymnasium med ca 1 000 elever från företrädesvis Mark och Svenljunga. Vi jobbar mycket med demokratifrågor och internationella utbyten eftersom vi är övertygade om att vägen till en bättre värld går genom kunskap och förståelse.

Följ oss på sociala medier

Följ oss på våra social medier för att få direkt information och nyheter om Demokrativeckan på MG. På Twitter och Snapchat under namnet MGdemokrati17 och på Instagram med namnet mgdemokrati17.

I år ligger demokrativeckan 18 oktober - 25 oktober och under sex dagar kommer vi diskutera frågor som rör vår tillvaro idag, och politik som påverkar vår framtid.

Årets demokrativecka är den sista innan nästa stora val i september 2018 - alltså ett väldigt bra tillfälle för alla skolans förstagångsväljare att fundera över hur rösten ska användas kommande höst.

Vi hoppas också att många elever blir inspirerade till att lyssna på, och läsa om politiska frågor efter dessa dagar - en förutsättning för ett avvägt val är kunskap!

Marks gymnasieskola, Varbergsvägen 6, 511 62 Skene

mail: demokrativeckan.pa.mg@gmail.com

kontakta oss

Instagram: mgdemokrati17

Snapchat: MGdemokrati17

Twitter: MGdemokrati17

Facebook: MGdemokrativecka17

Stolt sponsrade av: