Oportunități pentru tineri

Fundația Județeană Pentru Tineret Gorj are ca scop elaborarea, organizarea și finanțarea de programe specifice și instruirea, educarea și formarea tineretului în spiritul tradițiilor umaniste, al valorilor democrației și aspirațiilor societății românești de a administra patrimoniul propriu și resursele de care dispun, în condițiile legii, în folosul tinerilor și al structurilor de tineret interesate 

eLearning StartUp

eLearning Active Citizens

Fundraising

Personal Development

eLearning Local Development

Programul Tranziție Justă

Investiții pentru dezvoltarea IMM care spijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă

Acest apel de proiecte se aplică investițiilor inițiale realizate în județele: Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș de către IMM-uri.

 Categorii de investiții finanțabile:

Tipuri de activități eligibile finanțabile prin ajutor de stat

Valoarea eligibilă a activelor necorporale nu poate depăși 5% din valoarea eligibilă a activelor corporale ce fac obiectul proiectului.

 Tipuri de activități eligibile finanțabile prin ajutor de minimis

 !! Valoarea eligibilă aferentă componentei finanțabile prin ajutor de minimis nu poate depăși 10% din valoarea eligibilă totală a investiției.

Dacă proiectul include cheltuieli cu serviciile de consultanță finanțabile prin ajutor de minimis, valoarea eligibilă nu poate depăși 7% din valoarea eligibilă totală a investiției.

 Valoarea maximă a asistenței financiare nerambursabile este 8 milioane euro.

Valoarea minimă a asistenței financiare nerambursabile solicitate pentru un proiect este de 200.000 euro.

 Intensitatea maximă admisă pentru finanțarea cheltuielilor eligibile finanţabile prin ajutor de stat regional respectiv prin ajutor de minimis este:  Gorj

Microîntreprindere 75%

Mică 75%

Mijlocie 75%

Ajutor minimis 90%

Ajutorul de stat regional pentru investiții reprezintă ajutorul regional acordat pentru o investiție inițială care reprezintă o investiție în active corporale și necorporale legată de:

Criterii eligibilitate

Crearea de noi locuri de muncă

Proiectul trebuie să conducă la crearea de noi locuri de muncă, direct legate de investiția finanțată, ce trebuie menținute pe o perioadă de cel puțin 3 ani dupa finalizarea investiției, în zona vizată de apel.

În funcție de valoarea finanțării nerambursabile solicitate, numărul minim de locuri de muncă obligatoriu a fi realizat se calculează astfel:

În cadrul evaluării tehnice și financiare, se acordă punctaj pentru crearea de locuri de muncă suplimentare celor minim obligatorii.

Beneficiarul finanțării va avea obligația de a consulta AJOFM în procesul de recrutare, în vederea angajării de persoane afectate de procesul de tranziție, pentru toate locurile de muncă create prin proiect, precum și angajarea de persoane din categoriile de lucrătorii defavorizați, extrem de defavorizați și a lucrătorilor cu handicap.

Cel puțin 75% din totalul de locuri de muncă create prin proiect, trebuie să vizeze persoane cu domiciliu/reședința în zona vizată de apel.

Programul Tranziție Justă este un program de finanțare destinat IMM-urilor (Întreprinderilor Mici și Mijlocii) care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă în anumite județe din România. Acest program are ca scop stimularea dezvoltării economice și sociale în regiunile care pot fi afectate de tranziția către o economie mai durabilă. 

Iată mai multe informații despre acest program:


Aceste informații oferă o imagine de ansamblu asupra Programului Tranziție Justă și a cerințelor și criteriilor de eligibilitate pentru solicitant. Pentru detalii specifice și pentru a aplica la acest program, este recomandat să consultați ghidul de finanțare și să contactați instituția responsabilă cu implementarea programului.

PROCEDURA DE IMPLEMENTARE A PROGRAMULUI START-UP NATION, ÎN CONSULTARE PUBLICĂ!

