Vlees van Buckhorst

Op Boerderij Buckhorst houden wij Maasduinen schapen. Een relatief nieuw zelfredzaam ras: de schapen ruien zelf wanneer ze eraan toe zijn en lammeren doen ze in principe zelfstandig in de wei.

Daarnaast houden we ook varkens waar we vlees van verkopen.

Hieronder vind je meer informatie. Wil je vlees kopen of heb je andere vragen? Neem even contact op met Wouter van Raalte.

Welk vlees hebben jullie en wat kost het?

Op dit moment verkopen we lamsvlees en kun je daarnaast ook varkensvlees reserveren.


De prijzen van het lamsvlees zijn als volgt:

Heb je andere wensen?  Geef dit gerust aan ons door, dan kijken we naar de mogelijkheden bij de volgende slacht.


Deze zomer gaat één van onze varkens naar de slager. Het is nu al mogelijk om van dit varken een vleespakket te reserveren van 2 of 5 kg. Laat het ons weten! Ook als je specifieke wensen hebt dan horen we dit graag.


Betalen kan op locatie via een QR-code, een betaalverzoekje of contant.

Hoe worden de schapen gehouden?

De schapen zijn 100% grasgevoerd en krijgen in het voorjaar en de zomer gemiddeld elke twee dagen een vers stukje wei. In het najaar en de winter is dat na ongeveer een week. Door het zeer regelmatig omweiden hebben de schapen weinig last van wormen. Hierdoor hoeven wij ook niet preventief te ontwormen (wat ook weer slecht is voor de bodem). 

Onze schapen worden alleen indien noodzakelijk behandeld met medicijnen. 

Is het lamsvlees biologisch?

We zijn niet biologisch gecertificeerd, maar onze regeneratieve manier van boeren gaat verder en heeft een positieve impact op natuur en milieu. 

Is lamsvlees wel lekker?

Misschien heb je eerder lams- of schapenvlees gehad en vond je dit niet lekker smaken.  

Maasduinen schapen hebben vrij mager vlees en doordat het haarschapen zijn maken ze minder lanoline aan dan wolschapen. Waarschijnlijk is dit de reden dat de smaak echt beduidend anders is. Probeer het eens uit!

Lamsvlees. Is dat niet zielig?

De term ‘lam’ is wellicht wat misleidend. Want wist je dat: