Platforme

Platforme propriu-zise de eLearning






Platforme de alte tipuri

ASQ — Este o platformă pentru „self-learning”, cu conținut educațional și teste create de utilizatori (majoritatea, cadre didactice). Este o soluție bună pentru lecții create „la urgență” și pentru exerciții de amuzament. Itemii de evaluare creați de utilizatori sunt utilizați de către elevi pentru diverse parcursuri de testare.

DigitalEdu – idei de activități de învățare — Platforma are o secțiune care cuprinde 800 de idei de activități de învățare cu suport digital (dintre care 515 sunt pentru educație la distanță) ce se pot filtra după: aria curriculară, disciplină, clasa, tip de activitate (activitate în clasă sau temă pentru acasă), individual/ în colaborare, instrument digital utilizat. Resursele sunt realizate de cadre didactice și de studenți, în urma parcurgerii unui curs specializat. Toate resursele sunt revizuite, filtrate și validate de specialiști în pedagogie.

Digitaliada — Este o platformă cu resurse educaționale digitale create de cadre didactice într-un cadru și cu proceduri bine stabilite. Conține exerciții, teste, tutoriale video și ghiduri. Secțiunea Învățare și testare online este structurată pe patru niveluri de acces, fiind dedicată atât directorilor, cadrelor didactice din toată țara, indiferent de materia predată, cât și părinților și elevilor.

eTwinning — Platforma europeană eTwinning, susținută de Comisia Europeană. Prin eTwinning, cadrele didactice pot proiecta și desfășura proiecte educaționale în parteneriat, între mai multe clase din școli europene. Pot fi proiecte pe discipline de studiu sau transdisciplinare. Înscrierea unui proiect se face din Desktopul eTwinning, prin accesarea platformei din contul personal (nume de utilizator şi parola).

Idei și resurse pentru proiecte: etwinning.ro/idei-si-resurse-pentru-proiecte/.

O scurtă prezentare a eTwinning: eTw_prezentare_proiecte.pptx. (5.05.2020)

Fishbole - Flipped classroom - https://www.fishbole.io/


iTeach — Platformă dedicată dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice. Include cursuri online gratuite, posibilitatea de publicare în reviste educaționale, știri și resurse, realizarea de portofolii ale profesorilor. Descrierea cursurilor este disponibilă aici: eduVox: Cursuri online gratuite pentru cadre didactice.

Kidibot — O platformă cu scenarii de învățare de tip gamification, în care copiii sunt stimulați să parcurgă teste în diverse domenii, intrând în „Bătălii ale Cunoașterii”.

Prepi — O soluție adaptivă de învățare a matematicii de liceu. Alcătuiește un plan de pregătire personalizat, special pentru nivelul și ritmul celui care învață, cu toate explicațiile și exemplele necesare.

Teaching with Europeana — Scenarii didactice care utilizează resursele educaționale deschise din Europeana. (25.04.2020)

Vreau La — vine în ajutorul elevilor care doresc să se pregătească pentru admiteri cu examen tip grilă și le oferă o experiență unică de învățare, prin teste și simulări actualizate constant. Rezultatele la test se primesc imediat. Are peste 100 de teste de tipul celor date la admiterea la Universitatea Politehnica. Sunt deja câteva zeci de teste disponibile și pentru pregătirea examenelor pentru admiterea la Medicină și la Drept.

Permite crearea de la zero a lecțiilor (are nenumărate modele și șabloane de lecții) sau preluarea unor lecții create de alți profesori. Simplu de folosit în crearea de conținut educațional interactiv. Lecția și/ sau testul se pot transmite instantaneu elevilor; aceștia le pot vizualiza pe orice tip de platformă, desktop sau mobilă: iOS, Android, Mac OS, Widnows, Chromebook. Are funcții de notare, evaluare și urmărire a parcursului școlar al elevilor.