București, 25 februarie 2022: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului inițiază astăzi perioada de consultări și dezbateri publice asupra propunerilor de proceduri de implementare aferente programelor pentru IMM-uri ce urmeaza a fi lansate anul acesta și a criteriilor de departajare la finanțare, cu scopul perfecționării cadrului legislativ. Primul program vizat este Start-Up Nation România, ediția a treia.„Programul Start-Up Nation este apreciat de mediul de afaceri, fiind cunoscut datorită rezultatelor reale în economia românească. Din acest motiv, ne propunem să lansăm în perioada aprilie-mai o a treia ediție, dar care să vină cu îmbunătățiri. În primul rând, ne dorim simplificarea înscrierilor electronice, prin eliminarea planului de afaceri și înlocuirea lui cu un formular electronic simplu, ușor de parcurs și de înteles, cu pași intuitivi și predictibili. De asemenea, împreună cu partenerii de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, lucrăm la o aplicație informatică, care, prin interogare automată a tuturor bazelor de date aferente instituțiilor de stat implicate în emiterea documentelor necesare derulării schemei, va conduce la verificări ale criteriilor administrative și de eligibilitate în timpi record, fără a fi nevoie de niciun alt document de la aplicant”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.Primele două ediții ale programului Start-Up Nation au condus la crearea a peste 45.000 de noi locuri de muncă, din care peste 30.000 din rândul absolvenților, șomerilor sau persoanelor defavorizate, dar și la o rată de supraviețuire a afacerilor finanțate de peste 99%.Propunerea de procedură de implementare a programului pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii „Start-Up Nation România” și criteriile privind evaluarea online a planului de afaceri pot fi consultate aici: https://bit.ly/3taOmG6.Persoanele care doresc să contribuie la perfecționarea acestor proceduri pot transmite propuneri pe adresa de e-mail dezbateri_publice@mat.gov.ro în termen de 10 zile. Acestea vor fi centralizate, analizate și discutate în viitorul Consiliu Consultativ pentru Dezvoltarea IMM, eveniment ce va fi organizat în cursul lunii martie de către minister, conform prevederilor Legii 346/2004.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri proiectul de procedură de implementare pentru viitorul program Start-Up Nation 2022, prin care ar urma ca antreprenorii aflați la început de drum să poată obține finanțări nerambursabile de la stat de câte 100.000 sau 200.000 de lei, cu anumite condiții, pintre care și aportul propriu la investiție.

În anul 2022, programul are alocate doar credite de angajament, deocamdată, de 500 de milioane de lei, care necestă tranformarea în credite bugetare, prin rectificare de buget, pentru a se putea face și plăți.

Principala noutate ar fi faptul că se elimină acea „licitație” de locuri de muncă nu create care a condus la supralicitarea acestui criteriu în planurile de afaceri de la Start-Up Nation ediția a doua și la eșecul multor proiecte supradimensionate.

Firmele eligibile sunt înființate de către persoane fizice după data de 1 ianuarie 2020, inclusiv, conform procedurii propuse oficial de MAT.

Înscrierile ar urma să se facă pe portalul de Granturi IMM (IMM Recover).

Fundația Județeana pentru Tineret Gorj membra a Fundației Naționale pentru Tineret F.N.T. își propune capacitarea comunităților ținta în ceea ce privește auto-gestionarea și dezvoltarea comunitară economică și socială pe termen lung.

 Fundația Județeana pentru Tineret Gorj organizează următoarele acțiuni si activități in 5 domenii de interes: de/pentru Tineret, Antreprenoriat/StartUp, Voluntariat/EVS, Educațional / e-learning si Cultural (cultural-artistic, cultural-literar, cultural-editorial) prin implicarea activa a tinerilor & descoperirea de noi tineri talentați și promovarea acestora către o performanta cat mai înalta, astfel încurajând/asigurând oportunități de afirmare prin sprijinirea implicării active si directe a in cele 5 domenii de interes Tineret, Antreprenoriat, Voluntariat, Educație si Cultura, toate acestea având ca si rezultat: 

 Participarea si implicarea activa a tinerilor in cele 5 domenii de interes Tineret, Antreprenoriat, Voluntariat, Educație si Cultura, prin realizarea in mod direct a diferitelor inițiative, acțiuni si activități educaționale, evenimente, diverse campanii de informare in domeniul proiectelor etc.  

 Participarea si implicarea activa a tinerilor in cele 5 domenii de interes Tineret, Antreprenoriat, Voluntariat, Educație si Cultura prin intermediul unor viitoare programe/proiecte de tineret, educaționale / e-learning, culturale de voluntariat/SEV si antreprenoriat/StartUp, derulate de către Fundația Județeana pentru Tineret Gorj

  SERVICIILE suport de/pentru tineret oferite de către Fundația Județeana pentru Tineret Gorj in cele 5 domenii de interes: de / pentru Tineret, Antreprenoriat / StartUp, Voluntariat / EVS, Educațional / e-learning si Cultural (cultural-artistic, cultural-literar, cultural-editorial) sunt următoarele: 

 FJTG  își propune următoarele obiective operaționale, priorități si teme de tineret: 

FJTG își propune următoarele obiective operaționale, priorități si teme acțiune in domeniul culturii 

-         Obiective operaționale/priorități/teme: Utilizarea creativității cultural-artistice ca mijloc de exprimare și educație non-formală. 

-         Teme de acțiune: organizarea de festivaluri, concursuri de orice fel, manifestări culturale, sportive și/sau științifice, semănării simpozioane, conferințe, congrese și orice alte activități similare în scopul atingerii obiectivelor propuse.

