Armoede en een nieuwe manier van handelen !
Wij helpen u en uw medemens waar mogelijk! Directe hulp en voorzieningen voor kinderen, gezinnen en alleenstaanden. Wij geven gastlessen, workshops, verzorgen persoonlijke begeleiding en meer!
Maak een afspraak en nodig ons uit voor een lezing of workshop organisatie @ Ecovrede.nl
Armoede is feitelijk inkomensongelijkheid veroorzaakt door een economisch systeem dat sterk achterhaald is www.ecovrede.nl
Sire Campagne; #SIRE @stichtingsire campagne najaar 2021 :
Armoede... of is dat een oude en verkeerde benaming?
Een visiestuk van EcoVrede Nederland met een persoonlijke uitnodiging aan individuen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om praktisch mee te doen. Meer informatie en aanmelden; organisatie@ecovrede.nl
De directe paginalink: https://goo.gl/dLcVHb
Teken onze petitie voor een echte verandering https://ecovrede.petities.nl/ Voortkomende uit diverse ontwikkelingen hebben wij dit visie-discussiestuk, een plan van aanpak met betrekking tot armoede, ontwikkeld en geschreven. Het gaat in deze tekst over de bewustwording van wat wij als samenleving aan het doen zijn en de mogelijke veranderingen. Wij merken in ons werk bij EcoVrede Nederland dat de armoede in ons land blijft groeien. Zelfs in de periodes waar de economische groei genoteerd stond! Dat het niet goed gaat met dit land en dat op verschillende gebieden! Sedert 2009 zijn wij actief met sociale duurzaamheid. Wij regelen voorzieningen voor wie dat nodig heeft. Gratis. En ondanks de economische groei is het een doelgroep waar wij mee te maken hebben die in aantallen sterk aan het stijgen is.
Nu is dat ook niet zo verwonderlijk met de verhoging van het lage BTW tarief, de groeiende recessie en tal van andere prijsverhogende zaken. Het inkomen stijgt namelijk niet mee.. of onvoldoende. Economische groei blijkt geen zekerheid te geven zoals onze economie nu is ingericht. Wij nodigen u uit uw eigen visie en mogelijkheden te laten weten, praktisch mee te helpen en met elkaar te kijken wat er verbeterd kan worden in de samenleving en een eerlijkere verdeling bewerkstelligen en daarmee; het leven voor miljoenen mensen te verbeteren. In het belang van onze medemensen is hier haast mee geboden. Mensen in armoede gaan nu al 5 tot 7 jaar eerder dood. Het economisch model rammelt in zijn grondvesten De definitie van armoede in onze westerse wereld
NB: * Dit artikel bevat onderstrepingen. Dat zijn aanklikbare links met bronnen en achtergrondinformatie 'armoedig van geest, gebrek aan geld' of volgens het instituut voor de Nederlandse taal: 'ellendig, onvoordelig', gezegd van bouw- en weilanden en ook van dieren, t.w. in de uitdrukking: 'er armoedig uitzien'.
'Mensen leven in armoede' wordt er gezegd, en: ‘het aantal mensen in armoede is toegenomen’. 'Een armoedig zooitje.' Armoede wordt wel eens gezegd besmettelijk te zijn en gedurende meerdere generaties in families voor te komen. Dat wil zeggen dat ouders kinderen in de wereld zetten en die kinderen ook weer, en dat zij allen diezelfde situatie kennen. In onze samenleving is er op veel plekken een tekort aan geld. Maar: Nederland is tegelijkertijd een van de rijkste landen ter wereld. Ons land staat in de top 20 van rijkste landen. Armoede wordt gedefinieerd als een tekort aan geld. Of: 'niet slim genoeg zijn' om in deze economisch-juridisch georiënteerde samenleving voldoende geld naar je toe te halen. ‘Armoedig’ zegt dan iets over geld en een vaardigheid. Is dat iets wat wij willen leren als een kerndoel in onze samenleving? Kan het ook anders?
Hoe komt het dat wij met de verandering richting; 'er moet gewoon voldoende zijn voor iedereen', zoveel moeite lijken te hebben? Zomer 2018, hadden wij als land ruim 3% economische groei. Het ging 'goed'. Voor het eerst was er ook een forse toename van het aantal te vervullen vacatures en nam het aantal mensen met een uitkering af... herstel: niet in de groep van boven de 45. De bevolking vergrijst in hoog tempo volgens het CBS.
