Mapes conceptuals

Dissenyada per iOS, amb ella es poden crear mapes mentals i pluges d'idees en entorns tàctils. Entre les múltiples funcions amb què compta (poder arrossegar branques al lloc desitjat, afegir nous nodes, connectar-los, compartir-los com PDF o altres formats) es poden inserir imatges i enllaços, a més d'ordenar de manera automàtica o ocultar aquelles branques que no són necessàries en el moment de treball. Fins i tot, a l'ruta a procés, se li pot afegir altres ja fets prèviament.

Inclou la sincronització amb eines d'ús diari, a més de la integració amb més de 800 aplicacions i la possibilitat de compartir mapes conceptuals i crear alineacions. També compta amb una vista cronològica, filtres, navegació simplificada i manera instructiu.

Un programa descarregable per realitzar mapes conceptuals i diagrames, pel que resulta molt útil per a aquelles persones que vulguin incorporar-lo a les seves classes, treballs o presentacions acadèmiques. Permet als usuaris inserir comentaris en els seus propis treballs i en els d'altres; imprimir-los en múltiples pàgines; i exportar en els formats de Microsoft Office i PDF.

Permet escriure tant amb el teclat com amb el dit i per evitar tocs indesitjats, detecta el palmell de la mà. A més, proporciona diversos pinzells diferents, colors i una opció per  exportar mapes conceptuals en format PDF. Hi ha una versió específica per a dispositius Samsung que afegeix compatibilitat amb el seu stylus S-Pen.

Aposta per la personalització, gràcies a la possibilitat de canviar els fons dels mapes conceptuals, els colors utilitzats, els patrons i fins i tot el format de text. Com a complement, compta amb diferents temes sobre els quals treballar, així com diverses opcions de mapes conceptuals en els quals introduir notes, enllaços i imatges.

Des d'aquesta app es poden importar i exportar molts dels formats de les aplicacions d'escriptori per crear mapes conceptuals, incloent Novamind, XMind, OPML, Excel, text sense format ... El projecte resultant es pot exportar també a PowerPoint o Keynote, Word o Pages, PDF, PNG ... Funciona amb serveis com Dropbox i WebDAV, així com amb xarxes socials i altres aplicacions.

7Maptini

Permet treballar de forma col·laborativa a través de diversos iPad, iPhone o via web, sincronitzant en temps real tots els canvis que es realitzin en el projecte. L'app inclou emmagatzematge gratuït en el núvol dels mapes conceptuals creats, que també poden descarregar-se amb un sol clic.

Té dues versions: una gratuïta i amb funcions limitades, i una altra molt més completa que permet crear documents il·limitats, afegir hipervincles ... La seva interfície és molt intuïtiva i és possible afegir notes, enllaços, imatges, informació addicional en cada un dels quadres dels mapes conceptuals ... També hi ha versió per a Windows.

És una eina per crear esquemes i mapes conceptuals que permet afegir als textos gràfics, dibuixos, presentacions, documents ... Després, sincronitza tots aquests continguts entre els diferents dispositius que la tinguin instal·lada, per al que és necessari registrar-se de forma gratuïta. La seva descàrrega també és gratis, tant en dispositius iOS com Android.

Gratuïta i molt fàcil d'utilitzar, brinda l'opció d'arrossegar, reordenar i editar els assumptes directament en la pròpia pàgina de mapa conceptual. La versió de pagament, que es pot adquirir des de la pròpia aplicació, ofereix un editor millorat amb enllaços creuats, colors personalitzats, imatges, enllaços a altres mapes mentals ... Els documents poden pujar al núvol, per accedir-hi des de diferents dispositius a través del servei de Dropbox.

Ofereix un espai il·limitat per als mapes conceptuals, que s'organitzen de forma manual arrossegant i deixant anar nodes, persoalizando tant la forma com el fons i l'estil. És gratuïta i disponible per a dispositius Android.

Per utilitzar aquesta app cal registrar-se, encara que el seu ús és gratuït (això sí, la versió Premium disposa de funcionalitats addicionals). L'usuari pot exportar o compartir els mapes conceptuals, que són protegits contra les amenaces fora de línia.

Posseeix la particularitat de dibuixar diagrames lliscant el dit per la superfície de la pantalla, triant colors i formes per a cada un dels mapes conceptuals.

El millor d'aquesta app gratuïta és que crea presentacions de forma automàtica partint dels mapes conceptuals, que després es poden compartir en qualsevol dispositiu. Permet treballar offline.

