Dag van de Minibieb

Doe mee met de Dag van de Minibieb

Zaterdag 1 juni 2024 is het de Dag van de Minibieb in België en Nederland! 

De dag waarop wij met trots onze boekenruilkastjes in de kijker zetten : trouwe ruilers bedanken; het concept uitleggen aan nieuwe buurtbewoners; een breder publiek op de hoogte brengen via de (lokale) media, etc. kortom een gezellige dag van maken.

In 2024 zal de Dag van de Minibieb op zaterdag 1 juni doorgaan, en bij uitbreiding zondag 2 juni.

Je kan alvast brainstormen over wat je kan doen. Het inschrijfformulier voor opname op deze website kan je onderaan deze pagina vinden.

Heb je in 2023 geen nieuwsbrief over de Dag van de Minibieb gekregen, geef dan je e-mailadres door. Dan houden wij je op de hoogte!

Bekijk hier alvast enkele sfeerbeelden van de vorige jaren : Dag van de Minibieb 2023 - Dag van de Minibieb 2022 - Dag van de Minibieb 2021 - Dag van de Minibieb 2020 en lees verder voor een pak ideetjes.

Doe je mee? Top!

Laat het iedereen weten!

(Affiche 1 juni 2024)


sfeerbeelden Dag van de Minibieb 2022

Enkele ideetjes :

Tijdens Coronatijd was het niet altijd evident om een activiteit in elkaar te boxen, maar jullie waren creatief genoeg om iets te verzinnen. Voor diegenen die inspiratie zoeken, zijn jullie hier aan het goede adres. Het hoeft niet altijd geld of tijd te kosten. Begin met je boekentil te versieren. Dat trekt al heel wat aandacht. En daar draait het uiteindelijk om.

Dit waren enkele activiteiten en ideeën in 2020 en 2021 (al dan niet doorgegaan wegens Corona): 

Oproep

Veel boekenruilkasteigenaars zijn niet op de hoogte van deze jaarlijkse Dag van de Minibieb. U behoort misschien ook tot deze grote groep?

Wij nemen de boekenruilkastjes vrijblijvend op, zonder officiële registratie of 'inschrijvingsgeld'. Maar daardoor ontbreekt het ons ook aan contactgegevens (e-mailadressen) of budget om meer dan 2000 brieven te versturen.

Ontvang je onze nieuwsbrief rond de Dag van de Minibieb niet? Of ken je anderen die uit de lucht vallen als je "Dag van de Minibieb" vermelde?

Geef ons dan een seintje!  Geef jouw of zijn/haar e-mailadres dan door via BoekenruilkastenBelgie[at]gmail.comEn wij sturen jou / hen de volgende update. (Vergeet niet het adres van het kastje te vermelden! )

Ken je een geweldig bedrijf dat ons zou willen sponsoren in postzegels om die eigenaars aan te schrijven waarvan we geen e-mailadres hebben, dan horen wij dat ook graag!  :-)

Dag van de Minibieb

Registreer je activiteiten rond de Dag van de Minibieb.

Ga je iets organiseren bij je boekenruilkastje op of rond 1 juni 20234? Dan vermelden we jullie graag op onze site. Vul hier het formulier in. 

Weet je nog niet exact wat je gaat doen; wacht dan ajb even, zo voorkomen we dubbel werk. 

Staat je activiteit binnen de 14 dagen nog niet online, dan is er mogelijk iets misgelopen. Contacteer ons dan even.