Tegelijkertijd gaat de geldontwaarding alsmaar door. Op een flinke som geld, merk je dat niet zo, maar aan de onderkant wel. Wie kent nog de tijd van een kopje koffie voor 75 cent? De inflatie blijft almaar doorgaan, maar dat wat binnenkomt, stijgt nauwelijks. Wij weten dat als samenleving, maar waarom handelen wij er niet naar? De inflatie is exact bekend via de Consumentenprijs Index.
Een eenvoudige rekensom maakt het mogelijk om dat jaarlijks te compenseren. De vraag is nu hoe het komt dat wij dat niet doen.."... Het CPI geeft de gemiddelde prijsstijging aan van een pakket goederen en diensten dat door een bepaalde groep mensen gekocht wordt. Deze prijsstijging wordt uitgedrukt ten opzichte van het basisjaar. Het CPI is de maatstaf waarmee we de jaarlijkse inflatie meten ..." Er is nog iets: in Nederland zijn allerlei spullen ook nog eens duurder dan in het grootste deel van Europa! (Link augustus 2018)"... Zo zijn de prijzen voor kleding en schoenen in Nederland 12% hoger dan het gemiddelde in de Europese Unie. En dat prijsniveau is sinds 2003 behoorlijk veranderd, want in dat jaar lagen de modeprijzen in Nederland juist 10% onder het EU-gemiddelde ...".Maar wacht eens, de EU ging toch over de vrije markt en eerlijke concurrentie?
Hoe kan dit verschil tussen landen dan gebeuren? Wat is hier aan de hand? Wie doet hier onderzoek naar en wie corrigeren het?
Het gaat goed met de economie? Wij rekenen ons rijk... want een kwart van de bevolking is in de komende tientallen jaren ouder dan 65 en leeft significant langer. Dat wil zeggen, als zij voldoende te besteden en te eten hebben. Wat blijkt: een grote groep mensen, levende in armoede, overlijden vijf tot zeven jaar eerder dan het gemiddelde. Deze cijfers zijn al enige jaren bekend. Zorg je nu dat deze groep meer gezond eten en groen in de leefomgeving krijgt dan blijkt er een significante verbetering op te treden. Minder problemen en een groeiende gezondheid. Het vroegtijdig overlijden is een gevolg van geen gezonde voeding kunnen kopen, vanwege een tekort aan geld, en een gevolg van onvoldoende zorg. Daarbij komt dat er in de komende jaren een ware vloedgolf van computersturing en robots gaat komen, die ervoor gaan zorgen dat veel traditionele beroepen, en daarmee (laag betaalde) banen, definitief verdwijnen. Zodoende wordt het perspectief niet beter bij economische groei maar slechter.
Ondertussen stijgen alle kosten waaronder ook de meest basale en de recente BTW verhoging doet daar bepaald geen goed aan. Maar wat zijn dan die keuzes die wij als samenleving maken? wat is er mis in ons beeld van onze medemens. In Nederland gaat het over een a 2,5 miljoen mensen afhankelijk van de definitie van armoede (!)Er is echte verandering nodig! Die basiskennis lijkt in de huidige samenleving te ontbreken.
Er is een recht nodig op het onvoorwaardelijk gebruik van basisvoorzieningen. Een recht op basisvoorzieningen los van geld. Voor elke burger. Denk aan openbaar vervoer, bibliotheek, internet, zorg, tandarts, toilet en andere voorzieningen met ook een keuzevrijheid zoals bijvoorbeeld in de zorg voor welke methode van behandelen je kiest. Wij kennen de rechten van de mens maar passen ze in de praktijk niet toe. Nederland staat wat dat betreft slecht bekend internationaal gezien. Ook vanwege schendingen van de rechten van het kind. Hoe komt dat dat wij als 'voorbeeldland' zo'n slecht voorbeeld geven?
