BIOGRAFIA

ARNAU GIL, Guitarrista i compositor


Arnau Gil és un jove guitarrista egarenc format entre el Taller de Músics i el Conservatori del Liceu, centres ens els que ha pogut aprendre de reconeguts músics com Jordi Bonell, Dani Pérez, David Pastor i Vicens Martin entre d’altres.

En els darrers anys ha col·laborat amb figures del jazz català com Josep M. Farràs, Philippe Colom i Josep Puigbò, entre d'altres, a través dels que s’ha pogut aproximar al jazz més tradicional fins a col·laborar en una ocasió amb l’emblemàtic trompetista de New Orleans, Leroy Jones. També ha produït els tres treballs discogràfics de jazz en català de la cantant Maria Betriu, amb col·laboracions de músics com Josep M. Farràs, John DuBuclet, Haizea Martiartu i Adrià Font.

No obstant, la seva fascinació per les sonoritats modernes l’ha portat a col·laborar amb músics i cantants com Xavi Garriga, Anahí Acuña, Gemma Humet, Maria Shutsko, Catherine Denys i Ainhoa Cantalapiedra (guanyadora d’OT2) entre d’altres.

Actualment presenta el seu primer treball, Mecànica Vital (Microscopi 2019), en el que explora un llenguatge propi que el porta d’influències com el rock psicodèlic i el hip-hop a d’altres com la música simfònica i el swing.