Per dibuixar diagrames, mapes conceptuals ... i convertir-los en esquemes o viceversa. El text pot copiar des d'altres aplicacions, des d'un correu electrònic o un document, i després guardar-se com fotografia, pujar al núvol o Facebook. La descàrrega és gratuïta, però per a realitzar mapes conceptuals il·limitats cal comprar una actualització dintre de l'app.

Per prendre notes, crear llistes i recopilar informació. Es pot utilitzar juntament amb la versió per a PC i les seves funcions d'escriptori inclouen notes, categories, recursos i fotografies, entre d'altres.

Una eina per organitzar idees, recursos o imatges en forma de gràfics, murs virtuals, mapes conceptuals, línies de temps ... Poden utilitzar-la diversos usuaris, de manera que és una interessant opció de treball col·laboratiu. 

Té dues versions: una en forma d'app i una altra línia. Destaca per les nombroses plantilles que incorpora, més de 50 diagrames, així com per les seves possibilitats col·laboratives i la seva biblioteca d'exemples.

El seu ús és molt senzill va guiant pas a pas: des de triar la forma dels quadres fins a les línies connectores amb només arrossegar del lateral a la pàgina principal per així crear els mapes conceptuals. Després, es poden personalitzar en funció de la color, tipus de font ...

Especialment pensada per a l'aprenentatge de nova informació, permet que els professors utilitzin les cartes de KWHL per determinar el que sabien els seus estudiants abans de la introducció del nou material.

Bubbl és un servei per crear mapes conceptuals i mentals a través de qualsevol navegador, de forma gratuïta i molt senzilla. És perfecte tant per a docents que vulguin enviar contingut als seus alumnes, com perquè aquests elaborin i desenvolupin els seus propis esquemes de mapes conceptuals com a tècnica d'estudi.

Programari de gestió gratuït per crear mapes conceptuals compatible amb Windows, macOS i Linux. 

Es tracta d'un servei web multidisciplinari amb una interfície semblant a  Google Drive . És multidisciplinari i la possibilitat de crear mapes conceptuals és una de les moltes funcions que permet; tan fàcil com arrossegar i deixar anar elements. Permet exportar els resultats de diverses maneres, com guardant-los en diversos serveis en el núvol o enviant-los a través de correu electrònic.

Entre les característiques de GoConqr es troba la possibilitat de crear mapes conceptuals per «facilitar la connexió d'idees i millorar l'aprenentatge». Per a estudiants de Secundària i Batxillerat que vulguin aprofitar-la com a complement als seus apunts.

Ideat per satisfer les necessitats d'empreses que necessiten crear mapes conceptuals en equip, MindManager és un complet gestor i creador d'aquests recursos a través d'editors, disponible per a Windows i Mac, amb sincronització en el núvol, gestió de projectes i molt més.

Amb Coggle és possible crear tot tipus de mapes conceptuals, esquemes interactius i fins i tot qualsevol nota amb dibuixos i diagrames. Moltes possibilitats per a una plataforma gratuïta amb opcions de pagament que permeten ampliar les possibilitats afegint noves funcionalitats. És possible compartir continguts.

Per organitzar idees a través de mapes conceptuals, diagrames de xarxa i interacció o fluxos de treball; tot a través d'un navegador web. Amb Simple Mapper totes les creacions són públiques, de manera que es comparteixen amb el alumnes fàcilment. Requereix Adobe Flash.

El cas de Text 2 Mind Map és força curiós i també diferent al d'altres opcions contemplades en aquesta llista. Permet escriure els elements de l'diagrama en una caixa de text i la plataforma automàticament la converteix a un mapa conceptual.

29Mind42 , mapes conceptuals

Tant de forma individual com a nivell col·lectiu, aquesta plataforma permet la creació de mapes conceptuals partint d'un node principal a què es poden afegir altres secundaris i informació d'interès en diferents formats. Es pot personalitzar el disseny canviant, per exemple, el color de les fonts i afegir hipervincles i icones.

Des d'una bombolla inicial, situada al centre de mapa conceptual, aquesta solució en línia permet extreure ramificacions totalment personalitzables (quant a grandària, color de fons i tipografia) a les quals es sumar imatges i hipervincles. Cada creació pot desplaçar pel mapa conceptual quan l'usuari, o algun dels membres del grup de treball, ho considerin necessari.