Componența S.A.T. membre în Adunarea Generală a Fundației Județene pentru Tineret Gorj:

1. Asociația DORNA TISMANA – A.D.T. Adresa: cu sediul in Județul Gorj, orașul Tismana, Str. Tismana, nr. 153, Cod poștal – RO-217495 E-Mail: office@dornatismana.ro, Website www.dornatismana.ro Blog oficial - A.D.T.- http://dornatismana.blogspot.com Telefon: 0784321121 Președinte Tomoniu Gheorghe Antonio

2. Asociația Regionala pentru Dezvoltare Durabila, - A.R.D.D.  Adresa: str. Stadionului Nr.1 Târgu-Jiu, Gorj România, Telefon: +40253 234 391 +40 765 457 881 Fax: +40 253 234 391 Web: www.dezvoltaredurabila.org E-Mail: proiecte@dezvoltaredurabila.org președinte Mihai Istrate

3. Asociația "Semănătorul Tismana"– A.S.T.  Adresa: Județul Gorj, orașul Tismana, Str. Tismana, nr. 153, Cod poștal – RO-217495 Telefon: +40 253 374 153, E-Mail: Samanatorultismana@gmail.com,Blog oficial http://samanatorul.blogspot.ro Website http://www.samanatorul.ro/ Președinte Nicolae Tomoniu

4. Asociația pentru Integrare si Dezvoltare Sociala - A.I.D.S. Adresa: Loc. Polovragi, Jud. Gorj, Cod poștal: 217365 Telefon: +40766575946 E-Mail: aidsgorj@gmail.com Blog oficial - A.I.D.S..- http://aidsgj.blogspot.ro/, Social media pagina: https://www.facebook.com/AIDSGJ/ președinte A.I.D.S. Dumitrescu Irina

6. Asociația TRIX BIKE cu sediul in Tg. - Jiu, str. Gilortului, nr. 38, Județul Gorj, înregistrată in Registrul Asociațiilor nr. 11/16.04.2014, CIF 33098437 http://trixbike.com/E-mail: asociatia.trixbike@gmail.com https://www.facebook.com/pg/asociatiatrixbike/ președinte Claudiu DRAGOTA

8. Organizația De Tineret Tinerii Întreprinzători cu sediul in Tg. - Jiu, str. Nicolae Titulescu, nr. 26, Județul Gorj, înregistrată in Registrul Asociațiilor si Fundațiilor sub nr. 42/21.05.2008, CIF 24061510 președinte Maria BRANZAN

10. Liga Studenților din Universitatea Constantin Brâncuși cu sediul in Tg.-Jiu, str. Victoriei, nr. 24, Județul Gorj, înregistrată in Registrul Asociațiilor si Fundațiilor sub nr. 29/11.09.2002, CIF 14882542 E-mail: contact@lsucb.ro http://www.lsucb.ro https://www.facebook.com/lsucbpage/ Președinte: Cojocaru Radu Stefan 

8. Asociația Association,,Colour Your Dreams” C.Y.D Adresa: Bld. Ecaterina Teodoroiu, Nr. 3a, Bl. 3a, Sc.1, Parter, Ap. 4, municipiul Târgu-Jiu, Județul Gorj, Telefon: 0730378048, E-mail: dreamsassociation@yahoo.com https://www.facebook.com/cydassociation/ președinte C.Y.D Vladoiu Natalia-Adela

9. Asociația Victoria International – A.V.I. Adresa: Aleea Ioan Slavici, nr. 3, Bl.3, sc.1, ap.5, municipiul Târgu-Jiu, Județul Gorj, România, Telefon: 0761559939, E-mail: gurica_crina@yahoo.com, https://avi-site.com/ https://www.facebook.com/AsociatiaVictoriaInternational/ președinte A.V.I. Gurica Adriana Crina 

10. Asociația Centrul Român pentru Comunicare C.R.C.Filiala Gorj Adresa: orașul Târgu-Jiu, str. General Cristian Tell, Bl. 21, Sc. 2, Ap. 9, Jud Gorj, Telefon: +40723295944 E-Mail: crcgorj@yahoo.com Președinte C.R.C.Ion-Augustin SPINEANU

11. Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei Filiala ”Ecaterina Teodoroiu” Targu Jiu cu sediul in Tg.-Jiu, str. Aleea Teilor, Bl. 14, Sc. 1, Ap.12, Jud. Gorj, inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 14/29.04.2008, CIF 24164264; E-mail: roxanaboltasu@yahoo.com https://www.facebook.com/CentrulLocalEcaterinaTeodoroiuTgJiu/ Telefon: 0763 804 943 Președinte Roxana Boltasu

12. Asociaţia Organizaţia “Special Friends” cu sediul in Tg.-Jiu, str. 14 Octombrie, nr. 59, Jud. Gorj, inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 23/16.11.2018, CIF 40328121;Telefon:0764527537 https:/www.facebook.com/osftgjiu președinte Stefan Cristian Mosoi 

14. Asociaţia Cercetaşilor Tradiţionali din Romania cu sediul Tg.-Jiu, str. Constantin Brâncuşi, nr. 37, Jud. Gorj, Inregistrare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, sub numarul 50/18.03.2014, CIF: 32963106 – FILIALĂ Telefon: +40722396561 https://cercetasii-traditionali.blogspot.com/  E-mail: contact@cercetasii-traditionali.ro Președinte Dragomir Daniel

14. Asociaţia Umanitara Iunona cu sediul in Tg.-Jiu, str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 365 BIS, Jud. Gorj, CIF 19074327 Telefon: 0253 226 289 https://www.facebook.com/Asocia%C8%9Bia-Umanitar%C4%83-Iunona-716872352013677/ Președinte Sgondea Simona Gabriela