TİCARET BORSASI İLKOKULU
ESKİŞEHİR
Okulumuz 2/F sınıf öğretmeni AYŞE ÇAKIR'ın ortak olduğu, BİZİM YUNUS adlı e twinning projesi, Ulusal Destek Servisi tarafından 31.01.2021 tarihinde onaylandı.
Projeye Türkiye'nin farklı illerinden öğretmenler ve öğrencileri de ortak oldular. Okulumuzdan da 3 öğrenci bu proje kapsamında öğretmenleriyle çalışacaklar.
Okulumuzun ortak olduğu bu projeyle öğretmenlerimiz öğrencileri ile birlikte çalışmalarına başladılar.
Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı sebebiyle 2021 yılı UNESCO tarafından anma ve kutlama yılı olarak kutlanacaktır. Ülkemizde de 2021 yılı "YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI" ilan edilmiştir.
Proje tabanlı olarak yürüteceğimiz projemiz tamamen öğrenci merkezlidir. Öğrencilerimiz ,teknolojiyi etkin şekilde kullanarak ve iş birliği yaparak keyifli bir öğrenme ortamında bulunacaklarıdır.
TANIŞMA WEBİNARIMIZ
Projemizin öğretmen ortakları,tanışmak ve izleyecekleri yolları belirlemek için bir araya geldiler. Türkiye'nin farklı illerinden öğretmenlerle bir araya gelip, bu güzel yolculuğa birlikte çıkmak heyecan vericiydi.
Projemizde birlikte çalışacağımız üç öğrencimizin velilerinden izin belgeleri alındı.
Projemizde çalışacak olan tüm öğrenci ortaklarımızın, ön bilgilerini ölçmek amacıyla öğrenci ön testi uygulandı. Ön testimize ve sonuçlarına ana sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Projemizin öğretmen ve öğrenci ortakları düzenlediğimiz toplantıda buluştular ve proje hakkında bilgi sahibi oldular.
Yaptığımız toplantıda öğrencilerimize güvenli internet kullanımı ile ilgili önemli bilgiler verildi. Eğlenceli kelime bulutu etkinliğimizle öğrencilerimizin sunumdan akıllarında kalanlar ölçüldü.
Güvenli İnternet Günü ile ilgili tüm çalışmaların toplandığı SUNUMUMUZU izleyebilirsiniz.
Projemizde yaygın olarak kullanılacak olan Web 2.0 araçlarının kullanımı ve faydaları ile ilgili,tüm öğrencilerimize sunum yapıldı. Basit uygulamalar ile öğrenciler eğlenceli vakit geçirdiler.
Öğrencilerimizin kendilerini tanıtmaları için voki programı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ve bu programda kendilerini tanıttılar.
Ayrıca tüm öğretmen ortaklar kendilerini ve şehirlerini tanıttılar.
Yoğun katılımla gerçekleşen oylama sonuçlarına göre kazanan logomuz.
Logo anket ve sonuçlarına ana sayfadan ulaşabilirsiniz.
SOHBET ODASI GÖRÜŞMELERİMİZ
13 Şubat 2021 'de projemizin tüm öğretmen ortakları sohbet odasında buluşarak, afiş ve takvim çalışmalarında nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulundular.
YUNUS TASARIMLARI AFİŞ
Öğrencilerimiz canva programını kullanarak, afişlerini hazırladılar.
Yoğun katılımla gerçekleşen oylama sonucu,projemizin birinci seçilen afişi.
Proje afiş oylama ve sonuçlarına ana sayfadan ulaşabilirsiniz. Projemizin diğer AFİŞLER ini görmek ister misiniz?
YUNUS EMRE YILI
"Yunus Emre Yılı" takvim çalışmamızda kullanmak için Bitmoji uygulamasında sanal karakterlerimizi oluşturduk.
Canva programının kullanımı öğrencilere tanıtıldı. Takvim tasarımları oluşturuldu.
Proje ekibimizin hazırladıkları takvim tasarımları.
