PLANIFICACIÓ

Amb la responsable del Casal Claret vam pactar i orientar els objectius que treballaríem amb els i les joves. Així, doncs, els objectius del projecte per als i les joves participants del Claret són: 

OBJECTIUS PELS I LES JOVES 


MIRADA INCLUSIVA 

Segons la proposta que ens van presentar, com a grup intentarem implementar una mirada inclusiva en tot el procés del projecte. A continuació, detallem les accions que voldrem dur a terme per garantir aquesta inclusivitat:  

MIRADA DEMOCRÀTICA 

A continuació, detallem les accions que volem dur a terme per garantir aquesta democràcia:

DESIGUALTAT SOCIODIGITAL 

Les desigualtats sociodigitals que creiem que ens trobarem seran en els cartells on els i les joves no sàpiguen desenvolupar de manera adequada al Canva.

També a  l'hora d'escollir la música i descarregar-la, no sàpiguen trobar pàgines o recursos on poder desenvolupar la tasca.

ORGANITZACIÓ 

ORGANITZACIÓ DEL TEMPS 

En la taula presentada a continuació es fa constància de l'organització dels dies establerts a treballar per realitzar la quina, on es poden diferenciar el treball en grup dels i les estudiants i  el treball fet amb els i les joves del Casal Claret.

ORGANITZACIÓ DEL GRUP 


Prèviament, en arribar els joves, realitzarem una petita dinàmica de presentació on volem fer un petit moment de coneixença i de trencar el gel per tal d'oferir un espai còmode i segurs pels i les joves. La dinàmica tindrà una durada de 10 minuts en què, acabada la presentació, començarem a explicar qui som, què farem i quins són els objectius establerts.

Seguidament, crearem tres grups entre els i les joves i els i les estudiants, per tal que cada grup tingui una tasca establerta en la sessió. Els grups establerts pel primer dia són:

En acabar el dia, ens reunirem tots i posarem en comú el que s'ha fet i les tasques que falten acabar. Cal destacar que cada jove participarà en la realització de totes les tasques que comporta aquesta quina.

ORGANITZACIÓ DEL MATERIAL I ESPAIS  


La nostra organització del material i dels espais va ser clau per assegurar l'èxit del projecte. En primer lloc, vam reservar prèviament dues sales d'ordinadors (B122 i B22) per poder realitzar els diversos cartells necessaris i garantir que tots els i les joves tinguessin un aparell tecnològic per dur a terme les tasques de creació de cartells i cerca de música. A més a més, durant les sessions d'ús dels ordinadors, vam proporcionar la clau d'accés a la xarxa wifi de la universitat per tal de garantir que tothom tingués accés a Internet.

Aquestes mesures van assegurar que els i  les joves disposessin de tots els recursos necessaris per treballar de manera eficient i col·laborativa. La disponibilitat d'ordinadors i accés a Internet va ser essencial per permetre la cerca de música, la creació de dissenys atractius i la coordinació general del projecte.

En segon lloc, vam organitzar la recollida dels premis amb tot el grup. Vam visitar diversos comerços de la ciutat de Vic per recollir les donacions, cosa que va permetre als joves desenvolupar habilitats de comunicació i treball en comunitat. Un cop feta la recol·lecta, vam portar tots els premis al Casal Claret, on van ser catalogats i organitzats per assegurar que tot estigués llest per al dia de l'esdeveniment.

En tercer lloc, vam pactar que durant els dies de visita dels i les joves, quedaríem sempre davant de l'edifici A de la universitat per tal de tenir un lloc de referència. Aquesta mesura va facilitar la coordinació i va assegurar que tothom sabés on trobar-se, evitant confusions i garantint una sortida ordenada cap als comerços. 

Finalment, pel que fa a la música, vam crear una llista amb les 90 on van ser descarregades i guardades en un PEN USB. Un cop finalitzada aquesta tasca, el PEN USB es va lliurar a la Sara, que es va encarregar de gestionar la música durant la quina. 

AVALUACIÓ 

Per avaluar el nostre projecte, utilitzarem taules d'avaluació qualitatives. Amb el grup, vam decidir que aquesta seria la millor manera de capturar les observacions i experiències de tots els participants. Aquesta avaluació es durà a terme en tres fases: abans, durant i al final del projecte. 

 ELS RESULTATS ESPERATS

Com a grup, els resultats esperats d'aquest projecte no es limiten únicament a completar totes les tasques assignades. Més enllà d'això, aspirem a fomentar una participació activa dels joves durant tot el procés de desenvolupament. Volem crear un ambient on cada membre del grup se senti valorat i tingui l'oportunitat de contribuir amb les seves idees i talents. A més, busquem garantir que aquesta experiència sigui enriquidora i divertida per a tots els participants, fomentant la seva motivació i gaudi en cada etapa del projecte.