C.J. Anker - Genealogie 


Families: Anker, Alblas, Mudde, Ravensberg, e.a.


Beste bezoeker, 

 

Welkom op deze website met genealogische informatie over de families Anker, Ravensberg, Alblas, Mudde en verwante families (zie 2. Stamreeksen). Via deze website probeer ik mijn gegevens toegankelijk te maken voor andere geïnteresseerden. Daarnaast hoop ik in contact te komen met mensen die nieuwe informatie kunnen verschaffen. Ik houd me voornamelijk bezig met:

 

Onderzoek naar het leven van Gerharda Belia van Oijen (1804-1870).

De bijzondere en buitengewoon opmerkelijk levensloop van mijn voorouder Gerharda Belia van Oijen probeer ik tot de bodem toe uit te zoeken. Naar aanleiding van een familieoverlevering stuitte ik op een levensloop vol bijzondere gebeurtenissen, vreemde wendingen en vele vraagtekens. Na jaren onderzoek wordt er momenteel gewerkt aan een boek over haar leven, met mijn visie op de vele onduidelijkheden. 

 

Zoveel mogelijk informatie over mijn voorouders uit de vergetelheid halen

De stambomen van mijn familie zijn in het verleden grotendeels al door anderen uitgezocht. Ik focus op mijn stamreeksen en heb deze aangevuld met foto's, verhalen en andere interessante zaken. Daarnaast heb ik verbeteringen aangebracht in foutieve gegevens die momenteel online circuleren. 

 

Oude familiefoto's uit de periode 1860-1950

In een tijd dat foto's van mijn voorouders voorgoed dreigen te verdwijnen, probeer ik te redden wat er te redden valt door nog bestaande foto's te digitaliseren. Daarnaast ben ik actief op zoek naar afbeeldingen van mijn voorouders die zich bij verre familieleden bevinden.

 

Het is mijn streven zoveel mogelijk waarheidsgetrouw te blijven, maar mocht iemand fouten ontdekken dan zal ik deze zo spoedig mogelijk aanpassen. 

Privacy is belangrijk, dus als iemand moeite heeft met bepaalde namen, informatie of foto's op deze site, dan wijzig ik dat vanzelfsprekend.

Graag kom ik in contact met verre familieleden of andere mensen met vragen en/of aanvullende informatie.

 

C.J. Anker, 

cjohanker@gmail.com