Feitelijk is armoede een verdelingsvraagstuk... en nog iets: het is ook een kwestie van inzicht, en gekoppeld aan ons foute en achterhaalde (huidige) financiële systeem. Sedert de jaren 90 zijn de minimuminkomens en uitkeringen niet of nauwelijks gestegen. De kosten stijgen wel. Waar moet dat van betaald worden? Wat is er mis in ons bewustzijn dat wij niet of te weinig handelen naar deze feiten? Psychologen? Wanneer wij ervoor kiezen om alles in geld uit te drukken en tegelijkertijd te zeggen dat wij de mensenrechten respecteren, gaat er iets mis. Feitelijk kun je iemand niet op straat zetten, beslag leggen bij mensen met een laag inkomen en meer van dat soort dingen. Dat is namelijk een schending van hun fundamentele recht. En waarom zou je het doen? Wij zwemmen in het geld in dit land en je schept meer problemen bij het op straat zetten van individuen en gezinnen. Het is nog maar eens gezegd! Nader over geld (link)Met andere woorden: ons economisch systeem is, zoals het nu is ingericht, fundamenteel strijdig met de mensenrechten en benadeelt de categorie mensen die niet in staat zijn om in het haantjesgedrag van onze cultuur mee te doen. Kijk naar de tv en je ziet dat interviews worden afgenomen met iemand die net een miljoen of meer bij elkaar heeft verdiend of een groot bedrijf heeft opgezet... echter zonder de vraag te stellen waar het geld vandaan komt en ten nadele van wie of wat het is verzameld. Idem bij banken is er nog steeds te weinig transparantie. Mensen gaan in armoede gemiddeld vijf jaar eerder dood .
Wij voeden onze kinderen op in de jacht naar geld en weten dat er mensen afvallen.
Die kinderen groeien op in armoede. Soms al als derde generatie op rij. Dat doet wat met kinderen! En geeft een vertekend beeld, veel stress en vaak een ongezonde leefwijze. Dat heeft onze speciale aandacht!
Die mensen die afvallen worden dan opgevangen door hulporganisaties om ze vervolgens 'te helpen' de strijd om het bestaan opnieuw op te pakken. Soms zelfs verplicht, en dat kennen wij van het verleden in Nederland: Heropvoedingskampen voor armen? Of zijn wij nu wijzer geworden en zien wij wat werkelijk het probleem is en doen we daar wat aan? Is de persoonlijke kwaliteit van een mens de jacht op geld te leren? Is dat waar wij onze kinderen voor in de wereld zetten en dat wat wij ze graag willen leren? Is dat wat wij nog meer willen voor ons zelf ten koste van onze medemens? Is dat de samenleving die wij willen waarin dat doel en moraal zijn? Is dat de macht die wij toestaan aan banken? Is dat de sociaal- duurzame samenleving die wij voor ogen hebben voor de toekomst? Natuur is een eerste vangnet voor veel mensen en juist dat, de natuur, wordt ook ernstig aangetast met het economische handelen.
Wie je het ook vraagt in een persoonlijk gesprek; eigenlijk weet iedereen dat het zo niet kan. Het hele systeem gaat namelijk ten koste van de volksgezondheid en de natuur... "Gelukkig, wij hebben economische groei!" Maar wacht eens even, waar komt die economische groei vandaan? En dan komt het naar boven: omdat wij de mensen en de natuur flink uitbuiten, en als wij dat goed doen, praten we over winst en groei. Onze taal, ons taalgebruik, is oud en geeft de feiten niet weer. We handelen met fictief geld, afkomstig van banken die zich telkens onttrekken aan democratische controle en nieuw geld bijmaken waar wij in geloven. Daarbij garanderen wij onvoldoende de basisrechten van mensen.
Nog duidelijker gezegd: Onze economie bestaat nog geen tien minuten zonder natuur en ook niet zonder vrijwilligers. De natuur is de bron van al onze grondstoffen. Bij de gratie van die natuur leven wij, kleden wij ons en doen wij alles. Hebben wij economische groei. Onze economie stort daarnaast morgenochtend in bij het wegvallen van vrijwilligerswerk. De grootste 'workforce' zijn de vrijwilligers en de bron van alle grondstoffen is de natuur! Economische groei? Een bedacht, fictief gegeven dat weinig zegt of contact heeft met de realiteit. Waardeer natuur en vrijwilligerswerk boven alles en stel dat centraal als uitgangspunt in onze samenleving. Natuur staat niet in onze boekhouding, evenmin als volksgezondheid. Dat is een fout. Het gaat slecht met de natuur en dat weet iedereen. Het gaat ook slecht met de volksgezondheid en dat weet ook iedereen. Als onze economie ons ziek maakt, en daar zijn tal van voorbeelden van, wat zijn wij dan aan het doen? "Maar we hebben economische groei!" Dat is de blinde vlek in onze samenleving, net als de onderwaardering van vrijwilligerswerk. Onze manier van boekhouden klopt niet. Het gaat om waarden op een nieuwe manier in beeld te brengen. Dat vraagt om een andere manier van boekhouden en een andere opleiding. Om mensen te zien! Onze medemensen hebben in veel gevallen niets aan economische groeiDenk ook aan de vele mensen die al jaren ver onder de norm zitten. Helpen zelfvoorzienend te zijn, respectvol omgaan met waterbronnen en grondstoffen, moet kunnen toch? Basisvoorzieningen voor iedereen gratis beschikbaar en huren omlaag en duurzame woningen. Dat kan makkelijk worden gerealiseerd. Gratis voedsel voor iedereen Wij zamelen allerlei voedsel in wat over is en distribueren dat. Melden graag via; organisatie at ecovrede.nl Wonderlijk genoeg is met name Nederland in het nieuws geweest in 2017 vanwege het schenden van de mensenrechten, van o.a. ouderen en mensen in armoede in het algemeen. De mensenrechten in Nederland staan onder druk door armoede. Armoede in een land dat in de top twintig staat van rijkste landen in de wereld
Uitkeringen en minimuminkomen schommelen al jaren op een te laag niveau en de kosten blijven stijgen jaar na jaar zonder dat er een fatsoenlijke correctie is in de hoogte van het leefgeld. Zodoende wordt de situatie steeds krapper en hebben de voedselbanken en de EcoVrede Broodbank ‘gouden tijden’. Het aantal klanten blijft maar groeien en de problemen en de complexiteit er van nemen toe. De ironie is dat vaak de problemen ontstaan omdat instanties en bedrijven niet doen wat van hen verwacht zou mogen worden.
