Kdo ali kaj...

Kolesar po načinu življenja, idealist glede smisla in namena našega obstoja (smisel življenja je v spoznavanju, učinek je kreativnost). Tudi na osnovi lastnih izkušenj verjamem v vsepovezanost življenja, vesolja in vsega ostalega. Od decembra 2023 doma v Zgornji Kungoti, oče dveh odraslih sinov, skoraj 50 let izkušal življenje skupaj z mladostno ljubeznijo, ki je zapustila ta svet jeseni 2022.

Zaslužni profesor gradbene in prometne informatike na Univerzi v Mariboru, gostujoči profesor na Univerzi Stanford, University College Cork, TU Graz, Univerzi Novi Sad, od maja 2011 do 2015 rektor Univerze v Mariboru. Kljub upokojitvi me še vedno zanimajo digitalni modeli gradbenih objektov in procesov, zadnje čase pa vse bolj avtomatizacija gradnje, od 2023 predsednik slovenskega združenja za informacijsko modeliranje zgradb siBIM. Kar pa še zdaleč ni vse...

Ne glede na vsepovezanost vsega pa je naš svet daleč od popolnega, zato mi je zelo mar za ta planet, bitja na njem, medčloveške odnose. Svet je v stalnem iskanju ravnovesja in pri tem je mogoče še kako pomagati. Že s tem, da vidimo nevarnosti ekstremov, da ozaveščamo posledice in vzroke zanje. Zato sem bil v svojem življenju tudi politično aktiven. Včasih bolj in včasih manj, in enkrat tako (ustanovitev Mariborske kolesarske mreže je bila politično motivirana), drugič drugače (ustanavljanje stranke Bor, članstvo v Zares in Levici, aktivizem proti nasilju), vendar vedno z istim ciljem: iskati optimum sobivanja. Trenutno nisem v nobeni stranki in se bolj posvečam (med)osebnemu spoznavanju v skupini Izrazi se!

Danes me je preletela vesoljska ptica...