Logo Crescendo Drachten

CMV Crescendo Drachten is een veelzijdige muziekvereniging waar met plezier muziek wordt gemaakt.
In 2016 vierden we ons 100 jarig jubileum!

Een muziekvereniging met drie harmonieorkesten: van beginnend speler tot vergevorderde. Wij vinden het heel belangrijk dat ons publiek merkt dat wij plezier hebben in het muziek maken en we hopen je binnenkort te zien tijdens één van onze optredens, of als muzikant in één van onze orkesten.

Heb je interesse? Kom gerust eens langs tijdens onze repetities! Laat weten dat je langskomt via contact.

Nieuws

Luister naar ons C-orkest

Op zaterdag 3 februari kon het C-orkest aan de jury en het publiek een aantal nummers laten horen waar zij samen hard voor geoefend hebben. Zij traden op tijdens het Smallingerland festival in 'it Ljochtbeaken' te Oudega. 

Geniet van een compilatie van het Midwinterconcert

Op 20 januari 2024 heeft het A-orkest van CMV Crescendo Drachten een prachtig concert gegeven samen met brassband de Lofklank uit Ureterp en met medewerking van sopraan Fardau van der Woude. Luister en kijk naar een compilatie van de zes door CMV Crescendo gespeelde muziekstukken.


Muziekdiploma’s bij CMV Crescendo Drachten

Op dinsdag 4 juli gaf CMV Crescendo het jaarlijkse slotconcert, voor de start van de zomervakantie. Alle drie de orkesten kwamen aan bod en het publiek kon genieten van een afwisselend repertoire met muziekstukken die het afgelopen seizoen zijn gespeeld. 

Veel leden/leerlingen hebben dit seizoen een muziekdiploma gehaald. Zo haalden Irmen Reitsma en Irsa Schotanus hun A-diploma, Ruben Boneschansker zijn B-diploma en Marijn Siersema zijn C-diploma op slagwerk. Marit Allema haalde haar B-diploma op trompet. Martinus de Vries slaagde voor zijn B-diploma op klarinet en Aldert-Jan Jongsma voor zijn D-diploma, ook op klarinet. Gerda van der Veen slaagde voor het B-diploma op hoorn. Al deze gediplomeerden werden tijdens het concert even in het zonnetje gezet met natuurlijk ook dank aan het enthousiasme van hun muziekdocenten.

Tijdens de Open Dag die CMV Crescendo op 1 juli hield, bleek dat er veel belangstelling was om aan te sluiten bij de vereniging. Hetzij als beginner, hetzij als gevorderde of als herintreder. Diverse bezoekers van de Open Dag hebben zich direct aangemeld als nieuw lid. Zij starten na de zomervakantie met muzieklessen of sluiten aan bij één van de drie orkesten. Na de zomer staan er weer gevarieerde optredens, concerten en activiteiten gepland die zeker het bezoeken waard zijn.

Wisselbeker voor CMV Crescendo!

Op 17 juni vond op het Duitse eiland Borkum het jaarlijkse muziekfestival plaats van de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD). CMV Crescendo uit Drachten vertrok al bij het krieken van de dag naar Eemshaven voor de overtocht naar Borkum.

Na een rondje over de boulevard bereidden de leden zich in het Kulturinsel voor op het spelen van het grote werk in de concertzaal. Er was gekozen voor het stuk Banja Luka van componist Jan de Haan. Dit werk vertelt een verhaal over de gebeurtenissen in Banja Luka tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië in de jaren negentig. Geen vrolijke melodieën, maar wel prachtige solistische partijen, grote dynamiekverschillen en een indrukwekkend einde.

Daarna verzorgde CMV Crescendo nog een feestelijk optreden in de buitenlucht waar veel publiek een feestje bouwde. Al snel was het tijd voor het bekend maken van de uitslagen. De jury beoordeelde de uitvoering van Banja Luka door CMV Crescendo onder leiding van dirigent Klaas van der Woude met maar liefst 94 punten! Dit is in de afgelopen decennia niet eerder gebeurd. Een bijzondere prestatie dus! CMV Crescendo was hiermee ook nog eens de hoogst scorende vereniging van het gehele festival. Hierdoor gingen er zowel een eerste-prijsbeker als een wisselbeker mee naar Drachten! Een groot deel van de leden bleef nog een nachtje op Borkum. Zo konden ze nog samen nagenieten van deze bijzondere prestatie.

Muzikanten gezocht

Wij hebben binnen onze drie orkesten ruimte voor nieuwe leden,

Zoek jij een leuk orkest, wil jij jouw oude hobby weer oppakken of juist starten. 

Je bent van harte welkom!  Ben je geïnteresseerd neem dan snel contact met ons op.