יום המרצה 28.7.2020

ארגז כלים להוראה מקוונת

יום המרצה יעמוד השנה בסימן ההוראה מרחוק בימי קורונה. בשל ההיקף העצום של המשבר, והחשיבות של התאמת ההוראה למצב החדש, היום הוקדם לחופשת הסמסטרים וזאת במטרה לאפשר ולסייע לסגל האקדמי להיערך להוראה מקוונת גם בשנת תשפ"א ובכלל.

תוכנית יום המרצה ארגז כלים להוראה מקוונת.pdf

הזמנה ותוכנית הכנס

שינויים בלוח הזמנים יעודכנו כאן.

תקצירי הרצאות

דגמי הוראה מקוונת / דר' רינת רוזנברג-קימה, הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון

רינת היא ראש מעבדת Mindful Learning Lab . לרינת תואר ראשון במדעי המחשב וכלכלה מאוניברסיטת תל-אביב, תואר שני בפסיכולוגיה פיזיולוגית מאוניברסיטת תל-אביב, ודוקטורט במערכות למידה מאוניברסיטת מדינת פלורידה. לאחר סיום הדוקטורט השלימה פוסטדוקטורט ב-Lawrence Hall of Science באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה. במעבדתה בטכניון היא חוקרת היבטים קוגניטיביים ורגשיים בלמידה והוראת מדעי המחשב תוך שימוש בטכנולוגיות למידה שונות, ובפרט רובוטים חברתיים ואינטראקציית אדם-רובוט לצורכי למידה.

הרצאתה תעסוק בדגמי הוראה מקוונת, כמו גם במודל הוראה של הוראה היברידית אותו חקרה בתוכנית הכשרת מורים למדעי המחשב בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון. כמו כן בהרצאתה תחלוק טיפים והיבטים מעשיים מניסיונה בהוראה ולמידה אסינכרונית וסינכרונית בעשר השנים האחרונות.

מסע מהכיתה לזום: תובנות מסמסטר הקורונה / דר' דניאל פורטמן, המחלקה לאנגלית

נתאר את ה"מסע" של המחלקה לאנגלית מהכיתה לזום בהיבט הפדגוגי והיישום המתודולוגי. נתאר את הכיתה והשיעורים כפי ש"השארנו" אותם בסוף סמסטר א' ונציג את תהליך השינוי והחשיבה מחדש. השאלה החשובה הינה כיצד ניתן להשיג את אותם תוצרי הלמידה, גם בסביבת הלימודים החדשה. במהלך ההרצאה נראה דוגמאות מהשיעורים ושיטות הערכה שונות. נסיים בשאלות ודילמות שעדיין פתוחות לקראת השנה הבאה.

כיתה הפוכה בסגנון קורונה / דר' טלי תבור ראם

בהרצאה קצרה אשתף בחוויה ראשונית שלי בבנית קורס במתכונת כיתה הפוכה בצל האתגרים שהביאה הקורונה בסמסטר האחרון. אתיחס לסיבות לעבור לכיתה הפוכה, לדרך בה יישמתי את הרעיון, לאתגרים בדרך עם עצמי ומול הסטודנטים לאורך הסמסטר. אנסה לתת פרשנות להבדלים בין כיתה הפוכה בשנה א' לשנה ד' על פי נסיון קצר זה ולהסיק מסקנות ראשוניות על מנת לסייע למרצים נוספים שיתעניינו בדרך זאת.

מה השאלה? איך לנצל שאלונים מקוונים בשיעור / דר' רקפת אופק אלמוג, המחלקה להנדסת חומרים, ודר' אסף שפנייר המחלקה להנדסת תוכנה

שתי שאלות שעלו במהלך סמסטר קורונה האחרון נוגעות (1) לרתימה של הסטודנטים ללמידה פעילה במהלך השיעור המקוון, ו- (2) ליכולת לבצע הערכה מתמשכת לביצועי הסטודנטים. ניתן לתת מענה, ולו גם חלקי, לשאלות אלה, על ידי ביצוע סקרים מקוונים במהלך השיעור.

בהרצאה זו נדגיש את השיקולים הפדגוגיים שהנחו אותנו בביצוע הסקרים : מתי ואיך לבצע את הסקרים, לאיזה צורך (חזרה על חומר, בחינה) ועוד. נציג שני כלים שונים (mentimeter יוצג על ידי דר' אסף שפנייר; socrative יוצג על ידי דר' רקפת אופק אלמוג) תוך הדגשת השווה והשונה ביניהם.

מה חדש אצל תומקס? בדיקת תרגילים ומבחנים מקוונים / מר תומר כהן, תומקס

חברת תומקס מתמחה בניהול מקצה לקצה של מחזור חיי בחינה. עד כה המכללה השתמשה בשירותי חברת תומקס לצורך בדיקת בחינות ממוחשבת ולצורך מבחנים אמריקאיים המתקיימים בקמפוס המכלכלה. בימים אלו המכללה הרחיבה את סל הכלים האפשריים לשימוש, כולל בדיקת מטלות בחנים ובחינות, מבחנים מקוונים (פתוחים ואמריקאיים) וניהול כל מחזור חיי הבחינה דרך פלטפורמה זו.
בהרצאה זו יוצגו עיקרי הכלים האפשריים.