Zo weten wij, kunnen wij weten, dat steeds meer mensen in de problemen komen. Op dit moment, afhankelijk van de telling, leven tussen de 1 en 2,5 miljoen mensen in armoede in Nederland. Daarbij een 30.000 daklozen, waarvan naar het schijnt zo’n 600 in Arnhem en de directe omgeving. Mensen die te maken hebben met stapelende schulden. Die in de winter buiten slapen omdat de opvang zo slecht is. Omdat er geen woningen of panden zijn.. en kraken niet mag. Er is ruim 15% leegstand van bedrijfspanden. Die beheren wij graag en ontwikkelen die voor multifunctioneel gebruik. Wat daar voor nodig is is een besluit van de gemeenteraad om te eisen dat panden niet langer als 3 maanden of max een half jaar leeg mogen staan en anders een sociale bestemming moeten krijgen. Wij staan er voor klaar organisatie@ffrmnetwork.org
De huurprijzen blijven stijgen, de huurtoeslag gaat naar beneden en mensen staan op straat. Is dat wat wij willen in deze samenleving? Kom je dan bij de daklozenopvang, dan mag je een schuldbekentenis tekenen en slaap je maar sta je ook heel snel overdag weer op straat. Meestal zonder toilet of normale voorzieningen als het bijvoorbeeld regent, harde wind staat of als het koud is.
Maar wacht eens, waar moeten die mensen anders naar toe?
Kraken mag niet meer: bij wet verboden
Je eigen hutje bouwen of een tent neerzetten of in een vakantiehuisje is verboden
Op straat slapen of rondhangen mag niet
In het bos slapen is verboden, daar worden daklozen weggejaagd
In de parkeergarage en in je auto slapen alleen als de agent een goed humeur heeft
Dus?
Dakloos. Waar mag je slapen? Op straat?
Als je dakloos bent en je hebt geen onderdak gevonden voor de nacht, waar op straat mag je dan slapen? In Nederland mag je feitelijk nergens op straat rondhangen of zijn... Je kan een mens tot niet verbieden ergens te zijn?
Eten plukken in het bos is strafbaar gesteld
Een ID-kaart of paspoort moet je betalen, het is strafbaar als je deze niet hebt of als deze verlopen is
Openbare toiletten zijn er niet of nauwelijks of gesloten en op straat plassen is verboden
Wifi zit op heel veel plaatsen achter afgeschermde netwerken, want stel je voor... zo is ons netwerk veel zwaarder dan nodig, en lopen al die netwerken dwars door elkaar, allemaal met eigen code. Is internettoegang een recht wanneer alles via internet moet in dit systeem?
