InstagramYouTubeFacebook

Som un col·lectiu de persones vinculades professionalment a la dansa amb recorreguts i experiències diverses dins el sector. Des del 2014 desenvolupem projectes i accions que posen la dansa i el cos al centre, reivindicant les potencialitats de la dansa com a eina de transformació cultural, social i educativa.  Treballem pel moviment i la dansa com un dret i un gaudi. Apostem per la revolució del cos com a territori propi en comunicació i moviment.
VALORS

Treballem pel moviment i la dansa com un dret i un gaudi. Apostem per la revolució del cos com a territori propi en comunicació i moviment.

CURA I HONESTEDAT

Cuidem les relacions i els vincles apostant per un tracte proper i respectuós i un acompanyament basat en l’escolta mútua i la comunicació empàtica i assertiva.


RESIGNIFICACIÓ DEL COS

Treballem per la consciència d’un tracte més amable del cos i defensem la seva revalorització amb tot el seu potencial, a partir de la reapropiació del territori propi (sentits, percepció, sensibilitat) i del territori col·lectiu (comunitat, cos i moviment com a cultura i comunicació).

DIGNIFICACIÓ DE LA PROFESSIÓ

A partir de la reflexió sobre les diferents pràctiques abusives del sector de la dansa, hem fet un procés per identificar on podem intervenir de forma real. Incidint, des d’una perspectiva feminista, en unes bones praxis que afavoreixin la manera d’entendre i viure la dansa. Amb la voluntat d’oferir referents més saludables, dignes i diversos, sempre amb una actitud d’aprenentatge davant la capacitat de millora.


ALIANCES

Apostem pel treball en xarxa, generant aliances i sinergies amb altres entitats i artistes, ja que compartir i cooperar ens enriqueix mútuament i ens permet créixer i ampliar horitzons.


TRANSFORMACIÓ

La Dansa és cultura i aquesta té un impacte. Un impacte entès no només com a objecte de consum i entreteniment sinó de transformació social com a servei, dret social i pràctica quotidiana.


CELEBRACIÓ

Cerquem promoure la dansa com una eina de creixement, de gaudi i de celebració. Un espai de trobada fresc, de joc, de creativitat i intercanvi. 


ALIANCES

Dans Invitro és un engranatge que ha guanyat força gràcies a la diversitat i els vincles existents entre les persones que el formem. Per això estem convençudes que enxarxar-nos amb altres entitats i agents també és la millor manera de garantir un bon vincle amb el territori i de promoure una revisió constant des de dins el col·lectiu que obri nous horitzons a mesura que les necessitats i demandes del sector canvien. Ens mou la cerca d'iniciatives participatives i comunitàries que s'alineïn amb els nostres valors i que ens ajudin a fer de la dansa un art per a tothom.

Algun dels projectes amb els estem fent en xarxa actualment:

Coreografia de la Flashmob “Jo sóc com tu”, de la Fundació el Maresme, des de 2016.

Participació de la comissió de cures i bones praxis de l’APDC (Associació de Professionals de Dansa de Catalunya), des del 2022.

Participants de l’Ateneu Coop Maresme, des del 2023.

JAM CIRCLE trobades de projectes de dansa i educació per a reflexionar i fer-nos suport: Creamoviment, Moving, MedianTeladanza i Ritme i Compromís, 2024.