Isoskoulutus

Isoskoulutus on avointa kaikille rippikoulun käyneille. Hyvinkään seurakunnan isoskoulutus on kaksivuotinen ja antaa mahdollisuuden toimia isosena rippikouluissa ja lastenleireillä, kerhonohjaajana 7-14 vuotiaille tytöille ja pojille, sekä pyhäkouluopettajana pääasiassa alle kouluikäisille lapsille. Kahden isoskoulutusvuoden jälkeen voi vielä halutessaan osallistua Isko 3 -kurssille, missä keskitymme vielä enemmän isosten isosena, yövalvojana ja kerhokummina toimimiseen.


Isoskoulutuskerrat


Ilmoittaudu isoskoulutukseen tästä!

Isoskoulutus alkaa tiistaina 11.8 klo 16.30 Seurakuntakeskuksella yhteisellä ruokailulla. Viimeistään siellä saat tarkemmat tiedot siitä, miten ja missä isoskoulutus jatkossa toteutuu. Voit kuitenkin jo henkisesti varautua siihen, että kerran kuussa kokoonnutaan ja sen lisäksi pääset mukaan suunnittelemaan, valmistelemaan ja toteuttamaan seurakunnan nuorten toimintaa, mm. nuorten iltoja ja nuorten messuja.


Isoskoulutuksessa tapahtuu:

4.-6.9. Isoskoulutusleiri Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Huomaathan, että isoskoulutusleiri on jo 4.-6.9. Sinne ilmoittautuminen alkaa 5.8. ja päättyy 23.8. Isoskoulutusleirille ilmoittautuminen tästä klikkaamalla!

Isoskoulutus seurakuntakeskuksella (Hämeenkatu 16) seuraavina torstai-iltoina:

29.10. klo 16.30-20

19.11. klo 16.30-20

10.12 klo 16.30-20

21.1.2021 klo 16.30-20

Helmikuussa osallistuminen Yhteisvastuu-keräykseen. Aloitetaan 7.2 sunnuntaiaamun messussa ja jatketaan sen jälkeen

12.-14.3.2021 Isoskoulutusleiri Urhatun kurssikeskuksessa. Ilmoittautuminen alkaa tammikuun 2021 lopulla.

15.4.2021 klo 16.30-20

23.5.2021 Isosten tehtäväänsiunaaminen ja kakkosvuoden isosten todistusten jako.

Isoskoulutuskerrat alkavat ruokailulla klo 16.30. Sen jälkeen tehdään juttuja välillä koko porukalla, välillä pienemmissä porukoissa. Klo 20 mennessä lähdetään aina kotia kohti. Jos torstai on huono päivä, tai et pääse johonkin torstaikertaan, järjestetään mahdollisuus korvata kerta mahdollisesti jonain toisena päivänä. Tästä lisää infoa lähempänä

Iskon pelisäännöt:

Leireistä ja muista erityisiskokerroista ilmoittelemme vielä erikseen. Pidä itse itsesi ajantasalla ja seuraa ilmoittelua betsku.net:ssä.

Jos joudut olemaan poissa jostakin iskokerrasta, korvataan se käymällä yksi nuortenilta ja yksi raamis. Yhteisvastuukeräyskertaan käy vain osallistuminen yhteisvastuukeräykseen. Leiri korvataan osallistumalla kahteen nuorteniltaan ja kahteen raamikseen.

Jotta saat vuosikurssisi suoritettua, saa isoskoulutuskerroista puuttua kokonaan 1-2 kertaa ja korvaavilla saa olla tehtynä 1-4 kertaa. Kokonaan puuttuvien ja korvaavilla tehtyjen määrä saa olla kuitenkin korkeintaan 4.

Iskokortissa olevat merkinnät "Nuorten viikkotoiminta" ja "Vastuutehtävä" ovat pakollisia kaikille. Nuorten viikkotoiminta -merkinnän saat osallistumalla joko raamikseen, after schooliin tai nuorten iltaan. Vastuutehtävä-merkinnän saat osallistumalla jonkin tapahtuman tai tilaisuuden järjestelyihin. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi ohjelman järjestäminen nuorten illassa, avustaminen messussa, jonkin leiriohjelman järjestäminen tai muu vastaava. Anssi ja Veera vastailee tarvittaessa merkintöihin liittyviin kysymyksiin!

WhatsApp -ryhmät

Isoskoulutukseen liittyvistä asioista informoidaan iskon whatsapp -ryhmissä. Uudet ryhmät luodaan syksyllä ensimmäisen iskokerran jälkeen. Halusta liittyä iskon whatsapp -ryhmään kysytään ilmoittautumislomakkeella tai jos sinua ei ole lisätty ryhmään, oman ryhmäsi työntekijälle viesti ja pyydä lisäämään.

Jos on kysyttävää, ota yhteyttä Anssiin tai Veeraan