Openbaar vervoer kan makkelijk gratis, maar is dat bepaald niet. Hoe reis je als dakloze en als mens met een laag inkomen? Liften wordt afgeraden. Dat kunnen wij ook omdraaien en juist positief stimuleren, en het openbaar vervoer helemaal gratis en vrij toegankelijk maken
Daklozenopvang is van 's avonds rond 22.30 tot 's morgens half 8. De rest van de dag moet je zien waar je blijft. En dit ongeacht het soort weer
Wat drink en eet je dan overdag? Wat doe je? Je gaat niet, en zelfs nooit, naar de bioscoop, een leuk uitje of iets dergelijks
Zo creëer je problemen die niet nodig zijn. Wij organiseren graag meer opvang en hebben ruimte nodig (!) Hallen, grond en hulp gevraagd! organisatie at ecovrede.nl
Tal van wetten zijn in de afgelopen 20 jaar aangescherpt, zodat niemand feitelijk kan leven zonder het economische systeem van geld en bezit. Feitelijk word je afgeknepen en aan je lot overgelaten op het moment dat je even een tegenslag hebt
Heb je geen geld, dan krijg je geen huis. Heb je geen huis (een vast adres), dan krijg je geen geld. Heb je een huis, dan betaal je je blauw. Niemand kan uitleggen waarvoor, want er is een grote achterstand in het onderhoud. Huizen worden ondertussen in een extreem hoog tempo steeds duurder. Steeds meer mensen op straat omdat de prijzen, kunstmatig, worden opgejaagd en sociale woningen worden verminderd of afgebouwd. Hoe betaalbare huizen langzaam veranderen in Caravans en Containers Link
Op diefstal of spullen lenen staat een gevangenisstraf of een geldboete zonder de vraag wat er aan de hand is en wat er moet worden gedaan. Sommige mensen stelen om zo tenminste aandacht en hulp te krijgen .. die anders niet of nauwelijks, wordt geboden.
Wat je nodig hebt om je gezondheid te herstellen, moet zelf gekocht worden, want onze zorgverzekering blijkt dat nogal eens niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden. Artikel in de krant: aan de staat van het gebit kun je iemands economische status zien. Zouden wij met deze huidige zorgverzekering niet een beter pakket krijgen dan wij hadden vóór de invoering? Wat is er beter en waarom is er zo weinig of zelfs geen keuze en moet er veel, en steeds meer, worden betaald en bijbetaald voor een klein pakket? Dat was toch verleden tijd?
Ondertussen bouw je een schuld op in je zorgpremie, die verplicht is. Verplicht te betalen aan een economische partij met miljarden op de bank. Iets dat wettelijk niet mag.
Je hebt een steeds grotere achterstand op diverse gebieden, waaronder ook emotionele verwaarlozing
Ondanks een verplichte zorgverzekering, bezuinigen zorgverzekeraars op de kosten van de (dure) verzekering voor minima dat verder in de kosten wordt afgewenteld op de gemeenten en andere hulpverleners.
Zo zit je compleet vast in een financieel systeem dat burgers steeds verder onder druk zet.
Maar waar moeten deze mensen dan heen? Heropvoedingskampen? Willen wij dat opnieuw in Nederland? En is dat terecht? Wie moet er eigenlijk naar die heropvoedingskampen toe?
Hoog tijd voor verandering Er bestaat ook nog zoiets als het recht van bestaan
De genoemde problemen gaan zich voor alle Nederlanders voordoen, omdat wij als land te weinig werken aan structurele oplossingen. Regionale gedwongen afsluitingen van het gas en andere zaken. Het leven wordt benauwd en geeft weinig en steeds minder leefruimte in de praktijk. Zo duur is het leven in de rest van Europa.
In ons werk bij EcoVrede Nederland werd ons duidelijk dat de geschetste problemen feitelijk ontstaan door ons geldsysteem. Zoals dat systeem nu is ingericht, hebben wij een groeiende groep miljonairs, steeds meer multinationals met groeiende concentraties aan bedrijven, miljardairs en wordt de markt en het vormgeven aan de samenleving gedomineerd door deze partijen. Daarin werken wij als een van de partijen aan noodhulp. Er is een drastische verandering nodig willen wij deze samenleving leefbaar en met een gezond perspectief houden. Louter economische doelen zijn achterhaald.
In een systeem dat die situaties laat ontstaan, zijn mensen in de problemen het gevolg van het falen van onze overheid. Van 40 euro leefgeld of minder kun je niet leven, in onze op geld en computers ingerichte samenleving. Een 1400 euro is anno 2018/ 2019 een minimum bestaansinkomen om mee te kunnen blijven doen in deze samenleving. Daar zitten miljoenen mensen in Nederland ruim onder. Die sluit je zo uit van deelname aan onze democratische samenleving.
Waar is de nooduitgang uit het oude systeem? .. richting het nieuwe lokale?
Zijn mensen in armoede ellendig? Zielig of slecht? Nou nee; ze zijn gemangeld in het systeem meestal en in een aantal gevallen zien zij daar ook geen uitweg meer. Zodoende ontstaat er een neerwaartse spiraal. Wat heb je dan nodig? Spullen die buiten het economische- geldelijke, gebeuren vallen, persoonlijke aandacht en een nieuwe visie ook op jouw eigen kwaliteiten.
