Funkishus

Funkishus

Der findes rigtig mange forskellige slags huse; muremesterhuse, længdehuse, t-huse, funkishuse og mange andre. Funkishuse kom til Danmark omkring 1920’erne-1930’erne med at ønske om, at gøre husene mere funktionelle. Det er faktisk fra ordet funktionalisme at begrebet funkishuse stammer.

Funkishuse er meget karakteristiske, og en arkitekturtype som de fleste vil kunne genkende. Funkishuse består nemlig af geometriske former, såsom firkanter. Desuden er udtrykket af huset enkelt, og man ser ikke nogen overflødig udsmykning, men en pæn og ren facade, som ofte består af asymmetrisk placeret døre og vinduer. Dette er med til at sikre de funktionelle krav om naturligt lys og udsigt. Indvendigt er udtrykket også enkelt, da funkishuse for det meste består af store lyse rum, som indbyder til samme minimalisme og funktionalisme, som ses på facaden.

Selvom denne type arkitektur efterhånden har en 100 år på bagen, så er den stadig yderst moderne. Især i Skandinavien bliver der sat pris på den, og man ser en fremgang i denne type boliger. Dette skyldes nok hovedsagligt ønsket om et funktionsdygtigt hjem, hvor der er plads til at hele familien kan boltre sig i de store lyse rum.