Què fem

Amb molta il·lusió fem aquestes cosetes… 

Ball Folk

El ball folk és ben conegut arreu. Nosaltres intentem innovar repertori afegint peces desconegudes pels dansaires per a què no s’avorreixin, encara que també interpretem d’altres peces ben conegudes.

També donem la possibilitat de realitzar un taller abans del concert per a què els balladors puguin practicar abans del concert. Recuperem per al públic no tan sols la música tradicional sinó també els balls que les acompanyaven.

Els assistents gaudiran d’un plus de diversió i cultura, aprenent i fruint a parts iguals dels balls Europeus col·lectius o en parella com el Schottisch, Masurques, An Dro, Valset, etc.

També us podem oferir un repertori d’aire medieval que ens remunta a l’època dels castells i els senyors feudals. Format ideal per ambientar fires medievals, festes, mercats medievals i qualsevol esdeveniment que es pugui situar en l’edat mitjana.

Espectacle '22 Anys Ballant-la'

Amb l’experiència de tocar per tot Catalunya, amb 22 anys de música i danses i amb una evolució clara del ball folk, Bauma presenta l’espectacle: 22 anys ballant-la. Per primer cop parteix de la història del ball folk a plaça des del punt de vista del grup, amb una harmonització identificativa del grup, peces pròpies i tradicionals i amb una companyia de dansa per interpretar que ha representat el ball folk al nostre país des dels inicis del grup. 

Una proposta escènica a 3 bandes; la música, la dansa i la participació de l'espectador. Una combinació que ens proposa una experiència completa i única, per celebrar aquests 22 anys! En aquest espectacle de ball folc presentarem un recorregut per les diverses etapes de la música i dansa folk des dels seus inicis més lligats al sentir de la terra fins el moment actual on la fusió de diferents estils ofereix interessants matisos.  En aquest recorregut intervenen sonoritats ben diferents:  des de la música celta fins a Israel, passant per Itàlia, França i també països de l’est en un acte interactiu en què el públic ballador, dansa les peces que interpretarem. Una proposta multidisciplinar que fusiona la música en directe de Bauma i la dansa tradicional des d’una òptica contemporània, a càrrec de la companyia Ciart Dansa. Es crea un fil conductor des de la dansa de plaça fins a la visió més recent, coexistint a l’escenari per bastir un espectacle intergeneracional dotat d’una bellesa singular. L’escenari serà testimoni de l’impuls generacional: gaudirem d’una peça orquestrada on veurem la nova generació de músics que han nascut en aquest grup als quals hem volgut transmetre aquest esperit de recopilació i divulgació de la música folc.

L’espectacle està preparat per ser disfrutat en diferents formats: en un concert on es podrà gaudir de la interpretació per part dels ballarins a dalt l’escenari, en un ball folk on aquests poden interaccionar amb els espectadors ballant i creant figures conjuntament o amb un álbum musical que recollirà les peces de l’espectacle.

Concert Folk

Bauma proposa un fascinant viatge per tot Europa a través de la seva música tradicional. Tindreu vuit músics sobre l’escenari fent sonar una àmplia i diversa varietat d’instruments de distintes procedències i completament acústics, la conjuntura dels quals imprimeix la sonoritat pròpia i original del grup.

El repertori està format tant per peces de composició pròpia com tradicionals. Fusionem instruments diversos i els sons de les distintes cultures. És per això que la música de bauma s’allunya del folk convencional.

Durant el concert, les melodies tradicionals s’acompanyen d’una introducció a les seves danses, tant les col·lectives com les de parella, incitant al públic a la participació en el ball.

Tot plegat, oferim un espectacle per gaudir i divertir-se amb sons del folk dels països europeus.

Concert Celta

Repertori instrumental dedicat a la música celta (encara que moltes de les tradicions agrupades amb l’etiqueta “celta” són ostensiblement diferents entre si) amb peces de diferents procedències però amb la mateixa sonoritat, des de les denominades sis nacions celtes, les quals són dividides pel tipus de música pels entesos en dos grups, el goidèlic; Irlanda, Escòcia i illa de Mann, i el britònic Cornualla, Bretanya i Gal·les.

En el concert mostrarem temes d’aquestes procedències predominant les peces irlandeses, però també passarem per Anglaterra i viatjarem fins al Canadà.

Escoltarem gigues, valsos, marxes, reels, hornpipes, balades…