Mensen hebben geen geld dus vraag het ook niet aan ze. Maar geef ze wel iets wat echt helpt. Noodpakketten, persoonlijke aandacht, spullen, handvatten om zelf productief te worden en perspectief te zien en ruimte want; het leven gaat uiteindelijk niet over geld. Dat is een belangrijke verandering in ons economische achterhaalde denken. Waarden als natuur, gezondheid, welbevinden, groen in de stad, frisse lucht, plezier in je werk en goed met de toekomst omgaan staan centraal.
Kan het anders?
Jazeker. Zodoende onze tuin en in 2013 ons initiatief voor de zogenaamde minimatuinen landelijk geïntroduceerd. Als mensen eerder dood gaan vanwege ongezond eten is er o.a.(!) verse groente nodig, meestal de bezuinigingspost die noodzakelijkerwijze wordt gekozen nadat alle vaste lasten betaald zijn. Wanneer zij die verse groente niet meer kunnen betalen kun je ze of meer geld geven of ze leren hoe het zelf te verbouwen zodat ze gezond blijven. Veel vervallen tuinen bieden daar prima kansen voor. Zodoende Eetbaar Arnhem en diverse andere initiatieven door ons opgestart. Eenvoudig en goedkoop gezond eten, En zelfredzaamheid stimuleren. Wij hebben hier meer locaties en gebouwen voor nodig in het land. Wij werken als vrijwilligersorganisatie met een ANBI erkenning. Meld uw inbreng graag aan; organisatie@ffrmnetwork.org
Natuurontwikkeling combineren met voedsel voor minima. www.ecovredegaard.nl en www.ffrmnetwork.org waar wij nieuwe locaties, grond en gebouwen voor vragen !
En; Ons Voedselbos - Tiny Houses Project - Educatie en Praktische hulp gecombineerd!
Kunnen wij de samenleving leren te kijken naar de kwaliteiten van mensen? Daar ruimte aan geven en; nieuwe gezonde doelen stellen. De vraag stellen wat wij als samenleving aan het doen zijn - Wat is ons ideaal? Onze medemensen werkelijk rechten geven en die onvoorwaardelijk erkennen. Persoonlijke coaching en begeleiding om tot zelfinzicht en echte keuzes te komen en nieuw perspectief
De natuurvolkeren vertelden het al vaak;
je kunt de lucht niet bezitten of vernielde gezondheid of vernielde of vernietigde natuur terugkopen; In een andere vorm gezegd; ‘wat is belangrijker; economie of natuur?’
Hou je adem in en ga je geld tellen; al snel zul je merken wat echt belangrijk is
Een basisinkomen en dergelijke is alleen een oplossing als het onvoorwaardelijk is en liefst in natura in voorzieningen die je nodig hebt en waar je recht op hebt. Beter niet in geld gezien de aard van het daarmee verbonden systeem zelf.
Onderling kijkende naar de diverse hulporganisaties in het land;
Elkaar (bijna) beconcurreren op het ‘hulpwerkveld’ Wie heeft er een inkomen uit zijn werk en wie werken er als vrijwilliger. Wie betaald er voor de organisatie en waarom? Wat zijn je ingangen en opgedane ervaring en deel je die ook als het over geld gaat? Maak je gebruik van de ander of van zijn naam om jouw doel te halen? Werken wij echt aan een alternatief voor de mensen die om hulp vragen. Waar bieden wij werkelijk een duurzaam alternatief? Zijn wij de bezemwagen voor de samenleving en het huidige inzakkende economische model? Geven wij het goede voorbeeld in de praktijk? En wat is dat dan?
Een ander economisch model is meer dan wenselijk. Hoe dat kan?
Daar geven wij op verzoek lezingen over en geven wij een keurmerk voor uit wat elke organisatie en elk individu kan aanvragen en zo kan bijdragen en helpen bewust te maken! organisatie@ffrmnetwork.org
Tevens regelen wij alle soorten noodpakketten en persoonlijke directe, praktische en gratis hulp voor wie dat nodig heeft. Een leefbare samenleving maken en daar voor kiezen is mogelijk en wenselijk.
