Isoskoulutus

Isoskoulutus on avointa kaikille rippikoulun käyneille. Hyvinkään seurakunnan isoskoulutus on kaksivuotinen ja antaa mahdollisuuden toimia isosena rippikouluissa ja lastenleireillä, kerhonohjaajana 7-14 vuotiaille tytöille ja pojille, sekä pyhäkouluopettajana pääasiassa alle kouluikäisille lapsille. Kahden isoskoulutusvuoden jälkeen voi vielä halutessaan osallistua Isko 3 -kurssille, missä keskitymme vielä enemmän isosten isosena, yövalvojana ja kerhokummina toimimiseen.


Isoskoulutuskerrat kaudella 2022-2023


Ilmoittaudu isoskoulutukseen tästä!

Isoskoulutus alkaa sunnuntaina 28.8 klo 12.00 Hyvinkään kirkossa (Hämeenkatu 16). Isoskoulutuspäivän aikana saat tietoa isoskoulutuksen käytännöistä ja pääset tutustumaan muihin isoskoulutuksessa mukana oleviin nuoriin. Isoskoulutuksen merkeissä kokoonnumme yhteen noin kerran kuussa ja sen lisäksi pääset mukaan suunnittelemaan, valmistelemaan ja toteuttamaan seurakunnan nuorten toimintaa, mm. nuorten iltoja ja nuorten messuja.


Isoskoulutuksessa tapahtuu syksylä 2022:

Su 28.8. Ensimmäinen isoskoulutuskerta kirkonmäellä

Pe-su 9.-11.9 isoskoulutusleiri Tampereella AitOn toimintakeskuksessa

Su 2.10. Isoskoulutusta kirkonmäellä klo 10.00-15.00

Su 6.11. Isoskoulutusta kirkonmäellä klo 12.00-18.00

Su 4.12. Isoskoulutusta kirkonmäellä klo 12.00-18.00

Kevät 2023:

Su 15.1. Isoskoulutusta kirkonmäellä klo 12.00-18.00

Su 5.2. Isoskoulutusta kirkonmäellä klo 12.00-18.00

Maaliskuussa isoskoulutusleiri, tarkempi aika ja paikka varmistuu myöhemmin

Su 23.4. Isoskoulutusta kirkonmäellä klo 12.00-18.00

Su 28.5. Isoskoulutusta kirkonmäellä klo 12.00-18.00


Iskon pelisäännöt:

Leireistä ja muista erityisiskokerroista ilmoittelemme vielä erikseen. Pidä itse itsesi ajantasalla ja seuraa ilmoittelua betsku.net:ssä.

Jos joudut olemaan poissa jostakin iskokerrasta, korvataan se käymällä yksi nuortenilta ja yksi raamis. Yhteisvastuukeräyskertaan käy vain osallistuminen yhteisvastuukeräykseen. Leiri korvataan osallistumalla kahteen nuorteniltaan ja kahteen raamikseen.

Jotta saat vuosikurssisi suoritettua, saa isoskoulutuskerroista puuttua kokonaan 1-2 kertaa ja korvaavilla saa olla tehtynä 1-4 kertaa. Kokonaan puuttuvien ja korvaavilla tehtyjen määrä saa olla kuitenkin korkeintaan 4.

Iskokortissa olevat merkinnät "Nuorten viikkotoiminta" ja "Vastuutehtävä" ovat pakollisia kaikille. Nuorten viikkotoiminta -merkinnän saat osallistumalla joko raamikseen, after schooliin tai nuorten iltaan. Vastuutehtävä-merkinnän saat osallistumalla jonkin tapahtuman tai tilaisuuden järjestelyihin. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi ohjelman järjestäminen nuorten illassa, avustaminen messussa, jonkin leiriohjelman järjestäminen tai muu vastaava. Anssi ja Veera vastailee tarvittaessa merkintöihin liittyviin kysymyksiin!

WhatsApp -ryhmät

Isoskoulutukseen liittyvistä asioista informoidaan iskon whatsapp -ryhmissä. Uudet ryhmät luodaan syksyllä ensimmäisen iskokerran jälkeen. Halusta liittyä iskon whatsapp -ryhmään kysytään ilmoittautumislomakkeella tai jos sinua ei ole lisätty ryhmään, oman ryhmäsi työntekijälle viesti ja pyydä lisäämään.

Jos on kysyttävää, ota yhteyttä Markukseen