EcoVrede Nederland

Brood Bank

Korte URL van deze pagina: http://tiny.cc/l13u9y

'Brood daar zit wat in' en; 'alleen het brood kan ons niet voeden'

Enkele sitaten uit onze westerse belevingswereld. In veel landen wordt nooit brood gegeten of kent het heel andere vormen als pannekoekjes, koeken en pap en vaak ook van geheel andere granen.

Wij verzorgen brood en levensmiddelen (noodpakketten) voor wie het nodig heeft. Meerdere dagen in de week. Wij doen dat sedert 2013(!) Ook voor andere voorzieningen kunt u bij ons terecht. Wij helpen wie het nodig heeft! Maak een afspraak via organisatie@ecovrede.nl en doe een voorstel voor datum, tijd en locatie met je voornaam.

De directe link naar deze pagina: https://goo.gl/YHrKy9

Wie heeft het nodig?

Iedereen die niet te eten heeft. Voeding is een mensenrecht en daar zorgen wij voor.

Om in nood te voorzien als eerste levensbehoefte

Ons eerste doel is dat je beter op de rails komt en (opnieuw) de handvatten krijgt om je eigen weg in het leven te vinden. Zodoende verzorgen wij ook juridisch- en gezondheidsadvies en tal van andere voorzieningen waaronder noodpakketten die ook voor iedereen beschikbaar zijn. Daarnaast de eenvoudige dingen als; kleding, huisraad, speelgoed, meubilair en; dagbesteding en stageplekken. Er is ook de mogelijkheid van persoonlijke trajecten. Vraag er om!


Werkwijze

Een verwijzing van een bij ons bekende instantie, kerk, maatschappelijke organisatie, wijkteam, gemeente of andere partij. Is zo een verwijzing er niet en je hebt het brood wel nodig dan hebben wij eerst een gesprek met jou. Mail ons even of kom langs. Wij helpen je.

Maak een afspraak of vraag jouw contactpersoon ons te mailen;

organisatie@ecovrede.nl en vermeld de gegevens om wie het gaat, het waarom en per ingang van wanneer.Wij distribueren brood meerdere dagen in de week

Geef in het mailbericht graag aan welke straat(!) je woont dan kijken wij

welk verdeelpunt het dichtst bij jou in de buurt is


Je hebt meer nodig?

Wij regelen ook; meubilair, kleding, huisraad, speelgoed, dagbesteding, leer-werkplekken, re-integratie, taakstraffen, stage, ontwerp van je tuin, juridisch advies, hulp bij persoonlijke zaken een advocaat, reparatie en doorverwijzingen.

Ons doel is jou op de rails te helpen! Is dat goed en doen we dat samen?


Voor leveranciers, bedrijven, winkels en particulieren:

Brood en andere eetbare zaken wat over is is altijd welkom! Bel ons; 06 19 67 93 89 Ophalen is mogelijk en brengen heel graag! Dat brengen kan op meerdere plekken in Arnhem en omgeving.

EcoVrede Nederland werkt aan de samenleving van morgen. Die is trouwens vandaag begonnen. Laten wij elkaar helpen als mensen en werken aan leefbaarheid met om te beginnen voldoende te eten voor iedereen. Wij nodigen u uit om te participeren in ons werk en steeds meer mee mogelijk te maken!


U hebt spullen voor ons, een ruimte, een pand of grond?

Neem contact met ons op;

Giften aan onze organisatie zijn aftrekbaar door onze ANBI erkenning

Wij geven een keurmerk uit voor bedrijven die onze werkwijzen en doelen onderschrijven en de eigen bedrijfsvoering daarop aanpassen om zo te werken voor mens en samenleving en een gezamenlijke toekomst die gezond is en natuurlijk

Als voorbeeld wat raakt aan ons werk wat wij doen sedert 2013;

Meer over brood en de allergie voor brood waar mensen last van kunnen hebben;

Brood bevat gluten. Gluten en enkele andere stoffen in het brood, kunnen zorgen voor lichamelijke reacties. Er bestaan glutenvrije granen en goede vervangers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan; Teff, Boekweit, Quinoa, Amaranth, Rijst en andere.

Denk bij glutenovergevoeligheid vooral aan het niet gebruiken(!) van Tarwe, Rogge, Haver en Gerst. Je zult merken dat dit lastig is omdat, vooral tarwe, in heel veel producten is verwerkt. Lees de bijsluiters.

Voor iedereen; kunnen wij aanraden om, af en toe, eens twee of drie dagen glutenvrij te eten. Dat wil naast de bovengenoemde andere granen ook zeggen om dan meer groente en fruit te eten, noten, peulvruchten en andere zaken wat wij so wie so iedereen aanraden. Eet gevarieerd en geniet er van!


Brood bevat soms enkele stoffen waar mensen ook minder goed op reageren; denk aan broodverbeteraar, suiker of andere toevoegingen. Wij doen ons best om op verzoek, te achterhalen wat specifieke ingredienten zijn van het brood als daar voor aandachtspunten in zijn. Laat het ons even weten?