Maatschappelijke organisaties hebben meer ondersteuning nodig vanuit de samenleving;
1. Je moet zorgen dat je jouw voorzieningen blijft organiseren- je klanten helpt
2. Je moet zorgen dat je jouw eigen organisatie laat draaien
3. Je moet zorgen dat je in beeld blijft bij de betreffende organisaties
4. Je moet je eigen middelen regelen
5. Je moet gemeentebelastingen, huur en wegenbelasting betalen en vaak, in ons geval, zonder of vrijwel zonder, inkomsten
6. Voor veel subsidies kom je niet in aanmerking
7. Veel bedrijven kennen twee categorieën; Burgers en Bedrijven. Beide past niet en dus val je overal buiten zoals bijvoorbeeld bij subsidies of voorzieningen als de afvoer en verwerking van afvalstromen
8. Er ontbreekt een subsidieloket voor maatschappelijke organisaties wat er wel is voor bedrijven
9. Sedert ruim zes jaar, organiseren wij voorzieningen voor wie het nodig heeft. Vijf dagen in de week. Groente en fruit, brood, juridisch advies, ondersteuning bij gesprekken, leer- werkplekken, dagbesteding en hulp bij brieven.
Doel om mensen volledig op de rails te helpen. Wij worden niet gesubsidieerd, betalen onroerend zaakbelasting en kosten voor onze auto - transport goederen, en werken 100% als vrijwilligersorganisatie met een breed team aan mensen uit alle geledingen van de samenleving. Wij hebben ruimtes nodig om ons werk te doen. Ruimtes die wij mogen gebruiken.
Zodoende staan initiatieven die je juist zou willen stimuleren zwaar onder druk en wordt de bijdrage aan de samenleving vaak niet of onvoldoende gezien of gewaardeerd.
Ecovrede Keurmerk
In antwoord op deze maatschappelijke vragen is ons duidelijk dat er een werkelijk alternatief nodig is wat duidelijk herkenbaar is en onderschreven wordt. Zodoende geven wij sinds enige tijd een eigen keurmerk uit wat door individuen, organisaties en bedrijven getoond kan worden met het voldoen aan de gestelde criteria. Een transitie-instrument om een nieuwe - betere en gezonde samenleving mogelijk te maken.
Oproep:
Ook bij u starten wij graag een Initiatief volgens het concept van EcoVrede Nederland. Ruimtes en grond beschikbaar? Laat het ons weten en wij zorgen in overleg en samenwerking met u voor de realisatie!
Actief ten behoeve van natuur en mensheid. Toekomstgericht, sociaal, maatschappelijk verantwoord, inspirerend en innoverend.
- T: 06 19 67 93 89
- E: organisatie@ffrmnework.org
- ANBI Leer - Werkorganisatie
Wij zijn actief aan het werk sedert 2009 voor een betere samenleving Helpt u mee?
Dit artikel mag, met bronvermelding, en compleet(!) worden opgenomen/ overgenomen! of gebruik de link van deze pagina(!) bovenaan de pagina - (verkorte URL) Bronvermelding is de volgende zin; EcoVrede Nederland www.ecovrede.nl met de titel van dit document -> met ons logo erbij vermeld.
Zin om iets praktisch te doen en meer te leren?
Bronnen met meer informatie;
Ending Inequality!? What Does Real Equality Look Like? Link
Mensen aan de onderkant worden steeds armer! Ondanks Economische Groei .. of worden zij daarvoor zelfs gebruikt?
November 2020: Geen geld om je huis te verwarmen, voor 650.000 huishoudens in ons land is het de harde werkelijkheid.. En dat in het superrijke Nederland?
May 2020; Food Banks, crushed with more pople in need, fear not having enough;
Armoede en aangeleerd gedrag; hoe veranderen wij onze behoefte en ons patroon van verslaving in onze samenleving;
CBS Voorjaar 2020; en armoede nam toe in de afgelopen periode en allerlei menselijke zaken zoals sociale contacten verdwenen meer naar de achtergrond... en tijdens Corona nog meer. Gaat het goed of maakt de samenleving verkeerde keuzes en waarom doet zij dat dan?
From Nieuwsletter Medical News Today 17 July 2022;
MNT’s Sunday Supplement: A new study confirms that ‘hanger’ is real
Have you ever been so hungry that you’ve felt angry? You’re not alone. Since the term "hangry" originated in 1918, people all over the world have used it to describe this experience. But is it a real thing? According to new research, the answer is yes.
This study conducted by scientists in Austria and the United Kingdom explored the link between hunger and emotions that people might feel on a daily basis. They discovered that hunger and feelings of irritability, anger, or low pleasure may be closely connected.
To collect data, the research team used the experience sampling method (ESM). This means that the participants (aged 18–60 years old and predominantly female) completed short surveys on a smartphone app about how hungry, irritable, and angry they felt. They did this five times per day for 3 weeks.
