Kompetanseutvikling for barnehagene i Trondheim og Malvik

Vil din barnehage være med?

  • Hele personalet får delta.

  • Velg det din barnehage har behov for.

  • Samarbeid med Dronning Mauds Minne høgskole / Nord universitet.

Våre satsningsområder

Barnehagebasert kompetanseutvikling

Barnehagebasert kompetanseutvikling involverer hele personalet i den enkelte barnehage. Alle skal med, og målet er å utvikle felles kompetanse i egen barnehage. Se video der Høgskolelektor Mari Westerhus fra DMMH forteller om REKOM og barnehagebasert kompetanseutvikling.

Samskaping og likeverdighet

Deltagelse i REKOM skal ta utgangspunkt i det den enkelte barnehage ønsker å videreutvikle. Dronning Mauds Minne høgskole / Nord universitet kan blant annet bistå med å kartlegge ståsted og behov. Likeverdigheten i REKOM innebærer at ansatte i barnehagen og læringspartnere fra Dronning Mauds Minne høgskole / Nord universitet lærer av hverandre. Det faglige innholdet skapes og utvikles underveis av alle som deltar gjennom samarbeid og utvikling av ny kompetanse i fellesskap.

Alle barnehager som deltar skal i en periode på to til tre år fra oppstart inngå i et forpliktende samarbeid med faste læringspartnere fra Dronning Mauds Minne høgskole / Nord universitet. Læringspartnere, ledere og ansatte skal møtes tre til fire ganger hvert semester i barnehagene, og skal sammen delta på og bidra inn i fagsamlinger med erfaringsdelingen en til to ganger hvert semester. Det er barnehagene selv som skal drive sine egne utviklingsarbeid fremover.

Det viktigste arbeidet skjer mellom hvert møtepunkt. Møtepunktene mellom ansatte læringspartnere fra Dronning Mauds Minne høgskole / Nord universitet blir viktige stoppunkt for vurdering, refleksjon og videre utvikling av pedagogisk praksis og felles læring.