Tidlig innsats på Brundalen 


Mobilisering av et bredt spenn av offentlige tjenester til innbyggere orientert og ubyråkratisk tidlig innsats med utgangspunkt i barnehagen og barneskolen som felles arena”

I arbeidsgruppa er Brundalen barnehage, Brundalen skole, Kulturenheten, NAV Falkenborg, Helse- og velferdskontoret (HVK) Falkenborg, Barne- og familietjenesten (BFT) Østbyen og Politiet representert. Vi ønsker å jobbe sammen om å gjøre en forskjell for innbyggerne i skolekretsene Brundalen og Charlottenlund. Sammen med innbyggerne ønsker vi å utvikle og tilpasse tjenestene til innbyggernes behov.

Dette skjer som tidlig innsats for å fremme god nok omsorg for barna, opplevelser av mestring og tilhørighet i bhg og skole, integrering, inkludering, og fravær av traumer påført ved alvorlig kriminalitet eller ulykker. Vi vet at dette er “grunnsteiner” av fokusområder i godt psykisk helsefremmende og kriminalitetsforebyggende arbeid.


Sammen bruker barnehagen og skolen aktivt, som gode arenaer for å komme i dialog med innbyggerne, tilby våre ulike tjenester samt avhjelpe udekte behov i en tidlig fase.

Vi utvidet nedslagsfeltet med etablere åpen barnehage i området, så fra og med september 2022 så omfatter samarbeidet også Charlottenlund ungdomsskole, Charlottenlund barneskole, boligstiftelsen Trondheim, CSK, Strinda/Presthus frivillighetssentral. 

Våren 2023 ble også Jakobsli barnehage med i samarbeidet.


Arbeidsgruppa møtes kontinuerlig og påkobler ulike tjenestetilbud ved behov, hurtig, lavterskel og tidlig inn. Dette for å forhindre utenforskap.


Innbyggerne på Brundalen uttaler blant annet at:

På vegne av mine barn, vi takker deg/ dere for å gi oss muligheter til å lyse opp vårt liv som var vanskelig. Jeg er ikke lenger bekymret, får lyst til å fortsette å kjempe- fordi livet vårt har blitt bedre med deres støtte. Det finnes ikke ord for deres tanke og villighet til å gjøre noe som er så stort for de som sliter med livet. 

Pengene går til blant annet å kjøpe inventar til hus, klær og annet utstyr til barn og familier, aktiviteter og opplevelser som pirbadet og kino.

Dette tverrfaglige samarbeidet gir nærhet til innbyggeren, nærhet til familien og nærhet på tvers av fag. Det samarbeidet mellom aktører i bydelen gir oss både nye perspektiver og nyttig input i vårt forebyggende arbeid. 


Arbeidet i arbeidsgruppa er allsidig og sammensatt hvor vi drøfter og legger en tydelig og konkret plan ut fra de individuelle behov innbyggerne har. 

Piloten gir oss samtidig mulighet til å frigjøre seg fra en spesifikk metodikk og skjematiske prosedyrer. Å få mulighet til å improvisere i kontakt med innbyggere og kollegaer, ut fra en tillitsbasert fokus fra våre lederer, gis oss fornyet energi og en mer positiv dynamikk i arbeidet. Å kunne få improvisere og skape rom for det uformelle, i de uformell arbeidsgruppe møtene, gjør at vi bli bedre kjent på tvers av enheter og avdelinger. 


Vi får også fornyet energi, av å ha tid og rom for prat, uten en spesiell agenda eller møteplan. I møtene som foregår over en kaffe og et wienerbrød, er det noe enkelt, noe banalt, noe mellommenneskelig. Gevinsten for oss er større frihet i arbeidet, og vi mener at og vi oppnår bedre og mer differensierte tjenester for innbyggerne. 


Arbeidsgruppen er etablert og vil være en varig samarbeidsform. Over 60 familier har fått bistand, i disse familiene bor det over 100 barn.


Personalet er proaktiv i informasjonsflyt på foreldremøter og foreldresamtaler. Samtidig som en prøver å tilpasse hjelpen individuelt etter behov. Vi bygger relasjon, lytter og enkle tiltak vi sammen med innbygger setter inn, har en effekt.


Uttalelser fra ansatte 


Vi har en facebook side:


Tidlig innsats på Brundalen