The results suggested that hunger can easily transform into “hanger.” Although hunger may not directly cause anger, it may cause people who are hungry to experience negative emotions more easily. In fact, the data showed that hunger led to 56% variance in irritability, 48% in anger, and 44% in pleasure among participants.
The next time someone tries to tell you “hanger” isn’t a real emotion, you can point them to this study.
To learn more about the connection between hunger and negative emotions, read the full article "Is being 'hangry' a real thing? Here's what the evidence says."
This week, we covered new research on how to control unwanted thoughts, how an avocado a day can lower cholesterol, and how grief can increase your risk of death. We also reported on COVID-19’s impact on the brain, fat-burning molecules that fight obesity, and mindfulness meditation for pain management. Find links to these stories and more below.
We will return with our regular daily newsletter tomorrow. Please get in touch by email if you have any feedback, comments, or questions about this week’s Sunday Supplement.
Morgan Mandriota
Newsletter Editor, Medical News Today
In England;
"...14 million people, a fifth of the population, live in poverty. Four million of these are more than 50% below the poverty line,1 and 1.5 million are destitute, unable to afford basic essentials.2 The widely respected Institute for Fiscal Studies predicts a 7% rise in child poverty between 2015 and 2022, and various sources predict child poverty rates of as high as 40%.3 For almost one in every two children to be poor in twenty-first century Britain is not just a disgrace, but a social calamity and an economic disaster, all rolled into one. ..."
Meer over armoede en de doelstellingen van de UN www.UN.org
Een impressie van het aantal aandoeningen. Deels veroorzaakt door gebreken, stress en andere verstorende invloeden als straling
Er zijn ook andere visies op het aspect armoede .....
Niet alleen de rijken, ook de armen worden steeds rijker ...........
'Bijstand minimumjeugdloon veel te laag, bedragen niet van deze tijd'
De armoede lijkt te verschuiven. In een land waar je een 1400 euro per maand nodig hebt om te kunnen deelnemen aan de samenleving is 900 euro hebben feitelijk gedwongen leven in armoede. Mensen in armoede gaan in het rijke westen gemiddeld ook vijf jaar eerder dood. Een duidelijk kenmerk dat er iets niet goed gaat ..
Juni 2020; Anti-poverty program in Indonesia also helps save forests, study shows;
Uit het bovenstaande artikel;
" ... In elke klas zitten zeker twee kinderen die opgroeien in armoede, vertelt onderwijsjournalist Winnifred Jellier, die veel basisschoolleerkrachten sprak voor een onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies. Sommige scholen hebben het kringgesprek afgeschaft om pijnlijke situaties voor arme kinderen te voorkomen.
Op basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg wordt ontbijt uitgedeeld. Directeur Marieke Hamburg legt uit welke maatregelen de school verder treft om arme kinderen meer kansen te geven.
En de gemeente Groningen heeft op een aantal scholen een brugfunctionaris aangesteld. Zij slaan een brug tussen school en thuis. Anita Juch is zo'n brugfunctionaris en steunt gezinnen die in armoede leven. Niet alleen door ze op allerlei financiële potjes te wijzen, maar ook door ze meer te betrekken bij het onderwijs voor hun kind. ..."
Ralph Mc Tell Streets of London ..
Ook zonder crisis neemt armoede de komende jaren flink toe
Zodoende is er duidelijk sprake van beleid. Beleid dat mensen in de problemen brengt. Waarbij gedacht werd dat belastingverlaging voor de rijken zou zorgen voor een verbetering. Zo zijn vlak voor de Corona perikelen BTW en een aantal andere zaken nog verhoogd. Dat bracht schade toe aan iedereen en was niet nodig. Wel even per slot in een van de Rijkste Landen ter Wereld. Ook het bedrijfsleven bevoordelen werkt niet of zelfs averechts. De illusies van een achterhaalde economische benadering. Neem de rechten van de Mens en specifiek die van de Natuur als uitgangspunt Link en de samenleving wordt als vanzelf eerlijk, schoon, rechtvaardig en inspirerend www.ecovrede.nl
Rights and permissions
Open Access This website is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License, which permits use, sharing, adaptation, distribution and reproduction in any medium or format, as long as you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made. The images or other third party material in this article are included in the article’s Creative Commons license, unless indicated otherwise in a credit line to the material. If material is not included in the article’s Creative Commons license and your intended use is not permitted by statutory regulation or exceeds the permitted use, you will need to obtain permission directly from the copyright holder. To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Qestions at; organisatie@ffrmnetwork.org