El Grup

Bauma proposa un fascinant viatge per tot Europa a través de la seva música tradicional.

Vuit músics sobre l’escenari fent sonar una àmplia i diversa varietat d’instruments, de distintes procedències i completament acústics, la conjuntura dels quals imprimeix la sonoritat pròpia i original del grup. Fins al 2010 presentàvem una formació de set músics, després sis i ara som vuit, per circumstàncies de la vida.

El repertori està format tant per peces de composició pròpia com tradicionals. Es fusionen instruments diversos i els sons de les distintes cultures fent que  la música de bauma s’allunyi del folk convencional.

Durant el concert, les melodies tradicionals s’acompanyen d’una introducció a les seves danses, tant les col·lectives com les de parella, incitant el públic a la participació en el ball.

Tot plegat, és un espectacle per gaudir i divertir-se amb sons del folk dels països europeus.


Ivan Boada

Concertina i pandereta.

Intèrpret i presentador als concerts, ha composat algunes peces del grup. Generós i participatiu, col·labora en l’organització d’actes culturals, concerts i festivals. És electricista, cuiner vocacional, gaudeix fent muntanya i quan pot escapar-se, també s’ocupa en l’esquí.

Llúcia Ventura

Acordió Diatònic i veu.

Interpreta i composa melodies noves i col·labora en els arranjaments, també ensenya algunes de les danses en concert. Li encanta cantar, ballar i tocar. Amant de la natura, afeccionada a l’ornitologia coneix bé un bon grapat d’aus. És mestra de primària i posseïdora d’un dinamisme que contagia arreu.

Estíbaliz Bonastre

Acordió Diatònic, Flauta de bec soprano, Flauta travessera i Tin Whistle.

Composa algunes de les peces del grup i ensenya les danses als concerts de Bauma. És biòloga i mestra d’ESO a Badalona. Li agrada molt ballar, gaudeix de la natura ja sigui caminant o anant en bici per la muntanya, i és molt divertida explicant acudits (encara que no els entén…).

Gemma Olivé

Mandolina, Mandola i Banjo Irlandès.

La sonadora dels instruments de corda al grup, també ensenya danses col·lectives i composa músiques per Bauma. Desprèn tranquil·litat que contagia als del seu voltant, li encanta la muntanya i s’estima especialment els pobles petits i allunyats, on sovint li agradaria quedar-s’hi (però no la deixem…)

Oscar Ruiz

Bodhràn, Pandero cuadrado de Peñaparda, Tin i Low whistle, Flautes de bec sopranino, soprano i tenor, Flauta travessera, Flauta irlandesa de fusta, Sac de gemecs, Mandola, Mandolina i Culleres.

El gran expert del grup en instruments celtes. És enginyer elèctric i inventor, autor d’algunes de les fotos d’aquest web. També és dedica a llançar fletxes al groc de la diana (ja veus tu quina cosa...).

Tatiana Bonastre

Flauta Travessera.

És l’especialista en segones veus. També ensenya danses dels nostres concerts. És una ànima viatgera que no desaprofita cap ocasió per col·laborar en projectes per fer d’aquest món un lloc millor per viure.


Julià Pérez

Guitarra espanyola i guitarra acústica.

Aquí tenim al guitarrista del grup. Mentre toquem, ell va teixint la catifa sobre la qual es transporta la melodia.  És el mestre del bricolatge i dels 'apaños'. Si necessites una eina, segurament ell la tindrà.

Ramon Navarro

Contrabaix i Acordió Diatònic.

Ment inquieta que el fa experimentar amb la música i els seus aparells. És l'informàtic del grup que no deixa de sorprendre'ns amb els seus arranjaments i aportacions musicals. 

(Fotografíes d'Oriol Reguant)

Instrumentacio:

Durant els concerts, podreu veure els següents instruments tradicionals:


Vaja… una bona pila d’instruments per només vuit músics! Lògicament, depenent del repertori es faran servir més o menys instruments.

Repertori:

Algunes peces que hem tocat:


I moltes més… ja hem perdut el compte.