Projemizde hazırlanan tüm takvimleri görmek ister misiniz?
Projemizin öğrenci ortakları tarafından hazırlanan afişler ile oluşturduğumuz
SOHBET ODASI GÖRÜŞMELERİMİZ
20/02/2021 tarihinde "Bir Aşk Yolculuğu" etkinliğimizin ayrıntılarını konuştuk.
BİR AŞK YOLCULUĞU
Önce Yunus Emre'yi anlatan çizgi film izledik,ardından birlikte en sade şekilde hayatını anlatan bir sunum hazırladık.
ŞUBAT AYI DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
"BİZİM YUNUS" ekibi Şubat ayında harika çalışmalara imza attı. ŞUBAT AYI ÇALIŞMALARIMIZ
MART AYI ÇALIŞMALARI
SANAL KARAKTER VE SANAL SINIF OLUŞTURMA
AYŞE ÇAKIR
BORAN
EGE
ZEYNEP
Sanal sınıflarımızı oluşturduk. Tüm proje ekibimizi tanıtan bir VİDEO hazırladık.
YUNUSLU AKROSTİŞ
SÜREÇ DEĞERLENDİRME VE ŞİİR DİNLETİSİ
Öğrencilerimize şiir dinletisi hazırladık. Süreç değerlendirme amaçlı mini bir yarışma düzenledik. Kazanan öğrencimize bir belge hazırladık.
Projemizin öğrenci ve öğretmen ortakları harika bir akrostiş şiir çalışması ortaya çıkardı.
ŞİİR KİTABI
Öğrencilerimiz Story Jumper kullanarak şiir kitabı oluşturdular. ŞİİR KİTABIMIZ
ŞİİR DİNLETİSİ
Karışık okul takımları şeklinde düzenlediğimiz "Şiir Dinletisi" etkinliğinde tüm takımlar sohbet odasında buluşarak takım isimlerini belirlediler.
YUNUSLU KELİMELER
Tüm proje ortakları wordart programında bir harf oluşturdu ve Yunus Emre'nin anlamlı bir sözü ortaya çıktı.
Ortak çalışmamız. "YUNUSLU KELİMELER"
Dolu dolu geçirdiğimiz mart ayında yine çok güzel ürünler ortaya çıktı.
ŞEHRİMDEKİ YUNUS EMRE
Haftalık sohbet odası buluşmamızda etkinliğimizin ayrıntıları üzerinde konuşuldu.
Öğrencilerimiz bu haftanın etkinliğini tamamladılar.
SÖZ OLA AYRAÇ OLA
Ayraç yapma etkinliğinin ayrıntıları üzerinde fikir alış verişinde bulunduk.
Tüm öğrencilerimizin yaptığı ayraçlardan oluşan VİDEOMUZ için tıklayınız.
YUNUSLU BULMACALAR
Bulmaca yapmak için öğrencilerimize Wordmint programı anlatıldı. Öğrencilerimiz bulmacalarını hazırladılar.Daha sonra hazırladıkları bulmacaları twinspacede forumda paylaştılar. Tüm öğrencilerimiz başka arkadaşlarının hazırladıkları bulmacaları çözdüler. Ayrıca bulmacalarımızı EBA'dan paylaşarak diğer öğrencilerin de çözmeleri sağlandı.
YUNUSLU YAPBOZ
YOLUN SONU
TÜM PROJE BOYUNCA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDAN OLUŞAN MOZAİK ÇALIŞMAMIZ.
YUNUS EMRE HAFTASI
Yunus Emre Haftası sebebiyle sanal olarak türbelerini ziyaret ettik.
Proje boyunca yaptığımız tüm etkinliklerden oluşan bir gazete hazırladık.
YAYGILAŞTIMA ÇALIŞMALARIMIZ
PRPJEMİZDE KULLANILAN WEB 2.0 ARAÇLARI
PROJE DEĞERLENDİRMESİ
VEDA TOPLANTISI